5 Beste (VIRKELIG GRATIS) Passordbehandlere i {{current_year}}

5 Beste (VIRKELIG GRATIS) Passordbehandlere i {{current_year}}

Har du det travelt? Her er de beste gratis passordbehandlerne i 2020:

 • 🥇 LastPass: Ubegrenset passordlagring på ubegrenset med enheter og mange ekstrafunksjoner som de fleste andre selskaper krever penger for.

Etter å teste 23 ulike gratis passordbehandlere, er det bare et par som jeg faktisk synes er gode.

Mange av de gratis passordbehandlerne er veldig dårlige – noen av dem har mange feil, andre er u-effektive, og noen av dem er faktisk bare spionvare som er designet for å stjele alle passordene dine. Og innebygde passordbehandlere fra Apple og Chrome kan være praktiske, men de har ikke høye nivå av sikkerhet og tilbyr ikke støtte for flere plattformer.

Mange av de beste premium passordbehandlerne tilbyr gratisversjoner, men de fleste av dem har så mange betalingsmurer at de rett og slett blir ubrukelige. Den skuffende sannheten er at om du ser etter de beste funksjonene, sterkeste sikkerhetsbeskyttelsen, og hjelpsom kundeservice, blir du nødt til å bruke litt penger.

Personlig ville jeg aldri etterlate min sensitive informasjon i en gratis passordbehandler. Om du er som meg, og vil unngå alle problemene og begrensningene i en gratis passordbehandler, vil en lav-kostnads passordbehandler som Dashlane alltid være et bedre valg.

Men finnes noen gode passordbehandlere som tilbyr kraftig passordsikkerhet, gode brukergrensesnitt, og noen fine ekstrafunksjoner. Jeg brukte den siste måneden på å teste ut gratis passordbehandlere på min PC, iPhone, MacBook, og Android for å finne de beste gratis passordbehandlere i 2020.

Her er en oppsummering av de beste gratis passordbehandlerne

 • 🥇1. LastPass — #1 Allsidige gratis passordbehandler. Tilbyr ubegrenset med passordlagring på flere enheter, i tillegg til flere ekstrafunksjoner enn alle dens konkurrenter. LastPass er den eneste gratis passordbehandleren som tilbyr passord sjekk. 2FA kompatibilitet, passorddeling, og innebygget autentisering.
 • 🥈2. NordPass — Ubegrenset lagring på flere enheter, pluss et intuitivt grensesnitt. Inkluderer biometrisk innlogging, kraftig sikkerhetsbeskyttelse, og god automatisk innfylling. Begrenser brukere til å logge inn på bare en enhet om gangen.
 • 🥉3. RememBear — Veldig brukervennlig program som gir ubegrenset passordlagring på en enhet. Den gir deg søte tegneseriefigurer av bjørner, og biometrisk innlogging for gratisbrukere.
 • 4. Bitwarden — Ubegrenset lagring av passord + synkronisering på flere enheter, men krevende grensesnitt. En av de beste gratispassordbehandler abonnementene som finnes, men den har et par problemer med automatisk utfylling og automatisk lagring av passord, som gjør at Bitwarden er best egnet for teknisk erfarne brukere.
 • 5. Sticky Password — Lagrer ubegrenset med passord og fungerer med mange nettlesere. Gir USB portabilitet og biometrisk innlogging, men du må oppgradere for å få synkronisering på flere enheter.
 • Bonus: Dashlane — Gode ekstrafunksjoner, men begrenset lagring på gratisplanen. Et-klikk passordendring og innbrudds-monitor er fint, men den gir deg bare 50 passord på en enkelt enhet.

Hvordan jeg valgte de beste gratis passordbehandlerne i 2020

Jeg testet ut disse gratis passordbehandlerne på et utvalg av plattformer slik at jeg kunne sjekke at de fungerte som påstått. Her er det jeg så etter under testingen min:

 • Sikkerhet. Jeg så på hver passordbehandler sine innstillinger for ende-til-ende kryptering for å se om de benytter 256-bit AES kryptering eller lignende for å beskytte passord. Jeg testet også funksjoner som to-faktor autentisering (2FA) og passord kontroll for å sjekke at det ikke finnes sikkerhetssårbarheter.
 • Funksjoner. Passordbehandler-selskaper skjuler sine beste funksjoner bak betalingsmurer, så jeg sjekket at hver passordbehandler sitt gratisabonnement hadde de nødvendige funksjonene som sikker passord-generering og auto-utfylling. Noen har til og med ekstrafunksjoner som passordkontroll, deling av passord, biometrisk innlogging, kredittkort-auto-utfylling, og mer.
 • Brukervennlighet. Om en passordbehandler er vanskelig å bruke, er den ikke god. Produktet på listen min gjør det enkelt å oppdage og lagre nye passord, auto-utfylle lagrede innlogginger, generere passord, og redigere passord-safe innstillinger.
 • Kundeservice. De fleste passordbehandlere tilbyr av e-post kundeservice mens andre tilbyr live chat. Jeg sendte flere tekniske spørsmål til hvert kundeserviceteam, og var på utkikk etter rask tilbakemelding og nyttige svar.

🥇1. LastPass — Ubegrenset passord lagring + ubegrenset med enheter

🥇1. LastPass — Ubegrenset passord lagring + ubegrenset med enheter

LastPass Free er min favoritt gratis passordbehandler i 2020. Den tilbyr ubegrenset passord-lagring på ubegrenset med enheter og inkluderer en haug med god ekstra beskytte.se Dette er hoved sikkerhetsfunksjonene som inkluderes i LastPass Free:

 • Passord kontroll. Funksjonen The Security Challenge kontrollerer passordsafen og registrerer svake og gjentatte passord. Den inkluderer en passord-endrer som automatisk kan endre passord på nesten 80 populære nettsteder.
 • 2FA kompatibilitet. Fungerer med en-gangs passord apper som Google Authenticator, som gir deg et ekstra nivå av sikkerhet når du logger inn i passordsafen din.
 • Innebygget autentisering. Genererer sikre engangspassord for alle dine 2FA-aktiverte innlogginger. Dette sparer deg for tid ved å holde passord og 2FA på et sted, i stedet for å logge inn på separate autentiserings-apper for hver gang du får tilgang til 2FA-aktiverte innlogginger.
 • En-til-en deling. Lar brukere dele passord, notater, og kredittkort informasjon med en annen LastPass bruker.

LastPass er den eneste gratis passordbehandleren på min liste som tilbyr passord kontroll, synkronisering på flere enheter, 2FA kompatibilitet, og deling av passord.

LastPass Free tilbyr nesten alt du kan ønske deg i en passordbehandler, men å oppgradere til LastPass Premium  gir deg enda flere gode funksjoner – biometrisk innlogging, nød-tilgang, og en-til-mange deling – som gjør LastPass Premium til et betydelig mer praktisk produkt.

Konklusjon:

LastPass tilbyr ubegrenset med passordlagring og ubegrenset med enheter, og den inkluderer en haug av gode ekstrafunksjoner. Den kan sjekke passordene dine og oppgradere mange av dem med et klikk, og den innebygde autentiseringen gjør det enkelt å sikre 2FA kompatible innlogginger på nettet. LastPass Free er et godt produkt – det har et attraktivt brukergrensesnitt, kraftig sikkerhetsbeskyttelse, støtte for flere enheter, og mange ekstrafunksjoner, alt gratis.

Last ned LastPass Gratis

Les vår fullstendige LastPass anmeldelse >

🥈2. NordPass — Enkleste grensesnitt, synkronisering på flere enheter

🥈2. NordPass — Enkleste grensesnitt, synkronisering på flere enheter

NordPass tilbyr sikker ubegrenset lagring passord på flere enheter, med et grensesnitt som er brukervennlig og strømlinjeformet. Jeg er ikke overrasket over NordPass sin kvalitet – det er laget av det samme teamet som lager NordVPN, som er min favoritt VPN på markedet.

NordPass beskytter brukerpassord med algoritmen XChaCha20, som er den samme krypteringen som Google bruker for å holde informasjonen sin sikker. NordPass inkluderer også biometrisk innlogging slik at du kan logge inn på passordsafen din ved å bare bruke fingeravtrykket ditt.

NordPass er veldig brukervennlig. På alle mine ulike enheter, var NordPass den enkleste passordbehandleren å konfigurere. Den har et enkelt, strømlinjeformet grensesnitt som bare tok meg sekunder å forstå.

Men alle gratis passordbehandlere har noen frustrerende begrensninger, og NordPass er ikke et unntak.

Mens NordPass Free tillater ubegrenset passordlagring på flere enheter, som er bedre enn de fleste konkurrenter, men du kan bare logge inn på NordPass Free på en enhet om gangen. Dette er frustrerende for meg, siden jeg liker å multi-taske på både min telefon og datamaskin. Ubegrenset med samtidige enheter kommer bare med NordPass Premium.

Konklusjon:

NordPass er en av de beste gratis passordbehandlere på markedet. Den synkroniserer ubegrenset med passord på flere enheter, tilbyr et intuitivt grensesnitt, og inkluderer biometrisk autentisering for kompatible enheter. Jeg ble litt frustrert over å bare kunne logge inn på NordPass Free på en enhet om gangen, men den gir meg fremdeles mer funksjonalitet i sin gratisversjon enn de fleste andre konkurrenter.

Last ned NordPass Free

Les vår fullstendige NordPass anmeldelse > 

🥉3. RememBear — Gøy, brukervennlig, (En enhet)

🥉3. RememBear — Gøy, brukervennlig, (En enhet)

RememBear har et ekstremt lekent, enkelt, og intuitivt grensesnitt – komplett med håndtegnede animasjoner av bjørner! RememBear har også et godt team – det er utviklet av det samme selskapet som det pålitelige VPN tilbyderen TunnelBear.

Etter den 30-dagers gratis prøveversjonen av deres Premium abonnement, får du RemembBear Free, som tilbyr ubegrenset lagring av passord og biometrisk innlogging i tillegg til en innebygget autentisering som genererer engangs passord for 2FA-kompatible nettsteder. Men RememBear Free dekker bare en enkelt enhet, så den er ikke ideell om du trenger mer en enhet eller synkronisering på flere enheter.

RememBear tilbyr et gøyalt belønnings system som belønner brukere for å benytte RememBear sine funksjoner, slik som å importere tidligere passordsafer eller installere RememBear sin nettleserutvidelse. For hver funksjon du låser opp, mottar du en søt bjørnefigur, og du får tilbud på RememBear Premium etter å ha fått 6 belønninger. Det er en artig måte til å hjelpe nye brukere med å finne ut hvordan de skal få mest ut av sin passordbehandler.

Bottom Line:

RememBear er super brukervennlig, og har et nyttig grensesnitt fullt av animerte bjørner. Det har også kraftig personvernsbeskyttelse, biometrisk innlogging, og ubegrenset med passord lagring – men bare for en enkelt enhet. Den er et godt valg for nye passordbehandler brukere som er ute etter å dekke en telefon eller bærbar pc, men jeg ville likt å se at RememBear tilbyr synkronisering på flere enheter i sin gratisversjon, som LastPass og NordPass gjør.

Last ned RememBear gratis 

Les vår fullstendige RememBear anmeldelse >

4. Bitwarden — Alternativet med åpen kildekode og ubegrenset lagring av passord

Bitwarden — Alternativet med åpen kildekode og ubegrenset lagring av passord

Bitwarden er en kraftig passordbehandler med åpen kildekode og et generøst gratis — den gir deg ubegrenset lagring av passord og dekker et ubegrenset antall enheter. LastPass er den eneste passordbehandleren på denne listen som også gjør dette. Bitwarden har «åpen kildekode», som betyr at Bitwarden sin kildekode er fritt tilgjengelig på nettet, så et stort miljø av utviklere arbeider konstant med å få produktet så trygt og sikkert som mulig.

Uheldigvis, betyr åpen kildekode også at Bitwarden ikke er like brukervennlig. Teknologikyndige brukere vil elske tilpasningsmulighetene i Bitwarden, med dens valgfrie kommandolinje grensesnitt og dype undermenyer, men hverdagsbrukere vil synes at Bitwarden er vanskeligere å bruke enn konkurrenter som RememBear og NordPass.

Bitwarden sin autoutfylling og passord minne er ganske u-konsistent. Jeg brukte mye tid på å redigere passordsafen og manuelt legge inn nye innlogginger på grunn av at Bitwarden hadde problemer med å lagre og auto-utfylle passordene riktig.

Men om du ikke bryr deg om å legge ned litt ekstra arbeid, er Bitwarden en veldig sikker passordbehandler med ubegrenset lagring. Premium-versjonen er også et godt alternativ — den tilbyr biometrisk 2FA, passordsjekk, og kryptert lagring til en lav pris.

Konklusjon:

Bitwarden Free er en sikker passordbehandler med åpen kildekode som tilbyr ubegrenset passordlagring på flere enheter. Den er definitivt den minst brukervennlige passordbehandleren på listen min, og auto-utfylling og passord minne kan være ganske ustabilt. Men om du ikke bryr deg om å gå i dybden på passordbehandleren din, er Bitwarden et godt.

Last ned Bitwarden gratis

Les vår fullstendige Bitwarden anmeldelse >

5. Sticky Password — God kompatibilitet med nettlesere

Sticky Password — God kompatibilitet med nettlesere

Sticky Password Free tilbyr ubegrenset lagring av passord på et ubegrenset antall enheter, men synkroniserer ikke mellom enheter, slik som LastPass og NordPass gjør, som er en stor skuffelse. Men Sticky Password tilbyr et par unike funksjoner som gjør den til et godt valg, slik som:

 • Biometrisk innlogging. Bruk fingeravtrykk eller ansikt-skann til å få tilgang til din passordsafe på alle enheter som støtter biometrisk skanning.
 • Nettleser kompatibilitet. Sticky Password er kompatibel med de 5 mest populære nettleserne – Chrome, Firefox, Edge, Opera, og Safari — i tillegg til 6 andre spesialiserte nettlesere som Seamonkey og Pale Moon.
 • USB portabilitet. Last ned safen din til en USB disk for å få tilgang til Sticky Password på hvilken som helst Windows PC. Dette er spesielt verdifullt for studenter og reisende som trenger tilgang til deres kontoer fra ulike datamaskiner.

Sticky Password tilbyr mye i sin gratis versjon, men jeg anbefaler å oppgradere til Sticky Password Premium — det er et av de rimeligere alternativene på listen min, og tilbyr synkronisering mellom enheter i tillegg til deling av passord. Pluss at en porsjon av hvert kjøp går til redd The Manatee Club!

Konklusjon:

Sticky Password Free tilbyr ubegrenset lagring av passord på et ubegrenset antall enheter. Men den tilbyr ikke synkronisering mellom enheter, noe som er veldig begrensende. Men den er kompatibel med en rekke nisje nettlesere, og dens USP portabilitet er en nyttig funksjon for studenter og reisende. Når det er sagt, er Sticky Password Premium mye bedre – den tilbyr synkronisering på flere enheter og passorddeling til en meget lav pris.

Last ned Sticky Password gratis 

Les vår fullstendige Sticky Password anmeldelse >

Bonus: Dashlane — Gode ekstrafunksjoner med begrenset lagring

Bonus: Dashlane — Gode ekstrafunksjoner med begrenset lagring

Dashlane er vårt valg for den generelt beste passordbehandleren i 2020, og gratisversjonen har mange av de samme gode funksjonene. Uheldigvis lagrer Dashlane Free bare 50 passord på en enkel enhet, som vil være en deal-breaker for de fleste. Men Dashlane inkluderer noen av de beste funksjonene av alle passordbehandlere:

 • Et-klikk passord endring. Dashlane endrer automatisk passord for over 500 populære nettsteder.
 • Passord-deling. Tillater at opp til 5 passord kan deles med andre Dashlane brukere.
 • Nød-tilgang. Gir pålitelige brukere tilgang til kontoen din i tilfelle du mister ditt Master Passord eller av en eller annen grunn ikke får logget inn.
 • Varsling om brudd. Tilbyr umiddelbare varsler om noen av dine lagrede innlogginger vises i et databrudd.

Dashlane Free er egentlig prøveversjonen til Dashlane Premium. Selv om gratisversjonen er god, vil jeg anbefale de fleste brukere å betale litt i måneden og få den betale versjonen som låser opp alle av Dashlane sine avanserte funksjoner (inkludert en VPN).

Konklusjon:

Dashlane Free gir den en del nyttige funksjoner som de fleste passordbehandlere bare inkluderer i sine betalte versjoner, slik som et-klikk passord endring, nød-tilgang, og varsling om brudd. Men grensen på 50 passord på en enhet gjør at produktet blir for begrenset for de fleste folk. Det er fremdeles verdt å sjekke ut om du vil teste noen av funksjonene som gjør Dashlane Premium til vår favoritt passordbehandler i 2020.

Last ned Dashlane gratis

Les vår fullstendige anmeldelse >

Ofte stilte spørsmål — Best gratis passordbehandlere

🤔 Har ikke min enhet/nettleser allerede en gratis passordbehandler?

Nettlesere som Chrome og Firefox i tillegg til operativsystemer på mobiltelefoner som Android og iOS har gratis innebygde passordbehandlere. Alle tredjepart passordbehandlere tilbyr bedre funksjoner og sikkerhet en de som allerede er innebygget i Chrome, iOS og Android.

Gratis tredjepart passordbehandlere inkluderer et utvalg av unike funksjoner som ikke er finnes i innebygde passordbehandlere, som:

 • Passord sjekk. Om passordene dine er enkle og repetitive, er det super-lett for en hacker å bryte seg inn. En passord-sjekk vil skanne hele safen din for enkle og repeterende passord, og LastPass og Dashlane tilbyr til og med å erstatte noen av dem.
 • To-faktor autentisering (2FA). Mange passordbehandlere som NordPass og Bitwarden, er kompatible med tredjepart autentisering som benytter engangspassord til å verifisere identiteten din. Dette betyr at din passordsafe holdes sikker, til og med om Master passordet ditt blir stjålet.
 • Sikker kryptering. Passordbehandlere bruker en 256-bit AES kryptering, som er den samme krypteringen som benyttes av banker og militære rundt om i verden. Mange innebygde passordbehandlere har ikke like god kryptering.
 • Innebygget autentisering. Produkter som RememBear inkluderer en innebygget autentisering, og sparer tid når du prøver å logge inn på 2FA-aktiverte nettsteder.

🤔 Er gratis passordbehandlere gode nok?

Gratis passordbehandlere har mange gode funksjoner — LastPass og Bitwarden dekker begge et ubegrenset antall passord på et ubegrenset antall enheter. Men alle gratis passordbehandlere har noen begrensninger som vil påvirke brukeropplevelsen og sikkerheten din.

LastPass Free inkluderer for eksempel ikke nød-tilgang, som betyr at ingen andre kan få tilgang til kontoen din ved en krise. Bitwarden sin gratisversjon inkluderer for tiden ikke passord sjekk eller kryptert data lagring.

Betalte passordbehandlere er ikke så dyre, og de beste inkluderer monitoring av det mørke nettet, kryptert chat og lagring, ubegrenset deling av passord, og nød-tilgang tilfelle du ikke får tilgang til kontoen din. Dashlane Premium tilbyr en overraskende rask VPN!

Gratis passordbehandler kan være godt nok for noen personer, men jeg anbefaler fremdeles å betale et par kroner i måneden for høykvalitets premium passordbehandler.

🤔 Er tredjepart passordbehandlere gode?

Passordbehandlere er designet for å beskytte passordene dine, i tillegg til kredittkort-informasjon og private notater. Det kan være skremmende å stole på at et program skal håndtere all denne sensitive informasjonen, men de beste passordbehandlerne gjør det faktisk tryggere på nettet. Slik gjør de det:

 • Sikker kryptering. De fleste passordbehandlere lagrer din safe på sine servere, som gjør det enkelt å synkronisere mellom enheter. Før informasjonen din forlater enheten, krypteres den ved å bruke ende-til-ende 256-bit AES kryptering, som knuser informasjonen din slik at den blir umulig å få tilgang til.
 • Ingen-kunnskaps arkitektur. Ende-til-ende kryptering betyr at bare enheten som genererte krypteringen kan lese den krypterte informasjonen – ingen utenom deg vet hvor passordet er. I tilfelle datainnbrudd eller henvendelse fra myndighetene om å overgi data, finnes det ikke noen annen måte å de-kryptere informasjonen i passordbehandlerens servere.
 • Auto-utfylling. Hackere stjeler ofte brukerpassord ved å benytte spionvare som screen logging og keylogging — slik farlig skadevare kan registrere det som skjer på skjermen din, i tillegg til alle tastetrykk på tastaturet ditt. Ved å automatisk fylle inn passord, kan passordbehandlere holde din innlogging bortre fra skjermen og unngå at den tastes på tastaturet.
 • Passord generatorer. Om du ikke bruker en passordbehandler, så er nok passordene dine enkle for deg å huske, og enkle for en hacker å finne. Passord generatorer er bygget inn i alle passordbehandlere, og de lager helt tilfeldige og komplekse passord med tonnevis av symboler, nummer, og bokstaver som passordbehandleren lett kan huske, men som er supervanskelige å hacke.

Passordbehandlere øker sikkerheten din ved å beskytte deg fra screen logging, generere hyper-kompliserte passord, og beskytte informasjonen din bak sikker kryptering. Det er mye tryggere å bruke en av disse passordbehandlerne enn å prøve å lage alle passordene selv.

🤔 Hvordan oppstår innbrudd på kontoer?

Passord brudd skjer jevnlig på grunn av brukerfeil. Passord kan stjeles ved å bruke keylogging skadevare eller ved hacker angrep – som kaster tusenvis av passord inn i passord feltet helt til et av dem blir riktig.

LastPass lar deg beskytte passordsafen ved å bruke autentiserings-apper som Authy, som genererer midlertidige engangs-passord – du trenger både engangs passordet og ditt masterpassord for å logge inn på Last Pass. Dette betyr at alle som bruker ditt masterpassord til å hacke safen din, ikke kan gjøre det uten å også ha din fysiske enhet med autentiserings-appen.

Store nettsteder kan også være sårbare for databrudd – hackere kan bryte seg inn på selskapets servere og lekke alle brukernes innloggingsdetaljer til det mørke nettet. Deretter kan hackere få tilgang til kontoen din på siden de brøt seg inn på, og bruke informasjonen på kontoen din til å bryte seg lengre inn kontoene dine. Dette er grunnen til at det er så viktig å ha en passordbehandler som gir deg varslinger om brudd — som Dashlane og LastPass.

Source of Article