[2021] için En İyi 5 Ücretsiz Windows Android Antivirüs Uygulaması

[2021] için En İyi 5 Ücretsiz Windows Android Antivirüs Uygulaması

Zamanınız yok mu? 2021 yılında en iyi ücretsiz Android antivirüsü:

Google Play Store’daki tüm ücretsiz antivirüs uygulamalarını test ettim. Haftalarca süren testlerden sonra, Android cihazları kötü amaçlı yazılımlara karşı iyi koruduğundan emin olduğum birkaç ürün belirledim.

Test ettiğim ücretsiz Android antivirüs uygulamalarının çoğu, kötü amaçlı yazılımlara karşı etkisizdi, rahatsız edici reklamlarla doluydu veya yanıltıcı bir şekilde ücretsiz olduğu söyleniyordu. Birçok “ücretsiz” uygulama, aslında ücretsiz deneme sürümleri veya premium uygulamaların sınırlı sürümlerinden başka bir şey değildi. Hatta kullanıcı verilerini toplamak için tasarlanmış sahte uygulamalar bile vardı!

Birkaç iyi ücretsiz uygulama buldum, ancak Android cihazınızı %100 güvende tutmak için ihtiyacınız olan tüm güvenlik araçlarını sağlayan bir ücretsiz uygulama yok. Eğer sizi ve tüm cihazlarınızı tamamen koruyacak bir antivirüs arıyorsanız, premium bir ürün almalısınız Norton’un muhteşem Android uygulamasını öneririm).

Ancak sadece temel korumaya ihtiyacınız varsa, ücretsiz gerçek zamanlı veya isteğe bağlı virüs taraması, ücretsiz anti hırsızlık koruması ve Android’inizin mobil güvenliğini güçlendirmek için çeşitli iyi ekstra özellikler sunan birkaç ücretsiz Android antivirüs uygulaması mevcuttur.

2021 yılında en iyi Android antivirüs uygulamalarının özeti:

  • 1.🥇 Avira – 2021 Yılında en iyi ücretsiz Android antivirüsü + arayüz Türkçe olarak kulanılabiliyor.
  • 2.🥈 McAfee – Hırsızlık koruma özelliği ve kablosuz ağ tarayıcı ile mükemmel antivirüs.
  • 3.🥉 BullGuard – Gizlilik izleyici ve hırsızlık koruması ile bulut tabanlı antivirüs.
  • 4. Panda Dome – Androidakıllı saatlerle uyumlu, iyi zararlı yazılım tarayıcı.
  • 5. Kaspersky – İyi bir tarayıcı ile sezgisel uygulama (ama gerçek zamanlı koruma yok) + Türkçe kullanıcı arayüzü.
  • Android için Antivirüs Uygulamaları Hakkında Sıkça Sorulan Sorular.

Android için en İyi Ücretsiz Antivirüs Uygulamalarında Nelere Baktım?

  • %100 ücretsiz. Birçok antivirüs şirketi, kullanıcıları ücretsiz deneme sürümü ile kandırmaya çalışır. Kullanıcılar uygulamayı kullanarak rahat hissederler ve deneme süresi sona ermeden iptal etmek zorunda kaldıklarını unuturlar, böylece farkında olmadan ödeme yaparlar. Saygın bir şirketten mobil antivirüs satın alacaksanız, ücretsiz deneme sürümü, satın almadan önce hizmeti test etmenin harika bir yoludur. Aksi takdirde, uygulamayı indirmenizi ve deneme süresi sona ermeden iptal etmeyi unuttuğunuzu uman bir pazarlama tekniğinin kurbanı olabilirsiniz. Buradaki en iyi 5 ücretsiz antivirüs, gerçekten ücretsizdir.
  • Güvenlik. Önerdiğim antivirüs uygulamalarının her türlü kötü amaçlı yazılımı algılayabilmesi ve kaldırabilmesi için yüzlerce Android’e özel kötü amaçlı yazılım dosyası, şüpheli uygulamalar ve hatta fidye yazılımı dosyaları indirdim. Kimlik avı koruması ve kablosuz ağ tarayıcılar gibi internet güvenliği özelliklerini de test ettim ve bu ürünlerin Android cihazları, yeni internet tabanlı tehditlerden koruduğundan da emin oldum.
  • Performans. Pilinizi tüketen ve Android’inizin performansını öldüren bir güvenlik uygulamasından daha kötü bir şey olamaz. Önerdiğim tüm uygulamaların telefonunuzu veya tabletinizi zorlamadan güvenliğinizi artıracağından emin oldum.
  • Kullanım kolaylığı. Bu uygulamaların özelliklerinin tüm kullanıcılar için erişim ve anlama kolaylığı sağladığından emin olmak için her özelliği test ettim. Bu listedeki tüm uygulamalar Android OS ve Chrome OS ile iyi entegrasyon sağlar.

Listeye giremeyen büyük markalar:

Android için en iyi 5 listeme giremeyen birçok antivirüs uygulaması var. Bu listede görmeyi beklediğiniz, tanınmış birkaç marka şunlardır:

  • Norton. Norton’un Android antivirüsü mevcut en iyi ve en hesaplı seçeneklerden biridir. Ancak Norton’da ücretsiz plan yoktur. Yine de, cep telefonunuz veya tabletiniz için üstün koruma istiyorsanız Norton’dan daha iyisi olmaz.
  • TotalAV. TotalAV, Android için iyi bir dizi ücretsiz özellik sunar, ancak gerçek zamanlı kötü amaçlı yazılım korumasına sahip değildir. Ancak, TotalAV’nin ücretli Android antivirüsü gerçek zamanlı koruma, uygulama kilitleme ve güvenli VPN gibi oldukça iyi özellikler içerir.
  • Bitdefender. Bitdefender’in tam kapsamlı antivirüs paketini çok seviyorum, ancak ücretsiz Android uygulaması sadece basit bir antivirüs tarayıcıdır. Kullanımı gerçekten kolay olsa da bu listedeki diğer ürünlerden daha iyi değildir.
  • Avast/AVG. Avast ve AVG’yi hala tavsiye eden bazı inceleme siteleri var, ancak SafetyDetectives bunlardan biri değildir. Avast ve AVG yaygın bir şekilde kullanıldıkları dönemde, oldukça ciddi gizlilik ihlallerinde bulundular. Kullanıcı verilerini gizlice nasıl sattıklarına dair tüm öyküleri okumak için buraya gidebilirsiniz.

🥇1. <a href="https://tr.safetydetectives.com/go/vendor/free-android/191/?post_id=2836&alooma_btn_name=Affiliate+Link+-+859015" title="Avira" rel="nofollow noopener" target="_blank" data-btn-name="Affiliate Link - 859015" data-btn-indexed="1">Avira Antivirus Security for Android</a> – 2021 Yılında Android için En İyi Ücretsiz Antivirüs

Avira Antivirus Security for Android bence 2021 yılında Android için en iyi ücretsiz antivirüs programıdır. Mükemmel virüs algılama ve kaldırma motorunun yanı sıra, gelişmiş ek güvenlik özelliklerinin tümünü sezgisel panelinde sunar.

Testlerim sırasında Samsung Galaxy S20 cihazıma virüs, Truva atları ve casus yazılımlar dahil çok çeşitli Android kötü amaçlı yazılım örnekleri indirmeye çalıştım. Tüm kötü amaçlı yazılım dosyaları algılandı, engellendi ve telefonumdan kaldırıldı. Avira’nın tarayıcısı bulut tabanlı olduğundan pil ömrüm veya sistem kaynaklarım çok az kullanıldı.

Avira’nın ücretsiz Android uygulaması, gerçek zamanlı kötü amaçlı yazılım korumasının yanı sıra diğer tüm rakiplerinden çok daha fazla özellik sunar:

  • Hırsızlık koruması.
  • Uygulama gizlilik tarayıcısı.
  • VPN (günlük 100 MB limitli).
  • Uygulama kilitleme.
  • Veri ihlali tarayıcısı.
  • Wi-Fi tarayıcı.
  • Cihaz optimizasyonu.

Avira’nın hırsızlığa karşı koruma özellikleri gerçekten faydalı. Avira’nın çevrimiçi panosunda oturum açtığımda, partnerim telefonumu sokakta gezdirirken tam konumu gerçek zamanlı olarak görebiliyordum. Çok yüksek sesli alarm çalmasını da sağlayabiliyordum.

Avira’nın gizlilik tarayıcısı da gerçekten çok iyi. Cihazımdaki tüm uygulamaları analiz etti ve hangi uygulamaların kişilerime, görsellerime ve tarama verilerime erişebildiklerini bana bildirdi. Cihazımdaki bazı ücretsiz oyunları oynamadığım zamanlarda bile verilerimi topladığını görünce şaşırdım!

Avira’nın ücretsiz planı piyasadaki en iyi plandır, ancak çoğu ücretsiz Android antivirüsü gibi bazı sınırlamaları vardır ve kimlik avı koruması sağlamaz. Kimlik avı korumasına ek olarak mikrofon ve kamera koruması da almak istiyorsanız Avira Antivirus Security Pro for Android planına yükseltmelisiniz. Ayrıca güvenli parola yönetici ve sınırsız tarama verisi ile VPN ekleyen Avira Prime Mobile planı da mevcuttur. Avira’nın premium mobil korumaları ayrıca Android, Windows, macOS ve iOS dahil 5 cihazda kullanım sunan mükemmel Avira Prime antivirüs paketinde bulunabilir.

Sonuç:

Avira ücretsiz Android antivirüsler arasında en fazla özellik sunandır. Bu özelliklerin hepsi çok iyi, kullanımı kolay ve söz verildiği gibi çalışır. Avira’nın antivirüs tarayıcısı, testlerimde tüm kötü amaçlı yazılım örneklerini tespit etti ve hırsızlık önleme korumaları, uygulama gizlilik tarayıcısı ve kablosuz ağ tarayıcısı gerçekten iyi internet güvenliği araçlarıdır. Avira’nın VPN’ini çok beğendim, ancak günlük limit olarak 100 MB oldukça az. Avira’nın ücretli mobil planları, bu ücretsiz araçlara ek olarak kimlik avı koruması, kısıtlamasız VPN ve hatta bir parola yöneticisi de ekler. Ayrıca tüm Avira planlarında 30 gün risksiz para iade garantisi vardır.

Hemen Ücretsiz Avira İndir

Tam Avira incelemesini oku >

🥈2. McAfee Mobile Security Free – En İyi Android Hırsızlık Koruması ile Mükemmel Antivirüs Koruması

🥈2. <a href="https://tr.safetydetectives.com/go/vendor/free-android/203/?post_id=2836&alooma_btn_name=Affiliate+Link+-+859022" title="McAfee" rel="nofollow noopener" target="_blank" data-btn-name="Affiliate Link - 859022" data-btn-indexed="1">McAfee Mobile Security Free</a> – En İyi Android Hırsızlık Koruması ile Mükemmel Antivirüs Koruması

McAfee Mobile Security Free bazı harika özellikler sunuyor. Ancak ben en çok McAfee’nin hırsızlığa karşı koruma araçlarını seviyorum. McAfee’nin hırsızlığa karşı koruma özelliklerine McAfee’nin kullanışlı çevrimiçi kontrol panelinden erişebilirsiniz. Telefonunuz kaybolursa veya çalınırsa McAfee aşağıdaki araçları sağlar:

  • CaptureCam – PIN kodu 3 kez hatalı girilirse CaptureCam ön kameradan selfie çeker.
  • Alarm – Cihazınızı kaybederseniz, çevrimiçi panonuzdan yüksek sesli alarm çaldırabilirsiniz.
  • Uzaktan silme – Cihazınız çalınırsa, hassas verilerinizi uzaktan silebilirsiniz.
  • GPS konumu – Cihazınızı bulamıyorsanız, cihazı GPS’i ile haritada görebilirsiniz.

McAfee’nin ücretsiz antivirüs uygulaması, gerçek zamanlı kötü amaçlı yazılım koruması, Wi-Fi ağ taraması, cihaz optimizasyon araçları ve Avira’nınkine benzer bir uygulama gizlilik tarayıcısı gibi birçok ek özellik de içerir. McAfee’nin tüm özelliklerinden etkilendim, ancak testlerim sırasında McAfee, Avira’nın algıladığı bir casus yazılım uygulamasını kaçırdı.

McAfee’nin ücretsiz Android planı oldukça iyi, ancak McAfee’nin ücretli planında bulunan bazı önemli özellikleri içermiyor. McAfee Mobile Security Standard kimlik avı koruması, uygulama kilitleme araçları ve dosya yedekleme özelliği ekliyor. McAfee Mobile Security Plus ise VPN (sınırsız) ve gelişmiş reklam engelleyici sunar.

McAfee’nin ücretli Android planları rakiplerin premium uygulamalarından biraz daha pahalıdır. Ancak Android antivirüs uygulamasını McAfee’nin 2 yıllık Total Protection planlarından (tüm işletim sistemlerinden 10 cihazda kullanılabilir) biri ile birlikte alırsanız, 2021 yılının maliyet açısından en avantajlı planlarından biri haline gelir.

Sonuç:

McAfee’nin ücretsiz antivirüs uygulaması, gerçek zamanlı kötü amaçlı yazılım taraması, kablosuz ağ izleme, uygulama gizlilik raporları ve piyasadaki en iyi hırsızlığa karşı koruma özelliklerini sunar. Uzaktan alarm ve otomatik selfie çekme özelliğine McAfee’nin çevrimiçi kontrol panelinden kolayca erişilebiliyor. McAfee’nin ücretsiz uygulaması kötü değildir, ancak McAfee’nin premium Android antivirüs uygulamasıyla birlikte gelen kimlik avı koruması veya VPN gibi bazı önemli özelliklere erişim sağlamaz. Tüm McAfee ücretli planlarında 30 gün para iade garantisi vardır.

Hemen McAfee’yi Ücretsiz İndir

Tam McAfee incelemesini buradan oku >

🥉3. <a href="https://tr.safetydetectives.com/go/vendor/free-android/663/?post_id=2836&alooma_btn_name=Affiliate+Link+-+859029" title="BullGuard" rel="nofollow noopener" target="_blank" data-btn-name="Affiliate Link - 859029" data-btn-indexed="1">BullGuard Mobile Security & Antivirus Free</a> – İyi Bulut Tabanlı Antivirüs Koruması

BullGuard Mobile Security & Antivirus Free bulut tabanlı, cihazı yormayan antivirüs tarama ve iyi hırsızlık önleme özellikleri sunuyor. Testlerimde BullGuard, Samsung Galaxy’me indirmeye çalıştığım virüs, casus yazılım, reklam yazılımı ve izleme yazılımı dosyaları gibi kötü amaçlı yazılımların büyük çoğunluğunu engelleyebildi. BullGuard’ın tarayıcısı bulutta tam olarak çalıştığı için BullGuard, telefonumun pilini çoğu diğer ürünün aksine çok az tüketti.

BullGuard’ın hırsızlık önleme araçları da oldukça iyi. BullGuard’ın çevrimiçi kontrol panelinden cihazınızı kilitleyebilir, bulabilir, içeriğini silebilir ve yüksek sesli bir alarm çalabilirsiniz. Ancak cihaz konum bulucu özelliği Avira’nınki kadar hassas değildi ve BullGuard’ın ses çıkarma özelliği McAfee’ninki kadar gürültülü veya korkutucu değildi.

BullGuard’ın ücretsiz uygulaması, SIM kartınız çıkarıldığında otomatik cihaz kilitleme özelliğinin yanı sıra Wi-Fi ağ tarama ve veri yedekleme seçenekleri de sunar.

BullGuard’ın Premium Mobile Security yazılımı aynı zamanda güçlü ebeveyn denetimleri sunuyor. Bu özellik ebeveynlerin alınan ve gönderilen fotoğrafları, çocuğun hangi uygulamaları indirdiğini görmelerini ve cihaz konumunu izlemelerini sağlıyor. Kullanıcılar ayrıca BullGuard VPN’i de ayrıca satın alabilirler.

Sonuç:

BullGuard’ın ücretsiz Android antivirüs yazılımı iyi bir uygulamadır. Bulut tabanlı virüs tarama, makul hırsızlık önleme özellikleri ve bir kablosuz ağ ile gelir. BullGuard, casus yazılım ve veri çalma uygulamaları dahil olmak üzere cihazımdaki neredeyse her kötü amaçlı yazılım dosyasını algıladı. BullGuard’ın premium antivirüsü oldukça iyi ebeveyn denetimleri ekliyor. Tüm BullGuard Ücretli planlarında 30 gün para iade garantisi vardır.

Hemen BullGuard’ı Ücretsiz İndir

Tam BullGuard incelemesini buradan oku >

4. <a href="https://tr.safetydetectives.com/go/vendor/free-android/206/?post_id=2836&alooma_btn_name=Affiliate+Link+-+859035" title="Panda" rel="nofollow noopener" target="_blank" data-btn-name="Affiliate Link - 859035" data-btn-indexed="1">Panda Dome Free Antivirus for Android</a> – Harika Akıllı Saat Uyumluluğu ile İyi Antivirüs Taraması

Panda Dome Free Antivirus for Android makul antivirüs koruması, hırsızlık önleme özellikleri, uygulama gizlilik tarayıcısı ve bir VPN sunuyor. Bu özelliklerin çoğu Android Wear akıllı saatler ile de uyumlu!

Panda’nın gerçek zamanlı tarayıcısı, Avira veya McAfee kadar çok kötü amaçlı yazılım dosyasını engelleyemedi. Ancak tüm fidye yazılımları ve casus yazılımlar dahil olmak üzere birçok kötü amaçlı yazılım örneğini algıladı ve Panda her yeni bir kötü amaçlı yazılım tespit ettiğinde akıllı saatimde ilgili bildirimler aldım.

Panda ayrıca uzaktan konum izleme, veri silme ve cihaz kilitleme gibi hırsızlığa karşı koruma özelliklerine sahiptir. Ancak uzaktan selfie kamerası ve alarm özellikleri ücretli Panda Dome for Android planında bulunmaktadır.

Panda Dome ücretsiz bir VPN ile gelir, ancak günde sadece 150 MB kullanılabilir ve bu da sadece internette gezinmek için bile yetmeyebilir. VPN’in sınırsız versiyonunu almak için Panda’nın kapsamlı Panda Dome Premium antivirüs paketine yükseltmeniz gerekir.

Sonuç:

Panda’nın ücretsiz Android antivirüs uygulaması, gerçek zamanlı kötü amaçlı yazılım taraması, hırsızlık önleme araçları ve Android akıllı saatlerle kolay uyumluluk sağlar. Kötü amaçlı yazılım taramaları yapmayı, verileri uzaktan silmeyi ve hatta akıllı saatimden cihazımın konumunu takip etmeyi çok sevdim. Ancak, istenmeyen posta engelleyici ve uygulama kilitleme araçları ile birlikte uzaktan selfie yakalama ve alarm araçlarını almak için Panda’nın ücretli Android planına yükseltmeniz gerekir. Sınırsız veri sunan VPN isteyen kullanıcılar Panda Dome Premium antivirüs paketini almayı düşünebilirler.

Hemen Android için Panda Dome’u Ücretsiz İndir

Tam Panda Dome incelemesini buradan oku >

5. <a href="https://tr.safetydetectives.com/go/vendor/free-android/202/?post_id=2836&alooma_btn_name=Affiliate+Link+-+859042" title="Kaspersky" rel="nofollow noopener" target="_blank" data-btn-name="Affiliate Link - 859042" data-btn-indexed="1">Kaspersky Mobile Antivirus Free</a> – Makul Virüs Taraması ile Kolay Kullanımlı

Kaspersky Mobile Antivirus Free Android kullanıcıları için makul bir ücretsiz internet güvenliği uygulamasıdır. Sadece birkaç ücretsiz özellik sunduğu için, kullanımı da kolaydır. Uygulamayı yüklerken yalnızca birkaç izin etkinleştirmeniz ve cihazınızda virüs olup olmadığını kontrol etmek istediğinizde Tara düğmesine basmanız gerekir.

Kaspersky, istendiğinde çalıştırılabilen bir kötü amaçlı yazılım taraması sunuyor (test sırasında kötü amaçlı yazılım dosyalarının çoğunu yakaladı). Avira veya McAfee gibi gerçek zamanlı tarama yapmıyor.

Kaspersky ayrıca uzaktan veri silme, uygulama kilitleme ve McAfee’nin CaptureCam özelliği gibi selfie yakalama işlevlerini içeren ücretsiz hırsızlık önleme korumasına sahiptir. Kaspersky ayrıca cihazınızı bulmanıza ve hırsızları etkisiz kılmanıza yardımcı olan uzaktan alarm özelliği sunar. “Telefonumu Bul” özelliği telefonunuzu kilitler ve Kaspersky web sitesinde, akıllı saatinizde veya Kaspersky masaüstü uygulamasında konumunu kontrol etmenizi sağlar.

Kaspersky, oldukça güzel olan bir akıllı saatten tarama başlatma özelliği de sunar ancak akıllı saat entegrasyonu Panda Dome‘unki kadar iyi değildir.

Kaspersky’nin gerçek zamanlı koruma, kimlik avı koruması, ağ filtreleme ve uygulama kilitleme özellikleri sadece premium müşterilere sunuluyor.

Sonuç:

Kaspersky, makul ücretsiz kötü amaçlı yazılım algılama ve hırsızlığa karşı koruma sunar, ancak bunun ötesine geçmez. Bu listedeki diğer uygulamalardan farklı olarak Kaspersky’nin ücretsiz planında gerçek zamanlı zararlı yazılım taraması yoktur. Bu önemli özellik yalnızca ücret ödeyen kullanıcılara, iyi ağ koruması ve uygulama kilitleme özellikleri ile birlikte sunulur.

Hemen Android için Kaspersky’yi Ücretsiz İndir

Tam Kaspersky incelemesini buradan oku >


Sık Sorulan Sorular – Android Antivirüsleri

Android antivirüs uygulamaları güvenli mi?

Bu listedekilerin tümü güvenlidir. Ancak kötü amaçlı yazılım taraması için cihazınızın en hassas bölümlerine derin erişim gerektiğini bilmek önemlidir. Kötü amaçlı antivirüs uygulamaları gizliliğinizi ve güvenliğinizi kolayca tehlikeye atabilir ve bilgilerinizi çalabilir.

Bu uygulamaları kapsamlı bir şekilde test ettim ve hepsi yasal, güvenli ve tam olarak söz verildiği gibi çalışıyorlar. Her uygulama, mükemmel siber güvenlik ürünleri oluşturmasıyla bilinen, itibarlı markalardan gelmektedir. Benim birinci önerim, dünyanın dört bir yanında milyonlarca kullanıcısıyla sektörde düzinelerce yıldır faaliyet gösteren bir şirketin ürünü olan Avira Free Antivirus Security for Android’dir.

Neden Android’de antivirüse ihtiyacım var?

Android telefonunuz veya tabletiniz muhtemelen kişisel bilgiler, banka bilgileri, sosyal medya, kişisel resimler ve dosyalar gibi hassas verileri içerir. Ayrıca nispeten pahalı bir ürün olduğundan hırsızları cezbeder.

Android,  iOS gibi diğer platformlarla karşılaştırıldığında, işletim sistemi güvenliği açısından çok güvenli değildir. Android işletim sistemi, dünya çapında sayısız bağımsız geliştirici, kod geliştirici ve modlayıcı ile bilienir. Ne yazık ki bu durum Android’i bilgisayar korsanları için de bir oyun alanı haline getiriyor.

Fidye yazılımı, casus yazılım, kripto madenciliği yazılımı, izleme uygulamaları ve diğer kötü amaçlı yazılımlar Android kullanıcılarını her gün tehlikeye atmaktadır. Android kullanıcıları, kimlik avı siteleri,  SMS’le kimlik avı girişimleri ve hatta yankesiciler gibi risklerle de karşı karşıya kalmaktadır.

Cihazınızı bu tehditlerden korumak için gerçek zamanlı koruma, web koruması, hırsızlık önleme araçları ve diğer ek özelliklere sahip iyi bir Android antivirüs yazılımınız olması gerekir. Benim en sevdiğim Android antivirüsü Norton’dur, ancak bu ücretsiz değildir. Ücretsiz bir antivirüs istiyorsanız Avira’yı seçin.

Android antivirüs uygulaması ile ne tür özelliklere sahip olursunuz?

Ücretsiz bir Android antivirüs uygulaması, kötü amaçlı yazılımları algılamanın ve temizlemenin yanı sıra şunları yapabilir:

Çoğu antivirüs uygulaması ek ücretli premium özellikler de sunar ve piyasadaki her ücretsiz uygulama için onlarca premium uygulama daha vardır. Telefonunuzda sızmasını istemediğiniz önemli bilgileriniz varsa, Norton gibi düşük maliyetli premium seçenekleri tercih etmek daha iyidir.

2021 Yılında En İyi Ücretsiz Android Antivirüs Uygulamaları:

Source of Article