Top 5 Manageri de parole (cu adevărat GRATUIȚI) din {{current_year}}

Top 5 Manageri de parole (cu adevărat GRATUIȚI) din {{current_year}}

Aveți timp limitat? Iată cel mai bun Manager de parole gratuit din 2020:

  • 🥇 LastPass: Stocare nelimitată de parole pe un număr nelimitat de dispozitive și o mulțime de funcții suplimentare pentru care majoritatea celorlalte mărci percep bani.

După ce am testat 23 de manageri de parole gratuiți, am găsit doar câțiva dintre ei care consider că sunt decenți.

O mulțime de manageri de parole gratuiți au foarte multe probleme. Unii se blochează foarte des, alții sunt ineficienți, iar alții sunt de fapt doar programe spion concepute pentru a vă fura toate parolele. Deși managerii de parole încorporați de la Apple și Chrome pot fi convenabili, aceștia nu oferă un nivel ridicat de securitate, nici suport pentru mai multe platforme.

Mulți dintre cei mai buni manageri de parole premium oferă versiuni gratuite, dar majoritatea devin inutili din cauza faptului că cer bani pentru orice. Adevărul dur este acela că, dacă aveți nevoie cele mai bune funcții, cele mai puternice protecții de securitate și cel mai util serviciu de asistență pentru clienți, va trebui să cheltuiți ceva bani.

Eu nu mi-aș lăsa niciodată datele sensibile pe mâinile unui manager de parole gratuit. Dacă și voi sunteți ca mine și nu vreți să vă complicați cu problemele și limitările unui manager de parole gratuit, managerii de parole premium low-cost, precum Dashlane, sunt mereu cea mai bună alegere.

Cu toate acestea, există și câțiva manageri de parole cu adevărat buni care oferă securitate puternică, interfețe de utilizator bune și câteva funcții suplimentare frumoase. Am petrecut ultima lună testând manageri de parole gratuiți pe PC, iPhone, MacBook și Android pentru a afla care sunt cei mai buni furnizori din 2020.

Iată un rezumat al celor mai buni manageri de parole gratuiți

  • 🥇1. LastPass – Managerul de parole gratuit Nr. 1 în general. Oferă stocare nelimitată de parole pe mai multe dispozitive, precum și mai multe funcții suplimentare decât oricare alt concurent. LastPass este singurul manager de parole gratuit care oferă auditarea parolelor, compatibilitate cu 2FA, partajare de parole și un autentificator încorporat.
  • 🥈2. NordPass – Stocare nelimitată pe mai multe dispozitive, plus o interfață intuitivă. Include conectări biometrice, protecții de securitate puternice și completare automată fiabilă. Limitează utilizatorii să se conecteze pe un singur dispozitiv odată.
  • 🥉3. RememBear – Program foarte ușor de utilizat, care oferă stocare nelimitată se parole pe un singur dispozitiv. Prezintă desene drăguțe cu urși animați, un sistem util bazat pe realizări pentru accesarea funcțiilor suplimentare și conectări biometrice pentru utilizatorii de conturi gratuite.
  • 4. Bitwarden – Stocare nelimitată a parolelor + sincronizare pe mai multe dispozitive, dar cu interfață problematică. Oferă unul dintre cele mai bune abonamente gratuite pentru managementul parolelor, dar are problemele legate de completarea automată și salvarea automată a parolelor, devenind astfel cel mai bun pentru utilizatorii cu experiență.
  • 5. Sticky Password – Salvează un număr nelimitat de parole și funcționează cu o mulțime de browsere. Oferă portabilitate USB și conectare biometrică, dar trebuie să faceți upgrade pentru sincronizarea pe mai multe dispozitive.
  • Bonus: Dashlane – Funcții suplimentare excelente, dar spațiul de stocare este limitat la abonamentul gratuit. Schimbătorul de parole cu un singur clic și monitorizarea breșelor sunt excelente, dar oferă doar 50 de parole pe un singur dispozitiv.

Cum am ales cei mai buni manageri de parole gratuiți din 2020

Am testat acești manageri de parole gratuiți pe o varietate de platforme pentru a mă asigura că funcționează așa cum trebuie. Iată ce m-a interesat în timpul testelor:

  • Securitate. Am analizat setările de criptare end-to-end ale fiecărui manager de parole pentru a mă asigura că utilizează AES pe 256 de biți sau ceva echivalent pentru protecția parolelor. De asemenea, am testat funcții precum autentificarea cu doi factori (2FA) și auditarea parolelor pentru a mă asigura că nu există vulnerabilități de securitate.
  • Funcții. Multe dintre aceste companii își păstrează cele mai bune funcții pentru clienții plătitori, așadar m-am asigurat că abonamentul gratuit al fiecărui manager de parole vine cu funcțiile necesare, precum generarea de parole securizate și completarea automată. Unele au chiar și funcții suplimentare, cum ar fi auditarea parolelor, partajarea parolelor, autentificarea biometrică, completarea automată a cardului de credit și multe altele.
  • Ușurința de utilizare. Dacă un manager de parole este dificil de utilizat, atunci este inutil. Produsele din lista mea facilitează detectarea și salvarea de parole noi, completarea automată a datelor de conectare salvate, generarea parolelor și editarea setărilor seifului de parole.
  • Asistența pentru clienți. Majoritatea managerilor de parole se bazează pe asistența prin e-mail, în timp ce alții oferă chat live. Am trimis o serie de întrebări tehnice fiecărei echipe de asistență pentru a măsura timpii de răspuns și utilitatea.

🥇1. LastPass — Stocare nelimitată de parole + Dispozitive nelimitate

🥇1. LastPass — Stocare nelimitată de parole + Dispozitive nelimitate

LastPass Free este managerul meu de parole gratuit preferat din 2020. Acesta oferă stocare nelimitată a parolelor pe un număr nelimitat de dispozitive și include o sumedenie de protecții suplimentare excelente. Principalele caracteristici de securitate incluse în LastPass Free sunt:

  • Auditarea parolelor. Funcția Security Challenge auditează seiful de parole și semnalează parolele slabe și repetate. De asemenea, vine cu un schimbător de parole care poate modifica automat parolele pentru aproape 80 de website-uri populare.
  • Compatibilitate 2FA. Funcționează cu aplicații de parolă unică precum Google Authenticator, ceea ce oferă un nivel de securitate în plus atunci când vă conectați la seiful de parole.
  • Autentificator încorporat. Generează parole unice și sigure pentru toate conectările cu suport 2FA. Acest lucru economisește timp păstrând parolele și 2FA într-un singur loc, în loc să fie nevoie să vă conectați la o aplicație separată de autentificare de fiecare dată când accesați o autentificare 2FA.
  • Partajare individuală. Permite utilizatorilor să partajeze parole, notițe și informații ale cardului de credit cu un alt utilizator LastPass.

LastPass este singurul manager de parole gratuit de pe lista mea care oferă auditarea parolelor, sincronizare pe mai multe dispozitive, compatibilitate cu 2FA și partajarea parolelor.

LastPass Free oferă aproape tot ceea ce v-ați putea dori de la un manager de parole, dar upgrade-ul la LastPass Premium vine cu câteva funcții destul de bune – MFA biometric, acces de urgență și partajarea către mai mulți utilizatori. Astfel, LastPass Premium devine un produs semnificativ mai convenabil.

Concluzia:

LastPass oferă stocare nelimitată a parolelor pe un număr nelimitat de dispozitive și include o sumedenie de funcții suplimentare grozave. Poate să auditeze toate parolele și să le actualizeze pe multe dintre ele cu un singur clic, iar autentificatorul încorporat facilitează securizarea conectărilor compatibile cu 2FA. LastPass Free este un produs extraordinar. Oferă o interfață pentru utilizatori atractivă, protecții puternice de securitate, suport pentru mai multe dispozitive și o mulțime de funcții suplimentare, totul gratuit.

Descărcați LastPass Free

Citiți recenzia noastră completă pentru LastPass >

🥈2. NordPass — Cea mai simplă interfață, Sincronizare pe mai multe dispozitive

🥈2. NordPass — Cea mai simplă interfață, Sincronizare pe mai multe dispozitive

NordPass oferă stocare securizată și nelimitată a parolelor pe mai multe dispozitive printr-o interfață simplă și ușor de utilizat. Nu mă miră calitatea de care dă dovadă NordPass, deoarece este dezvoltat de aceeași echipă de la NordVPN, care este VPN-ul meu preferat.

NordPass protejează parolele utilizatorilor cu algoritmul XChaCha20, adică folosind aceeași criptare pe care o folosește și Google pentru a-și păstra datele în siguranță. NordPass include și autentificări biometrice, așadar vă puteți conecta la seiful de parole folosind doar amprenta.

NordPass este foarte ușor de utilizat. Pe toate dispozitivele mele, NordPas a fost cel mai ușor de configurat manager de parole. Are o interfață simplă și intuitivă, pe care am înțeles-o în doar câteva secunde.

Totuși, fiecare manager de parole gratuit are anumite limitări frustrante, iar NordPass nu face excepție

Deși NordPass Free permite stocarea nelimitată a parolelor pe mai multe dispozitive, ceea ce este mai avantajos decât la majoritatea concurenților, vă puteți conecta la NordPass Free doar depe un dispozitiv odată. Acest lucru mie mi se pare frustrant, deoarece îmi place să fac multitasking atât pe telefon, cât și pe computer. Dispozitivele simultane nelimitate sunt oferite doar cu NordPass Premium.

Concluzie:

NordPass este unul dintre cei mai buni manageri de parole gratuiți de pe piață. Sincronizează un număr nelimitat de parole pe mai multe dispozitive, oferă o interfață intuitivă și include autentificarea biometrică pentru dispozitive compatibile. M-am simțit un pic frustrat de faptul că nu am putut să mă conectez la NordPass Free de pe mai multe dispozitive simultan, dar oferă totuși mai multe funcționalități în versiunea gratuită decât majoritatea celorlalți concurenți.

Descărcați NordPass Free

Citiți recenzia noastră completă pentru NordPass > 

🥉3. RememBear — Distractiv, cu interfață ușor de utilizat (Un singur dispozitiv)

🥉3. RememBear — Distractiv, cu interfață ușor de utilizat (Un singur dispozitiv)

RememBear are o interfață extrem de distractivă, simplă și intuitivă, cu ursuleți animați! RememBear are inclusiv o echipă bună, fiind dezvoltat de aceeași companie ca și furnizorul de rețea virtuală privată (VPN) TunnelBear.

După testarea gratuită de 30 de zile a abonamentului Premium, veți obține RememBear Free care vine cu stocare nelimitată de parole și autentificări biometrice, precum și cu un autentificator încorporat care generează parole unice pentru website-urile compatibile cu 2FA. Totuși, RememBear Free acoperă doar un singur dispozitiv, deci nu este ideal dacă aveți nevoie de sincronizare pe mai multe dispozitive.

RememBear oferă un sistem distractiv bazat pe realizări care recompensează utilizatorii pentru reușita accesării funcțiilor sale, ca de exemplu pentru importarea unui seif de parole anterior sau instalarea extensiei de browser RememBear. Pentru fiecare funcție pe care o deblocați primiți o animație cu un urs drăguț, iar dacă atingeți 6 realizări, primiți o reducere la RememBear Premium. Este un mod distractiv de a ajuta utilizatorii începători să descopere cum pot profita la maximum de managerul de parole.

Concluzia:

RememBear este foarte ușor de utilizat, cu o interfață utilă și o mulțime de urși animați. De asemenea, oferă protecții puternice pentru confidențialitate, conectări biometrice și stocare nelimitată a parolelor, dar numai pe un singur dispozitiv. Este o alegere excelentă pentru utilizatorii începători care doresc să acopere un telefon sau laptop, dar mi-aș dori ca RememBear să ofere sincronizare pe mai multe dispozitive în versiunea gratuită – așa cum fac LastPass și NordPass.

Descărcați RememBear Free

Citiți recenzia noastră completă pentru RememBear >

4. Bitwarden — Opțiune Open-Source cu stocare nelimitată de parole

Bitwarden — Opțiune Open-Source cu stocare nelimitată de parole

Bitwarden este un manager de parole open-source puternic, cu un abonament gratuit generos. Acesta oferă stocare nelimitată de parole și acoperă un număr nelimitat de dispozitive. LastPass este singurul alt manager de parole din această listă cu asemenea dare de mână. Bitwarden este „open-source”, așadar codul sursă al programului este disponibil gratuit  în mediul online. Astfel, comunitatea de dezvoltatori lucrează în mod constant pentru a face produsul cât mai sigur și bine securizat cu putință.

Din păcate, open-source înseamnă și că Bitwarden nu este foarte ușor de utilizat. Utilizatorilor cu cunoștințe tehnice le va plăcea gradul de personalizare oferit de Bitwarden, mai ales interfața opțională prin linii de comandă și submeniurile detaliate, dar pentru utilizatorii obișnuiți, Bitwarden va fi mai greu de utilizat decât concurenții precum RememBear și NordPass.

Completarea automată și reținerea parolelor sunt destul de inconsecvente. Am petrecut mult timp editând seiful de parole și introducând manual date de autentificare noi, deoarece Bitwarden a avut probleme cu salvarea și completarea automată a parolelor.

Cu toate acestea, dacă nu vă deranjează să pierdeți puțin mai mult timp, Bitwarden este un manager de parole extrem de sigur, cu spațiu de stocare nelimitat. Versiunea premium este de asemenea o opțiune excelentă deoarece oferă 2FA biometric, instrumente de auditare a parolelor și stocare criptată la un preț scăzut.

Concluzia:

Bitwarden Free este un manager de parole securizat, open-source, care oferă stocare nelimitată a parolelor pe un număr nelimitat de dispozitive. Este cu siguranță cel dificil de utilizat manager de parole din lista mea, iar completarea automată și reținerea parolelor pot fi destul de inconsecvente. Cu toate acestea, dacă nu vă deranjează să umblați la setările mai tehnice ale managerului de parole, Bitwarden este o alegere excelentă.

Descărcați Bitwarden Free

Citiți recenzia noastră completă pentru Bitwarden >

5. Sticky Password — Compatibilitate înaltă cu browsere

Sticky Password — Compatibilitate înaltă cu browsere

Sticky Password Free oferă stocare nelimitată de parole pe un număr nelimitat de dispozitive, dar nu se sincronizează între dispozitive precum LastPass și NordPass, ceea ce reprezintă un inconvenient major. Cu toate acestea, Sticky Password oferă câteva funcții unice care îl fac să devină o opțiune bună:

  • Conectări biometrice. Utilizați amprenta digitală sau scanarea feței pentru a accesa seiful de parole de pe orice dispozitiv care suportă scanarea biometrică.
  • Compatibilitate cu browsere. Sticky Password este compatibil cu cele mai populare 5 browsere – Chrome, Firefox, Edge, Opera și Safari – precum și cu alte 6 browsere specializate precum Seamonkey și Pale Moon.
  • Portabilitate USB. Descărcați seiful de parole pe o unitate USB pentru a accesa Sticky Password de pe orice PC cu Windows. Acest lucru este deosebit de important pentru studenți și pentru călătorii care au nevoie să-și acceseze conturile online de pe diferite computere.

Sticky Password oferă multe avantaje cu versiunea gratuită, dar vă recomand să faceți upgrade la Sticky Password Premium – este una dintre opțiunile mai ieftine din lista mea și oferă sincronizare între dispozitive, precum și partajarea parolelor. În plus, o parte din prețul fiecărei achiziții merge către Clubul Salvați Lamantinul!

Concluzia:

Sticky Password Free oferă stocare nelimitată de parole pe un număr nelimitat de dispozitive. Totuși, nu oferă sincronizarea între dispozitive, ceea ce este foarte limitativ. Cu toate acestea, este compatibil cu o sumedenie de browsere cunoscute, iar portabilitatea USB este o funcție utilă pentru studenți sau călători. Acestea fiind spuse, Sticky Password Premium este mult mai bun: oferă sincronizare pe mai multe dispozitive și partajarea parolelor la un preț destul de mic.

Descărcați Sticky Password Free

Citiți recenzia noastră completă pentru Sticky Password >

Bonus: Dashlane — Funcții suplimentare grozave, dar cu stocare limitată

Bonus: Dashlane — Funcții suplimentare grozave, dar cu stocare limitată

Dashlane este alegerea noastră pentru titlul de 2020, iar versiunea sa gratuită are multe funcții grozave. Din păcate, Dashlane Free stochează doar 50 de parole pe un singur dispozitiv, ceea ce va reprezenta o problemă pentru majoritatea utilizatorilor. Totuși, Dashlane include unele dintre cele mai bune funcții dintre toți managerii de parole gratuiți:

  • Schimbător de parole cu un singur clic. Dashlane înlocuiește automat parolele la peste 500 de site-uri populare.
  • Partajarea parolei. Permite partajarea a până la 5 parole cu alți utilizatori Dashlane.
  • Acces de urgență. Oferă acces la cont unui utilizator de încredere, în cazul în care vă pierdeți Parola Principală sau nu vă puteți conecta din orice alt motiv.
  • Notificări pentru breșe. Oferă alerte imediate dacă oricare dintre datele de conectare salvate apar într-o breșă cunoscută.

Dashlane Free este practic o versiune de testare a lui Dashlane Premium. Deși versiunea gratuită este bună, vă recomand să alocați câțiva dolari pe lună și să achiziționați versiunea cu plată pentru a putea debloca toate funcțiile avansate oferite de Dashlane (inclusiv un VPN).

Concluzia:

Dashlane Free oferă câteva funcții super utile pe care majoritatea managerilor de parole le includ doar în versiunile cu plată, ca de exemplu schimbătorul de parole cu un singur clic, accesul de urgență și notificările pentru breșe. Cu toate acestea, limita de 50 de parole pentru un singur dispozitiv face ca acest produs să fie prea limitat pentru majoritatea utilizatorilor. Totuși, merită luat în considerare dacă doriți să încercați câteva dintre caracteristicile care fac din Dashlane Premium managerul nostru de parole preferat din 2020.

Descărcați Dashlane Free

Citiți recenzia noastră completă pentru Dashlane >

Întrebări frecvente – Cei mai buni manageri de parole gratuiți

🤔 Dispozitivul/browserul meu nu are deja un manager de parole gratuit?

Browserele precum Chrome și Firefox, dar și sistemele de operare mobile precum Android și iOS au manageri de parole încorporați în mod gratuit, dar pur și simplu nu sunt la fel de utili ca managerii de parole terți. Toți managerii de parole terți oferă funcții și securitate mai bune decât cele deja integrate în Chrome, iOS și Android.

Managerii de parole gratuiți terți includ o varietate de funcții unice care nu pot fi găsite la managerii de parole încorporați, cum ar fi:

  • Auditarea parolelor. Dacă parolele voastre sunt simple și se repetă, hackerilor le va fi foarte ușor să vă fure datele de conectare. Auditarea parolelor vă scanează întregul seif pentru a găsi parolele simple și repetate, iar LastPass și Dashlane chiar se oferă să înlocuiască automat unele dintre ele.
  • Autentificarea cu doi factori (2FA). Mulți manageri de parole, cum ar fi NordPass și Bitwarden, sunt compatibili cu autentificatorii terți care utilizează o parolă unică pentru a vă verifica identitatea. Acest lucru înseamnă că seiful vostru de parole va rămâne în siguranță, chiar dacă parola principală este furată.
  • Criptare securizată. Managerii de parole utilizează criptarea AES pe 256 de biți, care este aceeași criptare utilizată de bănci și armatele din întreaga lume. Mulți manageri de parole încorporați nu au o criptare la fel de bună.
  • Autentificator încorporat. Produsele precum RememBear includ un autentificator încorporat, care economisește timp atunci când încercați să vă conectați la site-urile cu suport 2FA.

🤔 Managerii de parole gratuiți sunt suficient de buni?

Managerii de parole gratuiți au o mulțime de funcții excelente – LastPass și Bitwarden acoperă gratuit un număr nelimitat de parole pe un număr nelimitat de dispozitive. Cu toate acestea, fiecare manager de parole gratuit are anumite limitări care vor afecta experiența utilizatorului și securitatea.

De exemplu, LastPass Free nu include accesul de urgență, ceea ce înseamnă că nimeni altcineva nu vă va putea accesa contul în caz de criză. De asemenea, versiunea gratuită de la Bitwarden nu include auditarea parolelor sau stocarea criptată a datelor.

Managerii de parole plătiți nu sunt foarte scumpi, iar cei mai buni dintre ei includ monitorizarea dark web-ului, chat și stocare criptate, partajare nelimitată de parole și accesul de urgență în cazul în care nu vă puteți accesa contul. Dashlane Premium oferă chiar și un VPN surprinzător de rapid!

Managerii de parole gratuiți pot fi suficient de buni pentru unii utilizatori, dar vă recomand totuși să plătiți câțiva dolari pe lună pentru un manager de parole premium de calitate.

🤔 Managerii de parole terți sunt siguri?

Managerii de parole sunt concepuți pentru a vă proteja toate parolele, precum și informațiile cardului de credit și notițele private. Poate fi înfricoșător să încredințați toate aceste informații sensibile unui singur program, dar cei mai buni manageri de parole vă oferă o siguranță mai mare în mediul online. Iată cum:

  • Criptare securizată. Majoritatea managerilor de parole vă stochează seiful pe serverele lor, ceea ce simplifică sincronizarea între dispozitive. Înainte ca datele voastre să părăsească dispozitivul, acestea sunt criptate utilizând criptarea AES pe 256 de biți ent-to-end, care vă amestecă atât de bine datele încât vor fi imposibil de descifrat.
  • Arhitectură zero-knowledge. Criptarea end-to-end înseamnă că numai dispozitivul care a generat criptarea poate citi datele criptate – nimeni altcineva în afară de voi nu va cunoaște parolele. Chiar și în cazul unei breșe de date sau a unei citații din partea autorităților, nu există nicio modalitate de a decripta datele pe serverele managerului de parole.
  • Completare automată. Hackerii fură de multe ori parolele utilizatorilor folosind înregistrarea ecranului și programe spyware de înregistrare a tastelor – acest malware periculos poate înregistra ceea ce se întâmplă pe ecran, precum și fiecare apăsare de tastă de pe tastatură. Completând automat parolele, managerii de parole evită introducerea de pe tastatură a datelor de conectare.
  • Generatoare de parole. Dacă nu utilizați un manager de parole, atunci parolele voastre sunt probabil ușor de reținut și ușor de spart pentru hackeri. Generatoarele de parole sunt încorporate în fiecare manager de parole și creează parole complet aleatorii și complexe, cu o sumedenie de simboluri, cifre și litere pe care managerul de parole și le poate aminti cu ușurință dar care sunt foarte greu de spart.

Managerii de parole vă sporesc securitatea protejându-vă de programele care înregistrează ecranul, generând parole hiper-complexe și protejându-vă datele în spatele unei criptări robuste. Este mult mai sigur să folosiți unul dintre acești manageri de parole decât să încercați și jonglați cu toate parolele pe cont propriu.

🤔 Cum sunt sparte conturile?

Spargerile de parole se produc cel mai frecvent din cauza erorii utilizatorului. Parolele pot fi furate folosind programe malware de tip keylogger sau prin atacuri de forță brută care testează mii de parole în câmpul de autentificare până când una dintre ele funcționează.

LastPass vă permite să vă protejați seiful de parole folosind aplicații de autentificare precum Authy, care generează o parolă temporară unică. Aveți nevoie atât de o parolă unică, cât și de parola principală pentru a vă conecta la LastPass. Acest lucru înseamnă că oricine folosește parola principală pentru a vă sparge seiful de la distanță nu poate reuși fără a avea și dispozitivul vostru fizic cu aplicația de autentificare instalată pe el.

Și site-urile mari pot cădea pradă breșelor de date – hackerii vor intra în serverele unei companii și vor elibera toate informațiile de conectare ale utilizatorilor pe dark web. Aceștia vă pot accesa contul de pe site-ul care a fost spart și vă pot utiliza informațiile pentru a intra din ce în ce mai multe conturi. Acesta este motivul pentru care este foarte important să utilizați un manager de parole care oferă notificări pentru breșe, precum Dashlane și LastPass.

Source of Article