10 beste antivirussoftware voor PC-gamers — (2021 Update)

10 beste antivirussoftware voor PC-gamers — (2021 Update)

Weinig tijd? Dit is de beste antivirussoftware voor gamers in 2021:

Ik heb alle antivirusprogramma’s op de markt getest op beveiliging, prestaties tijdens het gamen en de prijzen – ik wilde degene vinden, die uitstekende antimalware-bescherming bieden, een pc tijdens een kwalitatieve gamesessie niet vertragen en een goede waarde hebben voor alle soorten gamers.

De meeste van de allerbeste antivirusprogramma’s hebben een soort gamemodus in hun internetbeveiligingspakketten, maar typische gamemodi schorten alleen virusscans en meldingen op, zodat je game-ervaring niet wordt onderbroken door meldingen en CPU-intensief scannen. Dit is best handig, maar er zijn enkele aanvullende tools die de beste antivirusprogramma’s gebruiken voor het verbeteren van de prestaties van pc-gamers, zoals:

  • Cloud-gebaseerd scannen – Voert scans uit vanuit ‘de cloud’ om je CPU vrij te houden voor games. Voorkomt dat een antivirusprogramma de CPU tijdens scans belast.
  • Game boosters – Wijst achtergrondprocessen opnieuw toe zodat je CPU zich kan focussen op het uitvoeren van games. Maakt je computer eigenlijk sneller.
  • Apparaat opschonen – Verwijdert ongewenste bestanden, cachebestanden en achtergrondprocessen om ruimte vrij te maken. Maakt RAM en geheugen vrij voor het verbeteren van de systeemprestaties.

Ik heb slechts een aantal antivirusprogramma’s gevonden, die een combinatie van deze prestatie-optimaliserende functies bieden. Of je nu op zoek bent naar een volledige beveiligingssuite voor je gezin, een prestatieverhogend monster zonder extra beveiligingsfuncties of een superlicht cloudgebaseerd antiviruspakket, in deze lijst zul je vinden wat je zoekt.

Korte samenvatting van de beste antivirussoftware voor gamers in 2021:

Hoe ik de top 10 antivirusprogramma’sn voor gamers in 2021heb geselecteerd

Ik heb alle antivirusprogramma’s getest op mijn budget gaming pc, waaronder een 1 TB Intel SSD, Ryzen 3 3300X CPU en Nvidia GTX 1660 Super GPU. Ik speel tegenwoordig voornamelijk Apex Legends en Destiny 2: Beyond Light, dus ik heb elk product getest door bij elke game lage, gemiddelde en hoge grafische instellingen te gebruiken.

  • Bescherming. Ik heb gekeken naar de diepte van de malwaredatabase, de kracht van de bescherming, die wordt geboden in verschillende spelmodi en de effectiviteit van actieve scan-engines om erachter te komen welke programma’s mij daadwerkelijk beschermden en welke net deden alsof.
  • Optimalisatie. Door het meten van framerates, verbindingssnelheden, RAM-gebruik en CPU-gebruik kon ik bepalen welke programma’s de minste druk op de prestaties van mijn CPU uitoefenen – ik heb er zelfs een paar gevonden die de prestaties van mijn pc zelfs verbeterden!
  • Gebruiksgemak. Ik zocht naar intuïtieve lay-outs, handige submenu’s en responsieve technische ondersteuning die kunnen helpen als er iets misgaat. Ik heb er ook voor gezorgd dat alle programma’s op deze lijst gebruiksvriendelijk waren, zelfs voor gebruikers die niet al te technisch onderlegd zijn.
  • Extra functies. Ik heb functies zoals game boosters, webcambescherming, VPN’s en ouderlijk toezicht getest om ervoor te zorgen dat de extra functies van elk product echt nuttig waren en toegevoegde functionaliteit aan het programma boden.
  • Goede waarde. Ik heb de kosten van elk programma afgezet tegen het aantal aangeboden kwaliteitsfuncties. Ik heb bonuspunten gegeven aan programma’s voor meerdere apparaten en die goede deals hebben voor nieuwe kopers en geld-terug-garanties bieden.

Topmerken die mijn lijst niet hebben gehaald:

  • Sophos. Sophos biedt een goed internetbeveiligingspakket, dat hoge detectiepercentages van malware heeft, geen vertraging veroorzaakt tijdens scans, en zeer eenvoudig te gebruiken is. Sophos heeft echter geen gamingmodus of game-booster, dus het is geen goede keuze voor gamers.
  • Avast/AVG. Veel sites worden betaald om Avast en AVG aan te bevelen, maar nadat we hadden vernomen over de geloofwaardige beschuldigingen dat beide bedrijven gebruikersgegevens stelen en verkopen, konden we ze niet langer op onze site ondersteunen. Je kunt hier meer lezen over onze beslissing.
  • TotalAV. De antivirussuite omvat een uitstekende malwarescanner, een snelle VPN en goede prestatie-optimalisatietools, die ongewenste bestanden verwijderen en lopende processen organiseren om de CPU-snelheid aanzienlijk te verbeteren (ideaal voor gebruikers met oude pc’s en pc’s met fouten). Helaas is de spelmodus van TotalAV niet zo geavanceerd als de andere programma’s op mijn lijst.

🥇1. BullGuard — Beste algehele antivirus voor gamers in 2021

🥇1. <a href="https://nl.safetydetectives.com/go/vendor/gamer/663/?post_id=21586&alooma_btn_name=Affiliate+Link+-+1050544" title="BullGuard" rel="sponsored noopener norefferer" target="_blank" data-btn-name="Affiliate Link - 1050544" data-btn-indexed="1">BullGuard</a> — Beste algehele antivirus voor gamers in 2021

BullGuard is mijn favoriete antivirus voor gamers – het biedt bescherming tegen alle soorten malware (100% perfecte detectiescore in mijn tests) en omvat een uitstekende game booster, die het geheugengebruik optimaliseert en achtergrondapps omleidt, waardoor de spelprestaties aanzienlijk worden verbeterd.

Helaas kun je de taal niet instellen op het Nederlands, wat een probleem kan zijn als je geen van de ondersteunde talen (Engels, Duits, Deens, Frans, Spaans) beheerst.

Ik heb de game booster van BullGuard getest tijdens het draaien Destiny 2 en de resultaten deden mij oprecht schrikken – mijn framesnelheid nam toe, mijn laadtijden waren sneller en ik had geen problemen met de beeldkwaliteit wat ik normaal gesproken wel heb bij hogere grafische instellingen!

BullGuard is ook een uitstekende keuze voor gamers omdat het beschikt over:

  • Aanpasbare gameprofielen.
  • Opschorting van automatische scans en meldingen.
  • Systeem opruimtools.

Ik vind het best cool dat BullGuard aangepaste gameprofielen biedt, die automatisch aanpassen welke bestanden moeten worden gescand, welke programma’s de firewall moeten doorlaten en met welke poorten verbinding moet worden gemaakt, afhankelijk van de game die je speelt. Deze profielen worden automatisch bijgewerkt voor grote releases, en het is ook vrij eenvoudig om de instellingen aan te passen voor games die niet in de BullGuard-directory staan.

Een van mijn favoriete dingen aan BullGuard is dat de game booster zelfs in de laagste prijsklasse beschikbaar is. Terwijl sommige concurrenten, zoals McAfee, extra kosten in rekening brengen voor een specifieke antivirus voor gamers, heeft BullGuard zijn gamervriendelijke product zelfs toegankelijk gemaakt voor gebruikers met een beperkt budget.

Naast de game booster biedt het goedkoopste Antivirus-abonnement van BullGuard ook een malwarescanner en dekking voor 1 apparaat. BullGuard Internet Security voegt een firewall, ouderlijk toezicht, cloudback-up en dekking voor meerdere apparaten toe en BullGuard Premium Protection heeft ook een netwerkscanner en bescherming tegen identiteitsdiefstal.

Waar het op neer komt:

BullGuard is mijn favoriete antivirusprogramma voor gamers in 2021. BullGuard heeft een echt goede malwarescanner, een uitstekende game booster-modus die de CPU-prestaties versnelt, aanpasbare gameprofielen, die de programma-instellingen aanpassen aan de game die je speelt en systeem opruimtools. De malwarescanner en game booster van BullGuard zijn beide beschikbaar bij het goedkoopste Antivirus-abonnement, maar door te upgraden naar BullGuard Premium Protection krijg je ook wifi-scannen, bescherming tegen identiteitsdiefstal en ouderlijk toezicht. Alle abonnementen van BullGuard bieden een 30-daagse geld-terug-garantie.

Bezoek BullGuard

Lees de volledige beoordeling over BullGuard >

🥈2. Norton — Beste internetbeveiligingssuite voor gamers

🥈2. <a href="https://nl.safetydetectives.com/go/vendor/gamer/210/?post_id=21586&alooma_btn_name=Affiliate+Link+-+1050551" title="Norton" rel="sponsored noopener norefferer" target="_blank" data-btn-name="Affiliate Link - 1050551" data-btn-indexed="1">Norton</a> — Beste internetbeveiligingssuite voor gamers

Norton 360 voor Gamers biedt een van de beste anti-malware-engines op de markt, uitgebreid webbeveiligingen en een aantal echt coole voordelen voor gamers.

Bovendien ondersteunt het nogal wat talen, waaronder het Nederlands, wat redelijk goed is.

Norton 360 voor gamers onderschepte 100% van de malware die ik erop heb losgelaten (Norton staat op nummer 1 voor beste antivirusprogramma’s in 2021) en het had geen enkel effect op mijn framesnelheid, laadtijden of RAM-gebruik tijdens het gamen.

Ik was ook erg onder de indruk van Norton GO, een game-booster en prestatie-optimalisator die alleen bij Norton 360 for Gamers wordt aangeboden. Norton GO schort achtergrondprocessen op, vertraagt virusscans en optimaliseert de verwerkingskracht tijdens het gamen. En Norton GO werkt precies zoals beloofd – tijdens het spelen van Destiny 2 en Apex Legend kon ik mijn grafische instellingen verhogen zonder ook maar enige vertraging te ervaren!

Ik ben ook een grote fan van de dark web-monitoringsfunctie van Norton, die inbreuken in databases en dark web-forums scant om ervoor te zorgen dat je financiële informatie, wachtwoorden, e-mails en zelfs je gamertag niet naar hackers zijn gelekt.

Als je kinderen gek zijn van gamen behoort het ouderlijk toezicht van Norton tot de beste op de markt: je kunt het gebruik ervan controleren en plannen, limieten instellen voor apparaten of zelfs specifieke apps en gevoelige online content blokkeren om je kinderen te beschermen. Ik heb Norton gebruikt om ervoor te zorgen dat mijn kinderen tijdens de schooluren aan het werk waren en al hun games pas na het eten op schoolavonden ontgrendeld konden worden.

Over het geheel genomen is Norton 360 voor Gamers een geweldige keuze voor gamers die hun apparaten zo goed mogelijk willen beveiligen zonder dat dit ten koste gaat van de CPU-prestaties.

Waar het op neer komt:

Norton 360 voor Gamers is het beste internetbeveiligingspakket op de markt – de antivirus engine detecteerde al mijn test-malware en de game-booster verbeterde mijn systeemprestaties aanzienlijk tijdens het gamen. En met geweldige gezinsbescherming, dark web-monitoring en veel andere handige functies is Norton een van de meest complete antivirusprogramma’s op deze lijst. Alle Norton-abonnementen bieden een 60-daagse geld-terug-garantie.

Bezoek Norton

Lees de volledige beoordeling over Norton >

🥉3. Bitdefender — Lightweight Scanner with an Automatic Gaming Mode

🥉3. <a href="https://nl.safetydetectives.com/go/vendor/gamer/192/?post_id=21586&alooma_btn_name=Affiliate+Link+-+1050556" title="Bitdefender" rel="sponsored noopener norefferer" target="_blank" data-btn-name="Affiliate Link - 1050556" data-btn-indexed="1">Bitdefender</a> — Lightweight Scanner with an Automatic Gaming Mode

Bitdefender biedt geen game-booster, maar de cloud-based malware engine en handige tools voor systeemafstelling maken het een uitstekende keuze voor pc-gamers.

Bitdefender biedt een van de krachtigste anti-malwarescanners op de markt, met een detectiepercentage van 100% tijdens mijn tests. De scanner maakt gebruik van een combinatie van handtekening-based scannen, geavanceerde heuristiek en machinaal leren om vrijwel alle bedreigingen te detecteren – en omdat al het scannen wordt uitgevoerd in de cloud, vertraagt Bitdefender je systeem nauwelijks, zelfs niet tijdens volledige systeemscans.

Bitdefender heeft ook een automatische gamingmodus die detecteert wanneer je apparaat in volledige schermmodus gaat en automatisch scans en meldingen opschort. Hoewel de gamingmodus van Bitdefender goed is, zou ik echt willen dat het ook een game-booster bevatte, zoals bij BullGuard en Norton.

Ik ben ook erg te spreken over de tools voor optimalisatie van Bitdefender, die junkbestanden kunnen verwijderen, verouderde software kunnen detecteren en een trager apparaat aanzienlijk sneller laten werken.

Streamers (of eigenlijk iedereen die voice chat gebruikt) zullen ook de microfoon- en webcambeveiliging van Bitdefender waarderen, die realtime detectie en verwijdering bieden van alle onbekende toepassingen die toegang proberen te krijgen tot je apparaat – Bitdefender was tijdens mijn tests succesvol in het blokkeren van verschillende populaire afluisterbestanden in de vorm van malware.

Alle pakketten van Bitdefender zijn betaalbaar, maar voor ouders raad ik Bitdefender Internet Security aan, dat ook het uitstekende ouderlijk toezicht van Bitdefender bevat.

Waar het op neer komt:

Bitdefender biedt een lichtgewicht antivirus dat een spelcomputer niet zal vertragen. Tijdens mijn tests schortte Bitdefender automatisch scans en meldingen op wanneer ik aan het gamen was en de krachtige realtime malwaredetectie hield mijn apparaat veilig zonder mijn framerate ook maar enigszins te beïnvloeden. Alle pakketten van Bitdefender zijn rijk aan functies, betaalbaar en worden ondersteund door een 30-daagse geld-terug-garantie.

Bezoek Bitdefender

Lees de volledige Bitdefender review >

4. McAfee — Beste voor gamen met hoge prestaties

4. <a href="https://nl.safetydetectives.com/go/vendor/gamer/203/?post_id=21586&alooma_btn_name=Affiliate+Link+-+1050562" title="McAfee" rel="sponsored noopener norefferer" target="_blank" data-btn-name="Affiliate Link - 1050562" data-btn-indexed="1">McAfee</a> — Beste voor gamen met hoge prestaties

McAfee Gamer Security is een gestroomlijnde, gebruiksvriendelijke antivirus voor gamers, die uitstekend presteert bij het optimaliseren van de CPU-prestaties. McAfee gebruikt een cloudgebaseerde scan-engine – die de systeemprestaties nauwelijks beïnvloedt – en het presteerde tijdens mijn standaard testserie erg goed. 100% van de malwarebestanden die ik op mijn gaming-pc plaatste, werden gedetecteerd.

Aan de andere kant kan de gebruikersinterface niet in het Nederlands worden weergegeven, wat niet ideaal is.

McAfee bevat ook een prestatiebevorderende functie, die veel lijkt op de game booster van BullGuard. Hoewel ik denk dat de game booster van BullGuard iets beter is, was ik aangenaam verrast om te zien dat McAfee ook de framesnelheid van mijn computer verbeterde tijdens het gamen.

McAfee Gamer Security bevat ook een prestatiebewakingstool dat in feite de Windows Taakbeheer op steroïden is – het toont live specificaties over framesnelheid, CPU- en GPU-gebruik, RAM en internetsterkte. McAfee legt deze statistieken ook vast, zodat je terug kunt gaan en kunt analyseren welke factoren de prestaties van je pc in de loop van de tijd beïnvloeden.

Ik ben een grote fan van McAfee Gamer Security. Het enige nadeel is dat het veel van de speciale functies mist, die de andere pakketten van McAfee geweldig maken, zoals een VPN, slimme firewall, bescherming tegen identiteitsdiefstal en ouderlijk toezicht. Minder doorgewinterde gamers zullen tevreden zijn met McAfee Total Protection, die meer beveiligingsfuncties biedt en nog steeds een automatische gamemodus.

Waar het op neer komt:

McAfee Gamer Security biedt een gestroomlijnde cloudgebaseerde antivirusscanner, plus tools voor prestatiebewaking en -optimalisatie die zijn afgestemd op geavanceerde pc’s. Ik hou echt van de gedetailleerdheid van de functies voor prestatiebewaking en ik hou ook van hoe gemakkelijk het is om verschillende factoren, zoals GPU-gebruik, framesnelheid en RAM, te volgen en te bewaken. Hoewel McAfee Gamer Security echt een goede keuze is voor enthousiaste gamers kunnen gebruikers, die op zoek zijn naar een volledig functioneel antivirusprogramma, beter kiezen voor McAfee Total Protection. Alle McAfee-aankopen omvatten een 30-daagse geld-terug-garantie.

Bezoek McAfee

Lees de volledige beoordeling over McAfee >

5. Avira — Beste gratis lichtgewicht antivirus

5. <a href="https://nl.safetydetectives.com/go/vendor/free-windows/191/?post_id=21586&alooma_btn_name=Affiliate+Link+-+1050568" title="Avira" rel="sponsored noopener norefferer" target="_blank" data-btn-name="Affiliate Link - 1050568" data-btn-indexed="1">Avira</a> — Beste gratis lichtgewicht antivirus

Avira Free Security is een veilige, cloudgebaseerde antivirus met een eenvoudige spelmodus.

De gebruikersinterface ondersteunt het Nederlands voor een soepele navigatie-ervaring.

Tijdens mijn tests detecteerde de antivirus-engine van Avira alle malwarebestanden op mijn pc en de gamemodus werd automatisch geactiveerd wanneer ik begon met gamen, de meldingen stopten en apps op de achtergrond werden gesloten.

Avira is de enige antivirus op deze lijst met een spelmodus in zijn gratis abonnement. Normaal gesproken raad ik geen gratis antivirusprogramma’s aan, maar Avira Free Security voor Windows is een goede keuze voor gamers, plus het bevat een reeks handige functies, zoals:

  • Extensie voor veilig browsen en winkelen.
  • Systeem opruimtools.
  • VPN (maandelijkse limiet van 500 MB).
  • Wachtwoordmanager.

Ik was erg onder de indruk van de extensie voor veilig browsen en winkelen van Avira – het blokkeerde vervelende advertenties van YouTube, elimineerde webtrackers en zelfs aanbevolen deals voor producten waar ik naar op zoek was, waaronder games en gaming accessoires.

Avira Free Security is een verrassend goede gratis antivirus, maar ik raad de meeste gamers toch aan om eens naar Avira Prime te kijken, die een echt goede game booster toevoegt, een VPN met onbeperkte data, dekking voor meerdere apparaten en bewaking op wachtwoord- en online accountinbreuk.

Waar het op neer komt:

De cloudgebaseerde malwarescanner van Avira is geweldig voor gamers: het neemt nauwelijks CPU-kracht in beslag en biedt nog steeds 100% malwarebescherming voor je apparaten. De gratis antivirus van Avira bevat een eenvoudige spelmodus, een uitstekende webextensie voor het blokkeren van advertenties en goede systeem opruimtools. Gebruikers die op zoek zijn naar een VPN met onbeperkte data, dekking voor meerdere apparaten en een game booster, moeten upgraden naar Avira Prime dat ook een 30-daagse geld-terug-garantie biedt.

Bezoek Avira

Lees de volledige beoordeling over Avira >

6. Kaspersky — Meeste extra functies voor gamers

6. <a href="https://nl.safetydetectives.com/go/vendor/gamer/202/?post_id=21586&alooma_btn_name=Affiliate+Link+-+1050574" title="Kaspersky" rel="sponsored noopener norefferer" target="_blank" data-btn-name="Affiliate Link - 1050574" data-btn-indexed="1">Kaspersky</a> — Meeste extra functies voor gamers

Kaspersky heeft alles wat ik verwacht te zien in een premium antivirusprogramma voor gamers – het heeft een goede antimalwarescanner, een automatische gamemodus en een verscheidenheid aan internetbeveiligingsmaatregelen.

De antivirus-gebruikersinterface kan ook worden weergegeven in het Nederlands, wat extra punten oplevert.

De malwarescanner van Kaspersky detecteerde tijdens mijn tests elk afzonderlijk malwarebestand, inclusief geavanceerde ransomware en spyware.

Ik vind de spelmodus van Kaspersky, die automatisch wordt ingeschakeld als je je in de modus volledig scherm bevindt en meldingen en scans opschort, ook geweldig. De gamemodus van Kaspersky biedt echter niet hetzelfde niveau van aanpassing en prestatieoptimalisatie als BullGuard, Norton en McAfee.

Kaspersky bevat ook extra functies, zoals:

  • Bescherming van online winkelen en bankieren.
  • Wachtwoordmanager.
  • VPN (200 MB per dag).
  • Systeem opruimtools.

Kaspersky Anti-Virus is een goede keuze voor gamers die alleen Windows-pc’s willen beschermen. Gebruikers die bescherming willen voor al hun apparaten zouden moeten overwegen om te upgraden naar Kaspersky Internet Security of Kaspersky Total Protection (die ook een wachtwoordmanager en ouderlijk toezicht toevoegt).

Waar het op neer komt:

Kaspersky is een uitgebreide antivirussuite met een ingebouwde gamemodus.

De gamemodus van Kaspersky heeft niet veel functies, maar het klaart de klus. Kaspersky heeft ook een aantal handige extra functies, waaronder online winkelen en bankieren, een wachtwoordmanager, een VPN en systeem opruimtools. Bovendien geldt voor alle Kaspersky-aankopen een risicovrije 30-daagse geld-terug-garantie.

Bezoek Kaspersky

Lees de volledige beoordeling over Kaspersky >

7. Malwarebytes — Minimaal antivirus voor gamers met een laag budget

7. <a href="https://nl.safetydetectives.com/go/vendor/gamer/394/?post_id=21586&alooma_btn_name=Affiliate+Link+-+1050581" title="Malwarebytes" rel="sponsored noopener norefferer" target="_blank" data-btn-name="Affiliate Link - 1050581" data-btn-indexed="1">Malwarebytes</a> — Minimaal antivirus voor gamers met een laag budget

Malwarebytes biedt geavanceerde beveiliging tegen malware, goede webbeveiliging en een optioneel VPN voor een lage prijs.

Malwarebytes mist veel van de extra functies die de andere programma’s op deze lijst wel hebben – het heeft geen game-booster, ouderlijk toezicht of een firewall. Voor gebruikers die op zoek zijn naar een degelijk antivirusprogramma dat niet te veel CPU-ruimte in beslag neemt, is Malwarebytes echter een prima optie.

Tijdens mijn tests scoorde Malwarebytes een malwaredetectie van 95%, en het blokkeerde ook de meeste onveilige en phishing websites die ik probeerde te openen.

Malwarebytes herkent ook automatisch wanneer je systeem zich in de modus volledig scherm bevindt, waardoor alle scans en meldingen worden uitgesteld terwijl je aan het gamen bent of video’s bekijkt.

Malwarebytes Premium is een goede optie voor gamers met een laag budget, maar gebruikers die ook een snel VPN willen voor veilig surfen op het web, raad ik aan te kijken naar Malwarebytes Premium + Privacy.

Waar het op neer komt:

Malwarebytes biedt een low-impact anti-malware programma met goede malware detectiepercentages en betaalbare prijzen. Tijdens mijn tests detecteerde Malwarebytes 95% van mijn test-malware en blokkeerde bijna alle phishing-websites. Malwarebytes wordt ook geleverd met een automatische gamingmodus, en gebruikers kunnen upgraden om ook een snel VPN te krijgen. Alle pakketten van Malwarebytes bevatten een royale geld-terug-garantie van 60 dagen.

Bezoek Malwarebytes

Lees de volledige Malwarebytes review >

8. Panda — Goed voor gezinnen en nieuwe gebruikers

8. <a href="https://nl.safetydetectives.com/go/vendor/gamer/206/?post_id=21586&alooma_btn_name=Affiliate+Link+-+1050587" title="Panda" rel="sponsored noopener norefferer" target="_blank" data-btn-name="Affiliate Link - 1050587" data-btn-indexed="1">Panda</a> — Goed voor gezinnen en nieuwe gebruikers

Panda is een intuïtieve en gebruiksvriendelijke antivirus met een solide gamemodus en goede webbeveiliging.

De cloudgebaseerde virusscanner van Panda liet elk stukje malware zien dat ik heb getest, inclusief lastige rootkits en ransomwarebestanden en het vertraagde me niet te veel Tijdens een verhitte strijd van Apex Legends.

Net als Avira gamingmodus activeerde Panda’s gamingmodus elke keer wanneer ik naar mijn volledig scherm ging. Scans en meldingen werden opgeschort om te vermijden dat mijn CPU vertraagde. Ik was echter een beetje teleurgesteld toen ik ontdekte dat de gamingmodus van Panda de prestaties van mijn pc tijdens het gamen niet verbeterde.

Panda Essential heeft een antivirusscanner en een VPN, Panda Advanced bevat ook bescherming tegen ransomware en ouderlijk toezicht en Panda Complete voegt systeem opruimtools en een wachtwoordmanager toe.

Waar het op neer komt:

Panda heeft cloudgebaseerde scans die het gamen niet vertragen en een automatische gamemodus, die wordt geactiveerd wanneer een game begint te draaien. Panda is een goede keuze voor niet-technische gebruikers, die op zoek zijn naar een eenvoudig antivirusprogramma met extra’s, zoals een VPN, een wachtwoordmanager en ouderlijk toezicht. Je kunt Panda uitproberen met een risicovrije 30-daagse geld-terug-garantie.

Bezoek Panda

Lees de volledige beoordeling over Panda >

9. Webroot — Beste lichtgewicht antivirus

9. <a href="https://nl.safetydetectives.com/go/vendor/gamer/214/?post_id=21586&alooma_btn_name=Affiliate+Link+-+1050594" title="Webroot" rel="sponsored noopener norefferer" target="_blank" data-btn-name="Affiliate Link - 1050594" data-btn-indexed="1">Webroot</a> — Beste lichtgewicht antivirus

Webroot SecureAnywhere AntiVirus voor PC Gamers is een goed product voor gamers die schijfruimte willen besparen. Webroot is aanzienlijk kleiner dan elk ander antivirusprogramma op de markt – je installeert slechts ongeveer 4 MB aan data op je computer en de rest van het programma wordt in de cloud gehost.

Ik was onder de indruk van de antivirus-engine van Webroot die al mijn bestanden binnen enkele minuten scande – de meeste concurrenten doen er wel een paar uur over voor het uitvoeren van een volledige systeemscan.

Webroot heeft geen gamemodus, maar het programma had nauwelijks invloed op mijn CPU- en RAM-gebruik tijdens het spelen van Destiny 2. Hoewel dit geweldig is, had ik toch graag gezien dat Webroot een soort gamemodus of andere functies zou bevatten voor het verbeteren van de gameprestaties.

Webroot SecureAnywhere Antivirus voor PC Gamers beschermt ook je webcam tegen malware-kaping, heeft goede netwerkbeveiliging en bevat een systeemoptimalisatie, die automatisch je achtergrondbestanden opruimt voor het vrijmaken van RAM.

Waar het op neer komt:

Webroot is een eenvoudige en lichtgewicht antivirus die nauwelijks schijfruimte in beslag neemt. Webroot heeft geen gamemodus, maar is ontworpen om op de achtergrond te blijven, zodat het je gamesessies niet vertraagt. Je kunt Webroot uitproberen met een royale geld-terug-garantie van 70 dagen.

Bezoek Webroot

Lees de volledige beoordeling over Webroot >

10. Trend Micro — Degelijke bescherming tegen virussen met een handmatige dempingsmodus

10. <a href="https://nl.safetydetectives.com/go/vendor/gamer/211/?post_id=21586&alooma_btn_name=Affiliate+Link+-+1050599" title="Trend Micro" rel="sponsored noopener norefferer" target="_blank" data-btn-name="Affiliate Link - 1050599" data-btn-indexed="1">Trend Micro</a> — Degelijke bescherming tegen virussen met een handmatige dempingsmodus

Trend Micro biedt goede beveiliging tegen malware, evenals een behoorlijk scala aan hulpmiddelen voor internetbeveiliging, waaronder een dempingsmodus waarmee scans en meldingen worden opgeschort.

Tijdens mijn tests detecteerde Trend Micro het merendeel van de malware die ik naar mijn pc downloadde, maar de detectiepercentages waren niet zo goed als die van eersteklas concurrenten als Norton en Bitdefender.

Aan de andere kant doet de anti-phishing van Trend Micro niet onder voor de beste antivirussen – deze bescherming detecteerde scamsites en exploit-aanvallen nauwkeuriger dan Chrome of Firefox tijdens al mijn tests.

Ik vind de dempingsmodus van Trend Micro ook goed, maar ik vond het frustrerend dat ik op een paar verschillende submenu’s moest klikken om deze modus te openen en te activeren – concurrenten als BullGuard detecteren automatisch wanneer je aan het gamen bent en activeren hun spelmodi onmiddellijk.

Hoewel Trend Micro niet mijn topkeuze is voor gamers, vind ik dat de internetbeveiligingssuites goed zijn voor zowel particulieren als gezinnen – en ze zijn goedkoper dan de meeste andere producten.

Waar het op neer komt:

Trend Micro is een goed antivirusprogramma met handige extra voorzieningen, waaronder een dempingsmodus waarmee scans en meldingen worden gepauzeerd. De malwarescanner van Trend Micro detecteerde tijdens mijn tests de overgrote meerderheid van de malware-monsters, en de dempingsmodus werkte goed tijdens het gamen – maar de dempingsmodus moet handmatig worden geactiveerd. Op alle pakketten van Trend Micro geldt een geld-terug-garantie van 30 dagen.

Bezoek Trend Micro

Lees de volledige Trend Micro >


Vergelijking van de beste antivirusprogramma’s voor gamers

Antivirus Gaming modus Verhoogt CPU-snelheid tijdens gamen Systeem opruimtools Cloud-gebaseerde scanner Ouderlijk toezicht
1.🥇BullGuard Ja (met game booster) Ja Ja Nee Ja
2.🥈Norton Ja Nee Ja Nee Ja
3.🥉Bitdefender
Ja Nee Ja Ja Ja
4. McAfee Ja (met game booster) Ja Ja Ja Nee
5. Avira Ja Ja (alleen betaalde versie) Ja Ja Nee
6. Kaspersky Ja Nee Ja Nee Ja
7. Malwarebytes
Ja Nee Nee Nee Nee
8. Panda Ja Nee Ja Ja Ja
9. Webroot Nee Nee Ja Ja Nee
10. Trend Micro
Ja Nee Ja Nee Ja

Veelgestelde vragen over antivirusprogramma’s voor gamers

Heeft een antivirusprogramma invloed op mijn gaming?

Ja, de meeste antivirusprogramma’s hebben invloed op het gamen. Virusscans zijn berucht vanwege hun hoge CPU-belasting en pop-upmeldingen, die op slechte momenten op het scherm kunnen verschijnen. Dit kan merkbare vertraging en andere prestatieproblemen veroorzaken.

Maar de beste antivirusprogramma’s voor gamers hebben helemaal geen invloed op het gamen. Deze antivirusprogramma’s hebben een of meer functies, die ervoor zorgen dat je antivirussoftware en games soepel blijven draaien, zoals:

  • Gamemodus. Schort virusscans en meldingen op terwijl je aan het gamen bent.
  • Game booster. Wijst achtergrondprocessen opnieuw toe om de CPU-processor vrij te maken voor gaming.
  • Cloudgebaseerde scanner. Gebruikt je CPU niet om scans uit te voeren, waardoor de systeembelasting tijdens routinescans wordt beperkt.
  • Systeemoptimalisatie. Verwijdert ongewenste bestanden, versnelt het opstarten en verhoogt de beschikbaarheid van RAM en geheugen.

BullGuard, Norton en McAfee zijn de enige producten op mijn lijst die daadwerkelijk je CPU prestaties verhogen met hun game booster functies. Andere producten op mijn lijst hebben automatische spelmodi en cloudgebaseerde scanners, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat een headshot wordt onderbroken door een beveiligingsmelding!

Kan ik mijn antivirusprogramma niet gewoon uitschakelen terwijl mijn games geopend zijn?

Dat kan, maar hackers verwachten dat je dit doet – gamers zijn een groot doelwit voor cyberaanvallen vanwege hun reputatie dat ze zonder bescherming verbinding maken met internet.

Er zijn tegenwoordig echter veel voor gaming geoptimaliseerde antivirusopties op de markt, dus er is geen reden waarom je je antivirusprogramma ooit zou moeten uitschakelen, zelfs niet tijdens intensieve gamesessies.

Alle producten op deze lijst hebben uitstekende malwarescanners en spelmodi, zodat je beschermd kunt blijven tijdens het gamen zonder onderbrekingen. En sommige antivirusscanners, zoals BullGuard en Norton 360 for Gamers, bieden zelfs gespecialiseerde gameboosters die de prestaties van je pc tijdens het gamen daadwerkelijk verbeteren.

Zijn de gamemodi in antivirussoftware allemaal hetzelfde?

Nee niet echt. Veel van de allerbeste antivirusprogramma’s bevatten nu een ‘gamemodus’ die meldingen en scans opschort, terwijl je je in de modus volledig scherm bevindt. Maar er zijn er ook – zoals BullGuard, Norton en McAfee – die de prestaties van je PC opvoeren en je framerate en CPU verwerkingskracht daadwerkelijk verhogen.

Is er een gratis antivirusprogramma dat een gamemodus biedt?

Ja, Avira Free Security heeft een eenvoudige spelmodus die achtergrondapps sluit en scans en meldingen tijdens het gamen opschort. Het gratis abonnement van Avira heeft echter geen game booster en mist veel andere beveiligingsfuncties, die nodig zijn om je online volledig veilig te houden.  Avira Prime bevat daarentegen ook een game booster, een VPN met onbeperkte data en dekking voor meerdere apparaten.

Source of Article