5 beste (ECHT GRATIS) antivirussoftware voor Windows [{{current_year}}]

5 beste (ECHT GRATIS) antivirussoftware voor Windows [{{current_year}}]

Weinig tijd? Dit is de beste gratis Windows-antivirus voor 2021:

 • 🥇 Avira: Uitstekende gratis antivirusbescherming met realtime scannen op malware, een extensie voor veilig winkelen, een privacy + prestatie-optimalisatie en een gratis VPN.

Ik heb elk gratis antivirusprogramma getest dat ik kon vinden voor Windows 7, 8 en 10. Ik heb gekeken naar hun mogelijkheden voor malwarebescherming, hun gebruikersinterfaces en hun reputatie voor het beschermen van de privacy van gebruikers. Het verbaasde me niet dat slechts een paar gratis antivirusprogramma’s fatsoenlijke bescherming bieden voor Windows-pc’s.

Gratis antivirusprogramma’s kunnen riskant zijn – sommige “gratis antivirusproducten” zijn eigenlijk vermomde malware, die is ontworpen voor het stelen van je privégegevens en het beschadigen van je computer. Zelfs gerenommeerde internetbeveiligingsbedrijven zijn betrapt op het verkopen van gebruikersgegevens met hun gratis antivirussoftware, dus je moet heel voorzichtig zijn!

Er zijn echter enkele gratis antivirusprogramma’s, die verbetering bieden ten opzichte van de standaard ingebouwde beveiliging van Windows – deze 5 gratis downloads bieden elk gratis virusbescherming en een goede set gratis internetbeveiligingsfuncties voor alle Windows-computers.

Natuurlijk zal elk gratis antivirusprogramma een aantal frustrerende beperkingen hebben. Daarom raad ik altijd aan om een ​​paar dollar per maand te investeren in premium antivirussoftware, die bescherming biedt tegen alle soorten malware – met volledige internetbeveiligingsfuncties, zoals een VPN, wachtwoordmanager, ouderlijk toezicht of dark web-monitoring (Norton 360 heeft al deze functies en staat op nummer 1 van de beste antivirussoftware voor 2021:

en is zeer betaalbaar).

Ik heb elk gratis antivirusprogramma getest en gerangschikt op malwaredetectie, gebruiksgemak en aanvullende cyberbeveiligingsfuncties. Helaas bevat geen enkel gratis antivirusprogramma alle functies die je nodig hebt voor volledige bescherming, maar het is beter om een ​​goed gratis antivirusprogramma te hebben dan helemaal geen antivirusprogramma!

Hier volgt een overzicht van de beste gratis Windows antivirusprogramma’s voor 2021:

UPDATE (2021): Norton, een van de beste antivirusproviders, heeft onlangs zijn gratis pakket verwijderd, dus heb ik het van deze lijst verwijderd. Norton is echt een van de beste internetbeveiligingsproviders op de markt, dus als je geen gedoe wilt met een gratis antivirusprogramma, dan is een goedkope premium antivirus, zoals Norton 360 altijd een goede keuze. (Lees hier de volledige beoordeling over Norton 360.)

Ja, je hebt al een gratis antivirusprogramma op je pc, maar het is niet genoeg

Je Windows-computer wordt al geleverd met Windows Defender — wat, zoals we in onze volledige beoordeling hebben gezien, een vrij degelijk gratis antivirusprogramma is. Maar het probleem met Windows Defender is dat het zelden wordt bijgewerkt en dat het geen extra internetbeveiligingsmaatregelen bevat. Bovendien scoort Windows Defender consequent onder de beste antivirusscanners in mijn malwaretests.

Om je pc zo veilig mogelijk te houden, heb je de soort bescherming nodig, die je alleen kunt krijgen met antivirussoftware van derden. Alle gratis antivirusprogramma’s die hier worden vermeld, zijn aanzienlijk beter dan Windows Defender. Dat komt omdat ze allemaal dezelfde antivirustechnologie gebruiken, die is opgenomen in hun premium antivirusversies – dit betekent dat zowel de gratis als de betaalde versies van de software dezelfde malware detectiepercentages hebben (die aanzienlijk hoger zijn dan de detectiegraad van Windows Defender).

Sommige van de gratis programma’s op mijn lijst bevatten ook aanvullende cyberbeveiligingsmaatregelen. Mijn nr. 1 gratis Windows-antivirus, Avira Free Security voor Windows, is bijzonder royaal met zijn gratis aanbiedingen, maar zelfs het gratis abonnement van Avira heeft enkele vervelende beperkingen, die niet voorkomen ​​bij de betaalde abonnementen.

Over het algemeen reserveren cyberbeveiligingsbedrijven hun hoogste beveiligingsniveau voor betalende gebruikers. Als je op zoek bent naar de beste bescherming voor al je apparaten, zul je moeten betalen voor premium antivirussoftware. Hier kun je helaas niet omheen.

Als je echter gewoon op zoek bent naar een eenvoudige malwarescanner met een aantal fatsoenlijke webbeveiligingsmaatregelen, die beter zijn dan Windows Defender, dan zijn alle producten op deze lijst goed.

Hoe ik de beste gratis Windows-antivirussoftware heb beoordeeld

 • Malwaredetectie. Ik heb bijna 1.000 malwarebestanden naar mijn test-pc gedownload, waaronder Trojaanse paarden, spyware, ransomware, rootkits en keyloggers. Ik heb schijfscans en realtime beveiligingen, indien beschikbaar, getest en ik heb alleen antivirusscanners voor deze lijst overwogen als ze malware effectiever konden detecteren dan Windows Defender.
 • Extra functies. Sommige gratis antivirusprogramma’s hebben extra functies, zoals een wachtwoordmanager, VPN’s en anti-phishing-beveiligingen. Ik heb al deze functies getest om erachter te komen welke een toegevoegde waarde hebben en welke te beperkt zijn, niet goed werken of niet echt nuttig zijn.
 • Gebruiksgemak. Aangezien Windows Defender altijd automatisch wordt uitgevoerd, moet een gratis antivirusprogramma heel eenvoudig te gebruiken zijn, zowel voor ervaren als voor niet-technische gebruikers. Alle producten op deze lijst hebben gebruiksvriendelijke dashboards, intuïtieve functies en fatsoenlijke klantenondersteuning.
 • Echt gratis. Merken proberen je meestal te misleiden om bij hen te blijven door een gratis proefperiode aan te bieden en je vervolgens te laten betalen om het product te blijven gebruiken. Ik heb gecontroleerd of al deze programma’s werkelijk gratis waren en niet alleen een “gratis proefversie” aanboden.

Topmerken die de lijst niet hebben gehaald:

Ik heb een veel tijd besteed aan het samenstellen en herzien van deze lijst om er zeker van te zijn dat je een hoogwaardige bron krijgt aangeboden. Het zal je misschien verbazen dat enkele van de beste antivirus-merken de top 5 niet hebben gehaald. Dit zijn er een paar:

 • Avast/AVG. Hoewel Avast – en hun dochteronderneming antivirusbedrijf AVG – veelgebruikte gratis antivirussoftware blijven aanbieden, heeft de recente controverse over hun privacyschendingen als gevolg dat wij hen niet meer zullen aanbevelen op SafetyDetectives. Je kunt hier meer lezen over onze beslissing.
 • Bitdefender. Bitdefender is een van mijn favoriete antivirusprogramma’s van 2021. Het heeft een uitstekende cloudgebaseerde malwarescanner en meer extra functies dan de meeste concurrenten. Bitdefender heeft wel een gratis versie, maar niet zoveel functies als de andere producten op deze lijst. De provider heeft alleen een malwarescanner en bescherming tegen phishing. Maar als je op zoek bent naar een antivirusprogramma van hoge kwaliteit, dan is Bitdefender Total Security een van de beste en meest betaalbare cybersecurity-suites op de markt.
 • Norton. Het is echt jammer dat Norton niet eens een “gratis proefversie” van zijn Windows-antivirusprogramma heeft. Maar zoals ik al eerder zei, Norton is nog steeds een van de beste antivirussen ter wereld voor het beschermen van pc’s, dus als je op zoek bent naar premium bescherming, dan is Norton waarschijnlijk je beste optie.

🥇1. <a href="https://nl.safetydetectives.com/go/vendor/free-windows/191/?post_id=705&alooma_btn_name=Affiliate+Link+-+349688" title="Avira" rel="nofollow noopener" target="_blank" data-btn-name="Affiliate Link - 349688" data-btn-indexed="1">Avira Free Security voor Windows</a> — Beste gratis Antivirus in 2021

Avira Free Security voor Windows is mijn favoriete gratis Windows-antivirus in 2021 — het heeft een van de beste anti-malware-engines op de markt, bevat meer gratis functies dan welke andere concurrent dan ook en is zeer gebruiksvriendelijk en intuïtief.

De virusscanner van Avira werkt in de cloud, dus de detectie en analyse vindt niet echt plaats op je pc, waardoor Avira extreem snel en lichtgewicht is en weinig systeembronnen gebruikt.

Tijdens mijn tests detecteerde de anti-malware-engine van Avira alle malwarebestanden en ik kon tijdens scans CPU-intensieve programma’s uitvoeren zonder enige vertraging. Betaalde programma’s, zoals McAfee en Norton zijn even effectief in het detecteren van malware, maar hun volledige schijfscans zullen je systeem veel meer vertragen dan Avira.

Het gratis antivirusprogramma van Avira biedt ook enkele andere uitstekende extra functies, zoals:

 • Browserextensie voor veilig winkelen
 • Optimalisatie van privacy en prestaties
 • VPN (maandelijkse limiet van 500 MB)
 • Wachtwoordmanager
 • Game booster
 • Firewall
 • Bestandsvernietiger
 • En meer …

De browserextensie voor veilig winkelen voor Firefox en Chrome is echt goed: het blokkeert verdachte phishing-sites, webtrackers en ongewenste reclame. De extensie beveelt ook automatisch links naar betere deals aan tijdens het online winkelen. Ik heb best veel goede deals kunnen vinden, maar het werkte niet 100% van de tijd (maar nog steeds redelijk goed!).

Ik ben ook een grote fan van Avira’s tools voor privacy- en prestatie-optimalisatie – ze ruimden mijn cookies en ongewenste bestanden op en ook verborgen privacy-instellingen, die persoonlijke informatie lekten op het internet, werden gefikst.

Aan de andere kant vind ik de gratis VPN van Avira niet zo goed. Deze is beperkt tot slechts 500 MB per maand, wat nauwelijks genoeg is om een ​​paar hele korte video’s te bekijken. Je kunt slechts verbinding maken met 1 serverlocatie, wat betekent dat je geen toegang hebt tot geografisch beperkte content van over de hele wereld.

Als je een snelle en betrouwbare VPN met onbeperkte data, ondersteuning voor meerdere apparaten en geavanceerde tools voor systeemoptimalisatie wilt, kun je overwegen om te upgraden naar Avira Prime, een van mijn favoriete antivirussuites voor 2021. 

De gebruikersinterface van Avira kan in het Nederlands worden weergegeven, wat het nog beter maakt.

Waar het op neer komt:

Avira’s cloudgebaseerde, gratis virusscanner is een van de beste in de branche: het is lichtgewicht, snel, heeft perfecte detectiepercentages en is 100% gratis. Ik ben ook een grote fan van Avira’s browserextensie voor veilig winkelen en privacy-optimalisatie, die beide een aanzienlijke verbetering bieden ten opzichte van de beveiliging van Windows Defender. Voor meer geavanceerde internetbeveiliging moet je upgraden naar een van de betaalde abonnementen van Avira, maar in termen van gratis Windows-antivirusprogramma’s wordt het niet beter dan Avira.

Download Nu Avira Free

Lees hier de volledige beoordeling over Avira >

🥈2. <a href="https://nl.safetydetectives.com/go/vendor/free-windows/206/?post_id=705&alooma_btn_name=Affiliate+Link+-+349692" title="Panda" rel="nofollow noopener" target="_blank" data-btn-name="Affiliate Link - 349692" data-btn-indexed="1">Panda Free Antivirus voor Windows</a> — Beste gratis antivirus voor beginners

Panda Free Antivirus voor Windows is lichtgewicht, veilig en gebruiksvriendelijk – tijdens mijn tests detecteerde de antivirusscanner van Panda aanzienlijk meer adware-, spyware- en ransomwarebestanden dan Windows Defender. De realtime bescherming van Panda presteerde ook erg goed en blokkeerde de meeste malwarebestanden, die ik naar mijn pc probeerde te downloaden.

Ik vind het ook leuk dat Panda een gamemodus in zijn gratis antivirusprogramma heeft – wanneer je een game speelt of een video op volledig scherm bekijkt, stopt Panda automatisch meldingen.

De Rescue Kit-functie maakt Panda ook een goede keuze voor Windows-gebruikers. Hiermee kun je een opstartbare versie van Panda naar een USB-station downloaden en de USB-drive vervolgens gebruiken om een ​​geïnfecteerde pc op te schonen en deze weer als nieuw te laten draaien.

De gratis antivirus van Panda wordt ook geleverd met een veilige VPN. De VPN biedt hoge verbindingssnelheden, maar heeft een datalimiet van 150 MB per dag – dit is een grote verbetering ten opzichte van de maandelijkse 500 MB van Avira, maar het zijn nog lang niet genoeg data om te kunnen streamen of bestanden te kunnen delen. Met de VPN van Panda krijg je ook slechts toegang tot één server, dus het is niet goed voor het ontgrendelen van geografisch beperkte content.

Alleen bij het Panda Dome Premium-abonnement krijg je onbeperkte VPN-data (en toegang tot servers over de hele wereld. Dit abonnement biedt ook handige extra’s, zoals een firewall, anti-phishing-beveiligingen, geavanceerde tools voor systeemoptimalisatie, een wachtwoordmanager en ouderlijk toezicht. Alle premium-abonnementen van Panda omvatten een 30-daagse dagen geld-terug-garantie.

De interface van Panda is er ook in het Nederlands, waardoor je van een soepele gebruikerservaring kunt genieten.


Waar het op neer komt:

De gratis antivirus van Panda is een goede, gebruiksvriendelijke antivirus die 100% gratis realtime malwarebescherming biedt. Met lichtgewicht malwarescans, een automatische gamemodus, een Rescue Kit en een VPN is Panda een uitstekend gratis internetbeveiligingsproduct. De VPN is echter beperkt tot 150 MB per dag op één server. Als je onbeperkte VPN-toegang wilt – en andere extra’s zoals een firewall, anti-phishing, wachtwoordmanager en ouderlijk toezicht – moet je upgraden. Panda biedt 4 verschillende prijsniveaus voor betaalde gebruikers, dus is het een fluitje cent om het juiste abonnement te vinden – je kunt Panda Free ook gewoon eerst proberen en later pas upgraden.

Download Nu Panda Free

Lees hier de volledige beoordeling over Panda >

🥉3. TotalAV Free Antivirus — Beste gratis webbeveiliging + systeemoptimalisatie

🥉3. <a href="https://nl.safetydetectives.com/go/vendor/free/318/?post_id=705&alooma_btn_name=Affiliate+Link+-+347703" title="Total AV" rel="nofollow noopener" target="_blank" data-btn-name="Affiliate Link - 347703" data-btn-indexed="1">TotalAV Free Antivirus</a> — Beste gratis webbeveiliging + systeemoptimalisatie

TotalAV Free Antivirus gebruikt dezelfde krachtige antivirus-engine als Avira – TotalAV heeft ook uitstekende webbescherming en een aantal gratis tools voor verbetering van de pc-prestaties.

De cloudgebaseerde antivirusscanner van TotalAV is een van de beste in de branche, omdat het dezelfde is als de scan-engine van Avira. Ik heb het op zowel bekende als opkomende malware getest en het scoorde een perfect detectiepercentage. En nogmaals, omdat het scannen op malware plaatsvindt in de cloud, had de scan-engine geen invloed op de prestaties of snelheid van mijn pc.

De webbeveiliging van TotalAV – Web Shield – blokkeerde meer phishing- en schadelijke sites in mijn tests dan de ingebouwde webbeveiliging van Chrome. Web Shield detecteerde ook een aantal webwinkels met een laag vertrouwen en tech support scam sites, die aan de meeste concurrerende antivirusprogramma’s voorbijgingen.

TotalAV heeft ook fatsoenlijke systeemoptimalisatie tools – deze tools hebben meer dan 20 GB aan junk en dubbele bestanden op mijn computer gevonden en verwijderd. Dit had niet een hele grote invloed op de prestaties van mijn pc, maar ik was nog steeds best blij dat TotalAV zoveel ruimte op mijn apparaat vrijmaakte.

De gratis antivirus van TotalAV is prima, maar er ontbreken een aantal essentiële zaken, zoals realtime bescherming en bescherming tegen ransomware. Voor deze functies moet je upgraden naar TotalAV Internet Security of TotalAV Total Security (voegt een VPN, een wachtwoordmanager en adblocker toe) – beide zijn goedkoper dan de meeste cyberbeveiligingssuites en omvatten een 30-daagse geld-terug-garantie.

Waar het op neer komt:

De gratis antivirus van TotalAV wordt geleverd met een echt goede cloudgebaseerde malwarescanner die alle malware samples in mijn tests heeft gedetecteerd. TotalAV heeft ook uitstekende webbeveiliging, met een detectiepercentage van 100% tegen de nieuwste phishing- en schadelijk sites, evenals fatsoenlijke tools voor systeemoptimalisatie. Voor realtime bescherming, geavanceerde malwarebescherming, een VPN en andere extra functies moet je echter upgraden naar een van de premium-abonnementen van TotalAV. Alle TotalAV-aankopen bieden een 30-daagse geld-terug-garantie.

Download Nu TotalAV Free

Lees hier de volledige beoordeling over TotalAV  >

4. Sophos Home Free — Beste voor eenvoudig beheer op afstand

<a href="https://nl.safetydetectives.com/go/vendor/free-windows/209/?post_id=705&alooma_btn_name=Affiliate+Link+-+349696" title="Sophos" rel="nofollow noopener" target="_blank" data-btn-name="Affiliate Link - 349696" data-btn-indexed="1">Sophos Home Free</a> — Beste voor eenvoudig beheer op afstand

Sophos Home Free biedt redelijk goede bescherming tegen malware. Het bevat ook enkele handige webbeveiligingsmaatregelen en dekt maximaal 3 pc’s.

Tijdens mijn antivirustests detecteerde Sophos een behoorlijke hoeveelheid malwarebedreigingen, maar al mijn test-ransomwarebestanden werden gemist – de gratis versie van Sophos bevat geen bescherming tegen ransomware, wat een groot probleem is! Sophos biedt ook elementaire anti-phishing-beveiligingen – ze zijn beter dan de ingebouwde beveiligingen van Chrome, maar ze zijn zeker niet zo goed als die van Avira.

Ik vind de functie voor extern beheer van Sophos erg goed: via het online dashboard van Sophos heb je toegang tot antivirusscans en realtime beveiligingsupdates op maximaal drie apparaten.

Naast bescherming van meerdere apparaten en beheer op afstand, is Sophos ook een goede keuze voor gezinnen, omdat het gratis ouderlijk toezicht biedt. Het ouderlijk toezicht van Sophos is echter vrij eenvoudig: je kunt alleen kiezen welke categorieën sites je wilt blokkeren. Als je op zoek bent naar geavanceerd ouderlijk toezicht, zoals app scheduling en locatietracering, kun je een premium  antivirusprogramma overwegen, zoals Norton 360 Deluxe.

Sophos Home Free is redelijk goed en Sophos Home Premium voegt geavanceerde malware en ransomware-scanning toe, extra webbeveiliging en dekking voor maximaal 10 apparaten – en het heeft een 30-daagse geld-terug-garantie.

Als je echter een antivirusprogramma wilt dat het Nederlands ondersteunt, kun je misschien beter verder kijken.

Waar het op neer komt:

Sophos biedt redelijk goede antivirusscans en extern beheer voor maximaal 3 apparaten – wat behoorlijk royaal is voor een gratis antivirusprogramma. De gratis versie van Sophos heeft ook standaard ouderlijk toezicht (alleen contentfiltering) en anti-phishing-beveiliging. Gebruikers, die dekking zoeken op maximaal 10 apparaten, geavanceerde bescherming tegen malware en ransomware en geavanceerde tools voor webbeveiliging, moeten upgraden naar Sophos Home Premium.

Download Nu Sophos Free

Lees hier de volledige beoordeling over Sophos >

<a href="https://nl.safetydetectives.com/go/vendor/free/202/?post_id=705&alooma_btn_name=Affiliate+Link+-+347717" title="Kaspersky" rel="nofollow noopener" target="_blank" data-btn-name="Affiliate Link - 347717" data-btn-indexed="1">Kaspersky Security Cloud (Free)</a> — Goede gratis malwaredetectie + fatsoenlijke extra’s

Kaspersky Security Cloud — Free is goed in het detecteren en verwijderen van malware en biedt ook tal van extra’s – waaronder:

 • VPN (dagelijkse limiet van 200 MB).
 • Wachtwoordmanager (maximaal 15 entries).
 • Monitoring van datalekken (slechts 1 account).
 • Basis systeem opruimtools.
 • Bestandsvernietiger.
 • Virtueel toetsenbord.

De gratis antivirus van Kaspersky biedt goede realtime bescherming tegen malware, maar de extra functies zijn zeer beperkt. De VPN van Kaspersky biedt 200 MB per dag – meer dagelijkse data dan Panda of Avira – maar nog steeds niet genoeg om te kunnen streamen of het uitvoeren van andere data-zware taken. Kaspersky laat gratis gebruikers alleen verbinding maken met 1 serverlocatie, zodat je geen toegang hebt tot geografisch vergrendelde content.

De gratis wachtwoordmanager van Kaspersky slaat in totaal slechts 15 entries op – dit omvat zowel logins als gevoelige documenten (zoals creditcards of paspoortgegevens). Ik kan ook niet zeggen dat ik onder de indruk ben van de datalekmonitoring van Kaspersky – gratis gebruikers kunnen alleen de e-mail controleren, die aan hun Kaspersky-account is gekoppeld (en ze moeten dit handmatig doen, in tegenstelling tot betaalde klanten die automatische controles op datalekken krijgen).

Als je de interface van Kaspersky (die beschikbaar is in het Nederlands) leuk vindt en toegang wilt tot de onbeperkte VPN, wachtwoordmanager, ouderlijk toezicht en webbeveiliging, dan moet je upgraden naar een van de betaalde abonnementen van Kaspersky. Alle aankopen van Kaspersky zijn inclusief een 30-daagse geld-terug-garantie.

Waar het op neer komt:

De gratis antivirus van Kaspersky biedt een goede malwarescanner en een heleboel extra functies, maar de meeste zijn zeer beperkt in functionaliteit. De VPN van Kaspersky heeft een dagelijkse limiet van 200 MB, met de wachtwoordmanager kun je tot 15 logins en creditcards opslaan en de datalekmonitoring controleert slechts één e-mailadres. Upgraden naar een van de betaalde abonnementen van Kaspersky geeft je al deze functies zonder enige beperking, plus extra’s als ouderlijk toezicht, geavanceerde webbeveiliging en meer.

Download Nu Kaspersky Free

Lees hier de volledige beoordeling over Kaspersky >

Gratis antivirussoftware voor Windows — Veelgestelde vragen

🤔 Wat is het addertje onder het gras bij gratis antivirusprogramma’s?

Er bestaat niet zoiets als een echt gratis antivirusprogramma. Op een of andere manier ‘betaal’ je namelijk altijd. De meeste antivirusbedrijven bieden premiumversies van hun apps aan en beperken de gratis versie om alleen basisbescherming te leveren. Dat laat veel gaten achter in de beveiliging van je computer tegen cyberbeveiliging. Het bedrijf hoopt dat je zult merken dat je niet goed beschermd bent en zal proberen je over te halen om te upgraden naar het betaalde abonnement door je een heleboel meldingen en reclame te sturen.

Sommige andere antivirusbedrijven verkopen zelfs data van gratis gebruikers aan grote bedrijven voor marketingdoeleinden – het populaire gratis antivirusprogramma Avast werd hier dus van beschuldigd.

Als je je apparaat alleen gebruikt voor eenvoudig online browsen of tekstverwerking, gaat het waarschijnlijk goed met een gratis antivirusprogramma (en de antivirusprogramma’s op deze lijst zijn de beste). Maar als je gevoelige informatie op je Windows-apparaat opslaat, is het in het algemeen altijd beter om te investeren in een complete internetbeveiligingssuite dan om op een gratis antivirusprogramma te vertrouwen.

🤔Waarom zou ik gratis antivirussoftware gebruiken in plaats van Windows Defender?

Windows Defender is een degelijke antivirus – in mijn tests scoorde het beter dan sommige op zichzelf staande producten, maar het kan niet concurreren met premium antivirusprogramma’s, zoals Avira en Panda, die consequent 90 -100% malwaredetectiepercentages hebben.

Bovendien biedt Windows Defender geen bescherming tegen online bedreigingen zoals phishing-sites, schadelijke webtrackers en datalekken. De meeste producten op deze lijst hebben veel betere cyberbeveiligingsmaatregelen voor het online beveiligen van je apparaat en data.

Je kunt deze blogpost lezen als je meer wilt weten over waarom Windows Defender niet goed genoeg is om gebruikers in 2021 te beschermen.

🤔 Wat zijn de meest voorkomende soorten virussen die Windows-computers treffen?

Hoewel er jaarlijks letterlijk miljarden malwareaanvallen worden gemeld, zijn Trojaanse paarden en adware consequent de meest voorkomende soorten malware die op Windows-computers worden aangetroffen.

Trojaanse paarden zien eruit als andere bestanden met extensies zoals .exe en .doc – maar eenmaal gedownload, kunnen ze een backdoor-aanval starten om gebruikersgegevens te stelen, een Windows-apparaat in een botnet te integreren, een hacker directe toegang tot een computer te geven of om gewoon het hele besturingssysteem te laten crashen en wissen.

Omdat hackers voortdurend nieuwe malware voor Windows ontwikkelen, is het van cruciaal belang dat je antivirusprogramma een malwaredatabase gebruikt, die consequent wordt bijgewerkt. De malwarescanner van Avira bevindt zich in de cloud van Avira en daarom is de malwaredatabase altijd up-to -date, zonder dat gebruikers zich zorgen hoeven te maken over het downloaden of installeren van database-updates.

🤔 Staat Windows mij toe een gratis antivirusprogramma te installeren?

Absoluut! Windows schakelt de bescherming van Windows Defender automatisch uit wanneer nieuwe antivirussoftware van derden wordt geïnstalleerd. Als je besluit je antivirusprogramma van derden te verwijderen, zal Windows Defender je vragen om de malwarebescherming opnieuw te activeren.

Gratis antivirussoftware is echter gewoon niet zo goed als betaalde programma’s – je krijgt echt waarvoor je betaalt en als het gaat om het veilig houden van al je apparaten en digitale gegevens is een betaalde antivirus, zoals Norton 360 zeker de investering waard.

Als je echter op zoek bent naar geavanceerde bescherming en vele andere geweldige cyberbeveiligingsfuncties, bekijk dan de lijst met de beste premium antivirusproducten op de markt.

Als pc-beveiliging belangrijk voor je is, bekijk dan SafetyDetectives beste premium antivirusprogramma’s voor Windows (bijgewerkt 2021):

Source of Article