5 beste (ECHT GRATIS) wachtwoordmanagers in {{current_year}}

5 beste (ECHT GRATIS) wachtwoordmanagers in {{current_year}}

Weinig tijd? Dit is de beste gratis wachtwoordmanager in 2020:

  • 🥇 LastPass: onbeperkte wachtwoordopslag op onbeperkte apparaten en tal van extra functies waar de meeste concurrenten geld voor vragen.

Na het testen van 23 verschillende gratis wachtwoordmanagers, zijn er maar een paar waarvan ik denk dat ze echt redelijk zijn.

Veel gratis wachtwoordmanagers zijn ronduit slecht – sommige zijn super vaag, sommige zijn niet effectief en sommige zijn eigenlijk gewoon spyware, ontworpen voor het stelen van je wachtwoorden. Ingebouwde wachtwoordmanagers van Apple en Chrome kunnen dan misschien handig zijn, maar ze bieden geen hoog beveiligingsniveau of ondersteuning voor meerdere platforms.

Veel van de beste premium wachtwoordmanagers bieden gratis versies aan, maar de meeste van hen bewaren hun beste functies voor betalende gebruikers, zodat de gratis versies in feite waardeloos zijn. De waarheid is helaas dat als je op zoek bent naar de beste functies, de sterkste beveiligingsmaatregelen en de meest behulpzame klantenondersteuning, je toch wat geld zal moet spenderen.

Persoonlijk zou ik mijn gevoelige gegevens nooit verstrekken aan  een gratis wachtwoordmanager. Als je een beetje op mij lijkt en niet te maken wilt hebben met het gedoe en de beperkingen van een gratis wachtwoordmanager, is een goedkope premium wachtwoordmanager, zoals Dashlane, altijd de betere keuze.

Er zijn echter enkele echt goede gratis wachtwoordmanagers, die krachtige wachtwoordbeveiliging, goede gebruikersinterfaces en enkele leuke extra functies bieden. Ik heb de afgelopen maand gratis wachtwoordmanagers uitgeprobeerd op mijn pc, iPhone, MacBook en Android om de beste gratis wachtwoordmanagers te vinden in 2020.

Hier volgt een overzicht van de beste gratis wachtwoordmanagers

  • 🥇1. LastPass — de beste algehele gratis wachtwoordmanager. Biedt onbeperkte wachtwoordopslag op meerdere apparaten, evenals meer extra functies dan welke andere concurrent dan ook. LastPass is de enige gratis wachtwoordmanager, die wachtwoordcontrole, 2FA-compatibiliteit, het delen van wachtwoorden en een ingebouwde authenticator biedt.
  • 🥈2. NordPass — Onbeperkte opslag op meerdere apparaten, plus een intuïtieve interface. Bevat biometrische logins, krachtige beveiligingsmaatregelen en consistent automatisch invullen. Beperkt gebruikers tot inloggen op slechts één apparaat tegelijk.
  • 🥉3. RememBear — Zeer gebruiksvriendelijk programma dat onbeperkte wachtwoordopslag op één apparaat biedt. Biedt schattige berenanimaties, een handig prestatiesysteem voor toegang tot extra functies en biometrische logins voor gratis gebruikers.
  • 4. Bitwarden — Onbeperkte wachtwoordopslag + synchronisatie met meerdere apparaten, maar een uitdagende interface. Heeft een van de beste gratis abonnementen, maar de problemen met het automatisch invullen en het automatisch opslaan van wachtwoorden maken Bitwarden het beste voor technisch ervaren gebruikers.
  • 5. Sticky Password — Slaat onbeperkte wachtwoorden op en werkt met veel browsers. Biedt USB-draagbaarheid en biometrische login, maar je moet upgraden voor synchronisatie met meerdere apparaten.
  • Bonus: Dashlane —. Geweldige extra functies, maar beperkte opslagruimte bij een gratis abonnement. De één-klik wachtwoordwisselaar en het monitoren op inbreuken zijn geweldig, maar Dashlane biedt slechts 50 wachtwoorden op één apparaat.

Hoe ik de beste gratis wachtwoordmanagers in 2020 heb gekozen

Ik heb deze gratis wachtwoordmanagers op verschillende platforms getest, zodat ik er zeker van kon zijn dat ze werken zoals geadverteerd. Waar ik tijdens mijn testen naar heb gekeken:

  • Beveiliging. Ik heb de end-to-end-versleutelingsinstellingen van elke wachtwoordmanager bekeken om er zeker van te zijn dat ze 256-bits AES of gelijkwaardig gebruiken voor het beschermen van wachtwoorden. Ik heb ook functies getest, zoals twee-factorauthenticatie (2FA) en wachtwoordcontrole om er zeker van te zijn dat er geen beveiligingslekken zijn.
  • Functies. Wachtwoordmanagers stellen hun beste functies alleen ter beschikking aan betalende klanten, dus heb ik ervoor gezorgd dat het gratis abonnement van elke wachtwoordmanager over de nodige functies beschikte, zoals het veilig genereren van wachtwoorden en automatisch invullen. Sommige gratis wachtwoordmanagers beschikken zelfs over extra functies, zoals wachtwoordcontrole, wachtwoorden delen, biometrische login, automatisch aanvullen van creditcards en meer.
  • Gebruiksgemak. Als een wachtwoordmanager moeilijk te gebruiken is, is het niet goed. De producten op mijn lijst maken het gemakkelijk om nieuwe wachtwoorden te detecteren en op te slaan, opgeslagen logins automatisch in te vullen, wachtwoorden te genereren en instellingen voor wachtwoordkluizen te bewerken.
  • Klantondersteuning. De meeste wachtwoordmanagers vertrouwen op e-mailondersteuning, terwijl anderen live chat bieden. Ik heb allerlei technische vragen naar elk klantenserviceteam gestuurd, zoekend naar snelle responstijden en nuttige antwoorden.

🥇1. LastPass — Onbeperkte wachtwoordopslag + onbeperkte apparaten

🥇1. LastPass — Onbeperkte wachtwoordopslag + onbeperkte apparaten

LastPass Free is mijn favoriete wachtwoordmanager in 2020. Het biedt onbeperkte wachtwoordopslag op onbeperkte apparaten en bevat een heleboel geweldige aanvullende beveiligingen. Dit zijn de belangrijkste beveiligingsfuncties van LastPass Free:

  • Wachtwoordcontrole. De Security Challenge-functie controleert de wachtwoordkluis en signaleert zwakke en herhaalde wachtwoorden. Het bevat ook een wachtwoordwisselaar, die automatisch wachtwoorden kan wijzigen op bijna 80 populaire websites.
  • 2FA-compatibiliteit. Werkt met eenmalige wachtwoord-apps, zoals Google Authenticator, die een extra beveiligingslaag biedt bij het inloggen op je wachtwoordkluis.
  • Ingebouwde authenticator. Genereert veilige eenmalige wachtwoorden voor al je online 2FA-ingeschakelde logins. Door je wachtwoorden en 2FA op één plek te bewaren bespaart dit tijd, in plaats telkens te moeten inloggen op een aparte authenticator-app voor een 2FA-ingeschakelde login.
  • Een-op-een delen. Hiermee kunnen gebruikers wachtwoorden, notities en creditcardgegevens delen met één andere LastPass-gebruiker.

LastPass is de enige gratis wachtwoordmanager op mijn lijst, die wachtwoordcontrole, synchronisatie met meerdere apparaten, 2FA-compatibiliteit en het delen van wachtwoorden biedt.

LastPass Free biedt zo ongeveer alles wat je je maar kunt wensen in een wachtwoordmanager, maar upgraden naar LastPass Premium voegt een aantal behoorlijk goede functies toe – biometrische MFA, noodtoegang en wachtwoorden delen met meerdere personen – wat LastPass Premium een aanzienlijk beter product maakt.

Waar het op neer komt:

LastPass biedt onbeperkte wachtwoordopslag op onbeperkte apparaten en bevat een heleboel geweldige extra functies. Het kan al je wachtwoorden controleren en veel ervan met één klik bijwerken en de ingebouwde authenticator maakt het eenvoudig om 2FA-compatibele logins online te beveiligen. LastPass Free is een geweldig product – het heeft een aantrekkelijke gebruikersinterface, krachtige beveiligingsmaatregelen, ondersteuning voor meerdere apparaten en veel extra functies, allemaal gratis.

Download LastPass Gratis

Lees onze volledige beoordeling over LastPass >

🥈2. NordPass — Meest eenvoudige interface, synchronisatie met meerdere apparaten

🥈2. NordPass — Meest eenvoudige interface, synchronisatie met meerdere apparaten

NordPass biedt veilige, onbeperkte wachtwoordopslag op meerdere apparaten met een interface, die gestroomlijnd en gebruiksvriendelijk is. Ik ben niet verrast door de kwaliteit van NordPass – het is gemaakt door hetzelfde team als NordVPN, mijn favoriete VPN in de branche.

NordPass beschermt gebruikerswachtwoorden met het XChaCha20-algoritme, dezelfde versleuteling die Google gebruikt voor het beveiligen van hun data. NordPass biedt ook biometrische logins, zodat je met alleen je vingerafdruk kunt inloggen bij je wachtwoordkluis.

NordPass is heel gebruiksvriendelijk. Op al mijn apparaten was NordPass de gemakkelijkste wachtwoordmanager om in te stellen. Het heeft een eenvoudige, gestroomlijnde interface die ik in slechts een paar seconden doorhad.

Maar elke gratis wachtwoordmanager heeft een aantal frustrerende beperkingen en NordPass is hierop geen uitzondering. Hoewel NordPass Free onbeperkte wachtwoordopslag op meerdere apparaten mogelijk maakt, wat beter is dan de meeste concurrenten, kun je met NordPass Free slechts op één apparaat tegelijk inloggen. Ik vind dit nogal frustrerend, omdat ik graag tegelijkertijd met mijn telefoon als mijn computer werk. Een onbeperkt aantal gelijktijdige apparaten is alleen beschikbaar bij NordPass Premium.

Waar het op neer komt:

NordPass is een van de beste gratis wachtwoordmanagers in de branche. Het synchroniseert onbeperkte wachtwoorden op meerdere apparaten, biedt een intuïtieve interface en bevat biometrische authenticatie voor compatibele apparaten. Ik was een beetje gefrustreerd dat ik maar op één apparaat tegelijk bij NordPass Free kon inloggen, maar het biedt nog steeds meer functionaliteit in zijn gratis versie dan de meeste andere concurrenten.

Download NordPass Gratis

Lees onze volledige beoordeling over NordPass >

🥉3. RememBear —Leuke, gebruiksvriendelijke interface (één apparaat)

🥉3. RememBear —Leuke, gebruiksvriendelijke interface (één apparaat)

RememBear — heeft een uiterst speelse, eenvoudige en intuïtieve interface – compleet met handgetekende berenanimaties! RememBear heeft ook een goed team – het is ontwikkeld door hetzelfde bedrijf als de vertrouwde VPN-provider (Virtual Private Network) TunnelBear.

Na de gratis proefperiode van 30 dagen van het Premium-abonnement krijg je RememBear Free, dat onbeperkte wachtwoordopslag en biometrische logins biedt, evenals een ingebouwde authenticator, die eenmalige wachtwoorden genereert voor 2FA-compatibele websites. Maar RememBear Free dekt slechts één apparaat, dus is het niet ideaal als je meer dan één apparaat of synchronisatie met meerdere apparaten nodig hebt.

RememBear biedt een leuk prestatiesysteem dat gebruikers beloont met toegang tot de functies van RememBear, zoals het importeren van een eerdere wachtwoordkluis of het installeren van de RememBear-browserextensie. Voor elke functie die je ontgrendelt, ontvang je een schattige berencartoon en je krijgt korting op RememBear Premium bij het behalen van zes prestaties. Het is een leuke manier om nieuwe gebruikers te helpen ontdekken hoe ze het meeste uit hun wachtwoordmanager kunnen halen.

Waar het op neer komt:

RememBear is supergemakkelijk te gebruiken, met een handige interface en veel berenanimaties. Het biedt ook krachtige privacybescherming, biometrische logins en onbeperkte wachtwoordopslag, maar alleen voor één apparaat. Het is een geweldige keuze voor nieuwkomers op het gebied van wachtwoordbeheer, die op zoek zijn naar bescherming van een telefoon of laptop, maar ik had graag gezien dat RememBear synchronisatie met meerdere apparaten zou aanbieden in hun gratis versie, zoals LastPass en NordPass dat doen.

Download RememBear Gratis

Lees onze volledige beoordeling over RememBear >

4. Bitwarden — Open-source optie met onbeperkte wachtwoordopslag

Bitwarden — Open-source optie met onbeperkte wachtwoordopslag

Bitwarden is een krachtige open-source wachtwoordmanager met een royaal gratis abonnement – het biedt onbeperkte wachtwoordopslag en dekking voor een onbeperkt aantal apparaten. LastPass is de enige andere wachtwoordmanager op deze lijst die dit ook biedt. Bitwarden is ook ‘open-source’, wat betekent dat de broncode van Bitwarden gratis online beschikbaar is, dus is een grote gemeenschap van ontwikkelaars constant aan het werk om het product zo veilig mogelijk te maken.

Helaas betekent open source ook dat Bitwarden niet erg gebruiksvriendelijk is. Technisch onderlegde gebruikers zullen dol zijn op de aanpasbaarheid van Bitwarden, met zijn optionele opdrachtregelinterface en diepe submenu’s, maar de gewone mensen onder ons zullen Bitwarden moeilijker te gebruiken vinden dan concurrenten, zoals RememBear en NordPass.

Het automatisch invullen en terughalen wachtwoorden bij Bitwarden is behoorlijk inconsistent. Ik heb veel tijd besteed aan het bewerken van mijn wachtwoordkluis en het handmatig invoeren van nieuwe logins, omdat Bitwarden problemen had met het correct opslaan en automatisch invullen van mijn wachtwoorden.

Als je het echter niet erg vindt om wat extra tijd te besteden, is Bitwarden een zeer veilige wachtwoordmanager met onbeperkte opslag. De premium versie  is ook een geweldige optie – het biedt biometrische 2FA, wachtwoordcontroletools en versleutelde opslag voor een lage prijs.

Waar het op neer komt:

Bitwarden Free is een veilige, open-source wachtwoordmanager, die onbeperkte wachtwoordopslag biedt op onbeperkte apparaten. Het is absoluut de minst eenvoudig te gebruiken wachtwoordmanager op mijn lijst en het automatisch invullen en het terughalen van wachtwoorden kan nogal inconsistent zijn. Als je het echter niet erg vindt om je in je wachtwoordmanager te verdiepen, is Bitwarden een goede keuze.

Download Bitwarden Gratis

Lees onze volledige beoordeling over Bitwarden >

5. Sticky Password —Hoge browser-compatibiliteit

Sticky Password —Hoge browser-compatibiliteit

Sticky Password Free biedt onbeperkte wachtwoordopslag op onbeperkte apparaten, maar het synchroniseert niet tussen apparaten, zoals LastPass en NordPass en dat is een groot ongemak. Sticky Password biedt echter een paar unieke functies, die het een aantrekkelijke keuze maken, zoals:

  • Biometrische logins. Gebruik een vingerafdruk of gezichtsscan voor toegang tot je wachtwoordkluis op elk apparaat dat biometrisch scannen ondersteunt.
  • Browser-compatibiliteit. Sticky Password is compatibel met de 5 meest populaire browsers: Chrome, Firefox, Edge, Opera en Safari, evenals met zes andere gespecialiseerde browsers, zoals Seamonkey en Pale Moon.
  • USB-draagbaarheid. Download je kluis naar een USB-station voor toegang tot Sticky Password vanaf elke Windows-pc. Dit is vooral waardevol voor studenten en reizigers, die vanaf verschillende computers toegang willen hebben tot hun online accounts.

Sticky Password biedt veel in hun gratis versie, maar ik zou de upgrade naar Sticky Password Premium aanraden – het is een van de goedkopere opties op mijn lijst en biedt synchronisatie tussen apparaten en het delen van wachtwoorden. Bovendien gaat een deel van elke aankoop naar de Save The Manatee Club!

Waar het op neer komt:

Sticky Password Free biedt onbeperkte wachtwoordopslag op onbeperkte apparaten. Maar het biedt geen synchronisatie tussen apparaten, wat erg beperkend is. Het is echter compatibel met een aantal niche-browsers en de USB-draagbaarheid is een handige functie voor studenten of reizigers. Dat gezegd hebbende, Sticky Password Premium is veel beter – het biedt synchronisatie met meerdere apparaten en het delen van wachtwoorden voor een vrij lage prijs.

Download Sticky Password Gratis

Lees onze volledige beoordeling over Sticky Password >

Bonus: Dashlane — Geweldige extra functies, maar beperkte opslag

Bonus: Dashlane — Geweldige extra functies, maar beperkte opslag

Dashlane is onze keuze voor de beste algehele wachtwoordmanager in 2020 en de gratis versie heeft veel van dezelfde geweldige functies. Helaas slaat Dashlane Free slechts 50 wachtwoorden op één apparaat op, wat voor de meeste mensen een dealbreaker zal zijn. Maar Dashlane bevat enkele van de beste functies van alle andere gratis wachtwoordmanagers:

  • Eén-klik wachtwoordwisselaar. Dashlane vervangt automatisch wachtwoorden voor meer dan 500 populaire websites.
  • Wachtwoorden delen. Het is mogelijk om maximaal 5 wachtwoorden te delen met andere Dashlane-gebruikers.
  • Noodtoegang. Verleent een vertrouwde gebruiker toegang tot je account voor het geval je je hoofdwachtwoord kwijtraakt of om welke reden dan ook niet kunt inloggen.
  • Inbreukmeldingen. Geeft onmiddellijke waarschuwingen als een van je opgeslagen logins voorkomt in een datalek.

Dashlane Free is in feite een proefversie van Dashlane Premium. Hoewel de gratis versie goed is, raad ik de meeste gebruikers aan om een ​​paar dollar per maand uit te geven voor de betaalde versie voor het ontgrendelen van alle geavanceerde functies van Dashlane (inclusief een VPN).

Waar het op neer komt:

Dashlane Free biedt een aantal superhandige functies, die de meeste wachtwoordmanagers alleen in hun betaalde versies opnemen, zoals een één-klik wachtwoordwisselaar, noodtoegang en inbreukmeldingen. De limiet van 50 wachtwoorden op één apparaat maakt dit product echter voor de meeste mensen te beperkt. Toch is het de moeite waard om enkele van de functies te bekijken, die Dashlane Premium tot onze favoriete wachtwoordmanager hebben gemaakt in 2020.

Download Dashlane Gratis

Lees onze volledige beoordeling over Dashlane >

Veelgestelde vragen – Beste gratis wachtwoordmanagers

🤔 Heeft mijn apparaat/browser niet al een gratis wachtwoordmanager?

Browsers, zoals Chrome en Firefox en mobiele besturingssystemen, zoals Android en iOS hebben gratis ingebouwde wachtwoordmanagers, maar ze zijn niet zo handig als wachtwoordmanagers van derden. Alle wachtwoordmanagers van derden bieden betere functies en beveiliging dan degenen, die al zijn ingebouwd in Chrome, iOS en Android.

Gratis wachtwoordmanagers van derden bevatten een verscheidenheid aan unieke functies, die je niet bij ingebouwde wachtwoordmanagers zult tegenkomen, zoals:

  • Wachtwoordcontrole. Als je wachtwoorden eenvoudig en repetitief zijn, is het voor een hacker supereenvoudig om je logins te kraken. Met wachtwoordcontrole wordt je hele kluis gescand op eenvoudige en herhaalde wachtwoorden en LastPass en Dashlane bieden zelfs aan om sommige automatisch te vervangen.
  • Twee-factorauthenticatie (2FA). Veel wachtwoordmanagers, zoals NordPass en Bitwarden, zijn compatibel met authenticators van derden, die een eenmalig wachtwoord gebruiken voor het verifiëren van je identiteit. Dit betekent dat je wachtwoordkluis veilig blijft, zelfs als je hoofdwachtwoord wordt gestolen.
  • Veilige versleuteling. Wachtwoordmanagers gebruiken 256-bits AES-codering, dezelfde codering die door banken en militairen over de hele wereld wordt gebruikt. Veel ingebouwde wachtwoordmanagers hebben niet zo’n goede versleuteling.
  • Ingebouwde authenticator. Producten, zoals RememBear, bevatten een ingebouwde authenticator, waardoor je tijd bespaart bij het inloggen op websites met 2FA-functionaliteit.

🤔 Zijn gratis wachtwoordmanagers goed?

Gratis wachtwoordmanagers hebben veel geweldige functies – LastPass and Bitwarden bieden beide gratis een onbeperkt aantal wachtwoorden op een onbeperkt aantal apparaten. Elke gratis wachtwoordmanager heeft echter enkele beperkingen, die van invloed zijn op je gebruikerservaring en veiligheid.

LastPass Free biedt bijvoorbeeld geen noodtoegang, wat betekent dat niemand anders toegang heeft tot je account in geval van een noodsituatie en de gratis versie van Bitwarden biedt geen wachtwoordcontrole of versleutelde gegevensopslag.

Betaalde wachtwoordmanagers zijn niet erg duur en de beste bieden dark web-monitoring, versleutelde chat en opslag, onbeperkt delen van wachtwoorden en noodtoegang voor het geval je geen toegang hebt tot je account. Dashlane Premium biedt zelfs een verrassend snelle VPN!

Gratis wachtwoordmanagers zijn misschien goed genoeg voor sommige mensen, maar ik raad toch aan om een 🤔paar dollar per maand te betalen voor een hoogwaardige premium wachtwoordmanager.

🤔 Zijn wachtwoordmanagers van derden veilig?

Wachtwoordmanagers zijn ontworpen voor het beschermen van al je wachtwoorden, evenals creditcardgegevens en privénotities. Het kan eng zijn om al deze gevoelige informatie aan één programma toe te vertrouwen, maar de beste wachtwoordmanagers maken je online veiliger. Dit is waarom:

  • Veilige versleuteling. De meeste wachtwoordmanagers slaan je kluis op hun servers op, waardoor je gemakkelijk tussen apparaten kunt synchroniseren. Voordat je gegevens je apparaat verlaten, worden ze versleuteld met end-to-end 256-bits AES-codering, waardoor je gegevens zo grondig worden versleuteld dat ze onmogelijk te ontcijferen zijn.
  • Zero-kennisarchitectuur. End-to-end-versleuteling betekent dat alleen het apparaat dat de versleuteling heeft gegenereerd, de versleutelde gegevens kan lezen – alleen jij kent je wachtwoorden. Zelfs in het geval van een datalek of een dagvaarding van de overheid, is er geen manier om je gegevens te decoderen op de servers van de wachtwoordmanager.
  • Automatisch aanvullen. Hackers stelen vaak gebruikerswachtwoorden met behulp van scherm- en keylogging spyware – deze gevaarlijke malware kan registreren wat er op je scherm gebeurt, evenals elke toetsaanslag op je toetsenbord. Door je wachtwoorden automatisch in te vullen, zorgen wachtwoordmanagers ervoor dat je inloggegevens niet op je scherm worden weergegeven of op je toetsenbord worden ingevoerd.
  • Wachtwoordgeneratoren. Als je geen wachtwoordmanager gebruikt, zijn je wachtwoorden waarschijnlijk gemakkelijk te onthouden en voor een hacker eenvoudig te kraken. Wachtwoordgeneratoren zijn ingebouwd in elke wachtwoordmanager en ze creëren volledig willekeurige en complexe wachtwoorden met talloze symbolen, cijfers en letters, die je wachtwoordmanager eenvoudig kan onthouden, maar die super moeilijk te kraken zijn.

Wachtwoordmanagers verhogen je beveiliging door je te beschermen tegen schermloggers en genereren hypercomplexe wachtwoorden en beschermen je gegevens achter veilige versleuteling. Het is veel veiliger om een van deze wachtwoordmanagers te gebruiken dan om zelf met al je wachtwoorden te jongleren.

🤔 Hoe vinden beveiligingsinbreuken op accounts plaats?

Een wachtwoordbeveiligingsinbreuk is meestal het gevolg van een gebruikersfout. Wachtwoorden kunnen worden gestolen met behulp van keylogging-malware of worden gekraakt door middel van bruteforce-aanvallen, waarbij duizenden wachtwoorden in het inlogveld worden gegooid totdat een van hen klikt.

Met LastPass kun je je wachtwoordkluis beschermen met authenticatie-apps, zoals Authy, die een tijdelijk eenmalig wachtwoord genereren – je hebt zowel het eenmalige wachtwoord als je hoofdwachtwoord nodig om in te kunnen loggen op LastPass. Dit betekent dat iedereen die probeert je hoofdwachtwoord te gebruiken om je kluis op afstand te hacken, dit niet kan zonder je fysieke apparaat met daarop de authenticator-app.

Grote websites kunnen ook te maken krijgen met datalekken – hackers breken in op de servers van een bedrijf en geven alle inloggegevens van hun gebruikers vrij op het dark web. Hackers kunnen dan toegang tot je account krijgen op de geschonden site en de informatie van je account gebruiken om steeds meer van je accounts te kraken. Daarom is het zo belangrijk om een 🤔wachtwoordmanager te gebruiken die inbreukmeldingen geeft, zoals Dashlane en LastPass.

Source of Article