5-те най-добри антивирусни програми с включен VPN (и двете услуги са добри) през {{current_year}} г.

5-те най-добри антивирусни програми с включен VPN (и двете услуги са добри) през {{current_year}} г.

Не разполагате с много време? Ето кой е най-добрият антивирус с VPN през 2020 г.:

 • Norton: № 1 антивирусна програма на 2020. Идва с висококачествена защита от злонамерен софтуер и сигурна VPN, подходяща за повечето нужди и бюджети. Можете дори да получите VPN (с неограничени данни) с най-евтиния план на Norton 360.

Повечето известни антивирусни доставчици идват с включена VPN в своя антивирусен пакет, но много VPN, които са включени в антивирусния софтуер, са болезнено бавни и не са 100% сигурни – което означава, че все още можете да бъдете проследявани и шпионирани.

Висококачествените VPN не проследяват начина, по който използвате интернет, защитават ви от Wi-Fi хакери и ви дават достъп до гео-ограничено съдържание от различни места.

Трудно е да се намери компания, която предоставя както мощна антивирусна програма, така и мощна VPN. Но след като тествах топ 50-те антивирусни пакета на пазара, успях да открия топ 5-те антивирусни програми, които предлагат 100% защита срещу злонамерен софтуер и също така включват висококачествена VPN.

Ето резюме на 5-те най-добри антивирусни програми с VPN:

 • 1. Norton: № 1 антивирусна програма и VPN пакет за 2020 г.
 • 2. Bitdefender: Бърза VPN, цялостна антивирусна защита.
 • 3. Avira: Супер силна защита на поверителността, обхваща голям брой устройства.
 • 4. Panda: Евтини планове, чудесни за семейства, но безплатната VPN е ограничена.
 • 5. TotalAV: Силна антивирусна защита, но VPN услугата няма някои функции за поверителност.
 • Често задавани въпроси за антивирусни програми с VPN.

Как избрах 5-те най-добри антивирусни програми с VPN:

Има само няколко антивирусни компании, чийто включен VPN може да се конкурира с най-добрите самостоятелни VPN мрежи като NordVPN и ExpressVPN. Искам както моята антивирусна програма, така и VPN услугата ми да защитават моята поверителност и устройството ми, независимо къде се намирам, къде браузвам или колко честотна лента заемам. Нещата, които търся в един топ антивирусен и VPN пакет включват:

 • VPN сигурност. Уверих се, че всяка VPN от този списък използва 128 или 256-битово AES криптиране за сигурно сърфиране. Потърсих и солидна политика на нулеви записи, за да съм сигурна, че дори доставчикът на VPN не регистрира данните ми. И накрая, потърсих VPN мрежи, които използват аварийни прекъсвачи (те ще прекъснат интернет връзката ми, за да защитят IP адреса ми, ако VPN услугата се изключи), както и защита от изтичане на DNS, за да ми помогнат да бъда анонимна онлайн.
 • Силна защита от злонамерен софтуер. Силният антивирус осигурява актуална защита от най-новите заплахи за сигурността, включително фишинг атаки, шпионски софтуер, рансъмуер и други опасни зловредни програми. Тествах всеки антивирусен софтуер от този списък срещу най-новия малуер, за да съм сигурна, че всеки предлага пълна защита.
 • VPN достъпност. Много антивирусни компании предлагат само ограничена честотна лента с включения в услугата си VPN. Но понеже съм геймър, стриймър и онлайн професионалист, имам нужда от VPN с неограничена честотна лента. Извърших различни тестове на всички тези VPN, за да съм сигурна във високата производителност. Освен това достъпът до гео ограничено поточно съдържание е съществена функция за много потребители на VPN. Тествах всички тези VPN мрежи, за да съм сигурна, че могат да ми осигурят достъп до поточни услуги от най-различни сървъри по целия свят.
 • Интуитивност. Искам софтуерът ми да бъде лесен за инсталиране и лесен за персонализиране. Дадох висока оценка на програмите, които бяха лесни за разбиране и достъпни незабавно, дори и за потребители, които не са толкова на ти с технологиите. Всеки антивирусен софтуер в този списък включва висококачествена поддръжка и клиентско обслужване, в случай на някакви проблеми.
 • Цена. Исках лично да се уверя, че всички антивирусни пакети от този списък предлагат впечатляващ набор от функции на достъпна цена.

1. Norton – Най-стойностната антивирусна програма с VPN

Norton – Най-стойностната антивирусна програма с VPN

Norton – Най-стойностната антивирусна програма с VPN

Всеобхватният план Norton 360 включва всичко, което очаквам от висококачествена антивирусна програма – включително неограничена VPN.

Сигурната VPN услуга на Norton е лесна за използване, ефективна и ми позволява да се свържа към 73 сървъра в 29 държави. Това световно покритие е съчетано със 100%-ова гаранция за нулеви записи, което означава, че Norton не регистрира данните ми и не проследява какво правя онлайн. С авариен прекъсвач и защита от изтичане на DNS, това е просто първокласна VPN. По отношение на защитата от злонамерен софтуер, Norton отбеляза перфектни резултати при нашия задълбочен преглед. Освен това е снабден с необходимите инструменти за най-добра защита, включително мениджър на пароли и цялостен родителски контрол.

Стрийминг услугите непрекъснато актуализират своите протоколи, за да спрат VPN потребителите, но VPN услугата на Norton наистина се справи добре – достъпът до гео ограничено съдържание от добре защитени уебсайтове като Netflix не беше проблем за мен със сигурната VPN на Norton.

За разлика от повечето други антивирусни компании, Norton предлага неограничен VPN в най-ниския пакет, Norton 360 Standard. Това обаче обхваща само 1 устройство, затова препоръчвам да надстроите до пакета Norton 360 Deluxe, който покрива 5 устройства и ви дава допълнителни 40 GB облачно хранилище (общо 50 GB).

VPN услугата на Norton е чудесна за сигурно сърфиране, но това не е най-бързата VPN в този списък – забелязах забележим спад в скоростта на качване/изтегляне, докато VPN работи. Това може да не е проблем за повечето потребители – все още бях в състояние да стриймвам висококачествено видео – но си струва да се отбележи, ако търсите супер високоскоростна VPN. Въпреки че не е толкова бърза, колкото най-добрите самостоятелни VPN мрежи, сигурната VPN на Norton е на чудесна стойност и е повече от достатъчна за повечето VPN нужди.

Заключение:

Пакетите на Norton 360 комбинират солиден антивирус с неограничен VPN – всичко това на чудесна стойност. Антивирусната програма на Norton отбеляза 100% защита от зловреден софтуер при тестване и включва впечатляващ брой допълнителни функции. Сигурната VPN на Norton предлага авангардна защита на поверителността и се конкурира с най-добрите самостоятелни VPN мрежи на пазара днес. Въпреки че не е най-добрата по отношение на скоростта, VPN услугата все още е достатъчно бърза за повечето потребители. Ако имате нужда от най-добрия антивирус на пазара, който включва сигурна, висококачествена VPN, Norton 360 е идеалният избор.

Посети Norton

2. Bitdefender – VPN с висока производителност със силна антивирусна защита

Bitdefender – VPN с висока производителност със силна антивирусна защита

Bitdefender – VPN с висока производителност със силна антивирусна защита

Bitdefender Total Security е всепризнат антивирусен софтуер и се предлага с високоефективна VPN. VPN услугата се класира сред най-бързите в моя тест за ефективност, лесна е за използване и има сървъри на 27 места – деблокирайки гео ограничени стрийминг услуги като Netflix.

Тя включва политика на нулеви записи, авариен ключ, защита от изтичане на DNS и понеже Bitdefender е румънска компания, няма нужда да се притеснявате за своята поверителност – румънските закони за поверителност на данните гарантират, че Bitdefender не може да компрометира вашите данни, дори при правителствено разследване.

Bitdefender е ясен лидер по отношение на производителност, поверителност и киберсигурност, но е малко скъпа. VPN услугата в пакет с Total Security позволява само 200 MB данни на ден, което означава, че повечето потребители ще искат да закупят Premium VPN за неограничена употреба на данни.

Bitdefender предлага една от най-сигурните антивирусни програми в света (можете да прочетете нашето задълбочено ревю тук). Антивирусът работи безшумно на заден план, така че не ме забавя с натрапчиви сигнали или сканиране, товарещо процесора. Откриването на вируси наистина ме впечатли – Total Security улови всеки зловреден софтуер, спрямо който го тествах.

Някои антивирусни функции обаче са достъпни само чрез онлайн портала, а не от потребителското табло, което прави инсталацията малко сложна, ако не сте много запознати с технологиите. За щастие Bitdefender предлага много отзивчива и обучена 24/7 услуга за клиентска поддръжка.

Заключение:

Bitdefender е страхотен антивирус с висококачествена VPN. Той е сред най-добрите антивирусни програми за защита от злонамерен софтуер, оптимизирана производителност на процесора и бърза VPN скорост. Безплатната VPN има ограничение на честотната лента само до 200 MB, така че препоръчвам да закупите Premium VPN, ако правите нещо, изискващо повече данни, като поточно видео. Bitdefender е перфектно решение, ако поверителността и ефективността са вашите приоритети номер едно.

Посети Bitdefender

3. Avira – Най-добрата за професионални настройки

Avira – Най-добрата за професионални настройки

Avira – Най-добрата за професионални настройки

Пакетът Avira Prime се рекламира от Avira като „най-добрият пакет за сигурност за всички ваши устройства“ – и наистина е така, предлагайки защита за до 25 различни устройства, което е идеално за големи семейства или малки бизнеси. Avira може да бъде инсталиран на Windows, macOS, Android и iOS устройства, а Avira Phantom VPN Pro може да бъде инсталиран на неограничен брой устройства – още едно предимство за офисите, които искат да защитят своите данни.

Avira Phantom VPN е една от любимите ми VPN в този списък. Тя притежава всичко, което искам от една VPN – 256-битово криптиране, политика на нулеви записи, защита от изтичане на DNS, а освен това се свързва към мрежа от 50 места в 36 държави. При 500 MB дневна честотна лента, това е чудесна сделка. Разбира се, повечето потребители ще искат да надстроят до Phantom VPN Pro, която включва клиентска поддръжка чрез чат на живо, авариен ключ и неограничени данни.

Въпреки че тяхната VPN предлага най-добрата защита на поверителността, бях малко разочарована от работата ѝ при моя тест. Phantom VPN забави скоростта ми на теглене повече от Bitdefender и Norton. Производителността може да се окаже проблем за някои потребители, но нямах проблем да стриймвам гео-ограничено HD видео от множество поточни услуги.

Бях наистина впечатлена от антивирусния софтуер на Avira. Avira Prime постигна перфектни резултати в нашите тестове за сигурност– със 100% степен на откриване на злонамерен софтуер. Avira Prime е проектиран да работи във фонов режим, така че не получавах никакви досадни сигнали, дори докато програмата изтриваше всеки злонамерен софтуер, който се опитах да инсталирам.

Avira са се справили чудесно с проектирането на потребителския интерфейс – софтуерът изглежда страхотно и всички функции за киберсигурност са лесни за достъп. Програмата ми беше инсталирана, персонализирана според моите спецификации и работеше безпроблемно на заден план само за няколко минути.

Заключение:

Avira Phantom VPN Pro е лидер в защитата на поверителността и обхваща неограничен брой устройства. Безплатната VPN предлага 500 MB ежедневно сърфиране, което е чудесна стойност. Avira Prime постигна добри резултати при нашите тестове за злонамерен софтуер, а целият антивирусен пакет получава високи оценки за сигурност, използваемост и стойност. Това е чудесен продукт за всеки, който иска да защити данните си в голяма мрежа от устройства.

Посети Avira

4. Panda – Най-доброто за родителски контрол

Panda – Най-доброто за родителски контрол

Panda – Най-доброто за родителски контрол


Panda е надежден антивирус, който се предлага със светкавично бърза VPN. Тъй като Panda Dome използва същия VPN протокол като всепризнатия VPN доставчик Hotspot Shield, това беше една от най-бързите VPN в моите тестове за ефективност. VPN услугата на Panda също включва стриктна политика на нулеви записи и деблокира стрийминг съдържание по целия свят.

Panda Dome предлага много интелигентни функции за защита на децата онлайн. Мога да наблюдавам историята на сърфиране, използването на данни, да ограничавам определени приложения и да получавам известия за опасна интернет активност – дори мога да проследя местоположението на детето си, ако то е на мобилно устройство. Всяка една от тези функции може да бъде персонализирана с помощта на уникални потребителски профили, така че мога да създам конкретни защити в зависимост от нуждите на всяко дете.

Безплатната VPN на Panda включва само 150 MB данни на ден, като автоматично избира на кой сървър да ви хоства, което не е добре, ако искате да деблокирате гео ограничено съдържание в стрийминг услуги. Надграждането до Premium VPN определено е най-добрият вариант за Panda Dome. Получавате същата висока производителност, заедно с възможността да избирате местоположението на сървъра, неограничено използване на данни и 24/7 клиентска поддръжка.

Panda Dome осигурява цялостна антивирусна защита – програмата улови всеки злонамерен софтуер, който се опитах да инсталирам. Облачно базираният активен скенер е бърз и лек – не забелязах съществено забавяне на компютъра ми по време на сканиране за вируси. Panda Dome е визуално привлекателен и интуитивен за потребителите и включва всички основни инструменти за защита от вируси, като родителски контрол, защита на идентичността, финансова защита и мениджър на пароли.

Заключение:

VPN услугата на Panda е една от най-бързите, дори в сравнение със самостоятелни VPN, и е една от най-добрите за достъп до гео-ограничено стрийминг съдържание (но само за Premium VPN). Оценявам и сигурността на тяхната политика на нулеви записи. Като антивирусен софтуер, Panda Dome предлага цялостна защита от зловреден софтуер, страхотен родителски контрол и великолепен потребителски интерфейс. Panda е наистина гъвкава по отношение на надстройване и преминаване на по-ниско ниво, което е чудесно за потребители с ограничен бюджет. Не пропускайте Panda Dome, ако искате гъвкав антивирусен/VPN пакет за цялото ви семейство.

Посети Panda

5. TotalAV – Най-добрата по отношение на интуитивносттаTotalAV – Най-добрата по отношение на интуитивността

TotalAV е сравнително млада компания в света на антивирусния софтуер. Те предлагат висококачествен антивирусен продукт, който е пълен с функции – включително VPN. Това е най-добрият вариант, ако искате супер лесен за използване антивирусен софтуер с VPN.

VPN услугата на TotalAV има най-добрия международен достъп, който съм виждала. Тя използва OpenVPN протокол, който се актуализира постоянно, за да остане на крачка пред големите стрийминг компании. С над 60 локации на сървъри по целия свят, с нея можете да заобиколите почти всяко географско ограничение. Нямах проблеми с достъпа до Netflix от сървъри по целия свят, без да напускам дома си във Великобритания.

VPN услугата на TotalAV е супер бърза, но имам един проблем с тяхната защита на поверителността. Макар че предлага 256-битово криптиране, което ще защити сърфирането ми, те не предлагат политика на нулеви записи или гаранции за поверителност на данните. Това означава, че вашата история на сърфиране може да бъде проследена от TotalAV. Въпреки че имат добра репутация за защита на потребителските данни, наистина бих искала да ги видя да прилагат политика на нулеви записи в бъдещите версии на този продукт.

Антивирусният софтуер на TotalAV се представи изключително добре при моето тестване със злонамерен софтуер. Софтуерът премахна всеки зловреден софтуер, инсталиран на моето устройство, а енджинът за сканиране в реално време улови за броени секунди всеки зловреден софтуер, който изтеглях. Защитната стена и защитата от рансъмуер се актуализират автоматично, така че винаги да съм предпазена от най-новите заплахи. Бях също така впечатлена от широката гама от инструменти за подсилване и почистване на системата на TotalAV – успях да изчистя фоновите задръствания, да освободя място и да повиша производителността на компютъра си за няколко минути.

TotalAV наистина се откроява заради интуитивния си потребителски интерфейс. Всички функции и настройки са включени в едно обикновено табло за управление. Това е перфектно за всеки, който не е технологично напреднал и иска обикновен продукт, който да инсталира и персонализира лесно.

Заключение:

TotalAV се представи добре в моя тест – антивирусът и VPN услугата са наистина ефективни. Много харесвам удобния потребителски интерфейс, а инструментите за оптимизация са на първо място. Въпреки това, липсата на защита на поверителността в тяхната VPN услуга ми пречи да поставя TotalAV по-високо в списъка. Но това е правилният вариант, ако искате многофункционален антивирусен софтуер/VPN пакет, който е супер лесен за използване.

Посети Total AV

Топ марки, които не се класираха:

 • Avast/AVG. Avast и AVG (същата компания) бяха замесени в мащабен скандал за продажба на потребителски данни на рекламодатели. Очевидно това е огромно нарушение на доверието и никога няма да препоръчам някой да използва антивирус или VPN от компания, която краде данните от сърфиране на потребителите и след това ги продава за милиони долари печалба. За повече информация относно тези твърдения, отидете тук.
 • McAfee. VPN услугата на McAfee може да бъде полезно надграждане, ако сте вече абониран за някой план на McAfee. В противен случай VPN услугата не е толкова бърза, има проблеми със стрийминг услугите и няма строга политика за нулеви записи. Всички VPN в този списък са много по-добри.
 • Kaspersky. Kaspersky предлага VPN като отделен абонамент. Както VPN услугата, така и антивирусният им софтуер предлагат висококачествена защита, които се представиха добре при моя тест. Той не намери място в списъка ми заради цената си – другите многофункционални пакети от антивирусни и VPN услуги, които избрах за този списък, предлагат подобни функции на по-добра стойност.

Антивирусни програми с VPN – Често задавани въпроси

🤔 Наличието на VPN замества ли антивируса?

Не! VPN и антивирус не са едно и също нещо. Антивирусът защитава вашето устройство като намира, анализира и унищожава потенциално вредни данни, предотвратява отварянето на зловреден софтуер на вашия компютър и блокира външни потребители да работят с клавиатурата и екрана ви. VPN скрива вашия IP адрес, за да позволи частно сърфиране – но все пак можете да бъдете изложени на вируси без антивирусна програма.

💻 Антивирусът работи ли с VPN?

Да! VPN не компрометира функционалността на вашата антивирусна програма, независимо дали се предлага като част от пакета или се купува като отделна услуга. Ако не друго, гарантира допълнителна защита за вашето устройство и идентичност онлайн. Всички антивируси в този списък предлагат включена VPN.

🛡️ Може ли да се има доверие на доставчиците на VPN?

Докато VPN защитава сърфирането ви от трети страни, вашата история може да бъде регистрирана от някои доставчици на VPN. Всичките рискове за поверителност при сърфиране без VPN ги има и при VPN, които регистрират историята ви – вашите данни могат да бъдат продавани, изгубени и с тях да се злоупотреби по всякакви други начини. Ето защо политиката на нулеви записи е полезна част от всяка VPN услуга. Трябва да използвате само продукти от известни, реномирани компании – Norton 360 е моят топ избор и получава 100% от доверието ми.

📱 Може ли VPN услугата да се използва на множество устройства?

Зависи от това кой антивирусен пакет ще получите. Avira Prime е моят топ избор за повечето хора, които искат да защитят няколко устройства с един антивирусен/VPN пакет. Но ако искате да защитите семейството си онлайн, препоръчвам Panda Dome, заради гъвкавите си опции за абонамент и родителски контрол. Norton 360 също така предлага едни от най-добрите родителски контроли на пазара.

Source of Article