5 najboljih antivirusa sa uključenim VPN-om (a oba su dobra) u {{current_year}}

5 najboljih antivirusa sa uključenim VPN-om (a oba su dobra) u {{current_year}}

Nemate vremena? Ovo je najbolji antivirus sa VPN-om u 2020. godini:

  • Norton: antivirus broj 1 u 2020. godini. Dolazi sa visokokvalitetnom zaštitom od zlonamjernog softvera i sigurnim VPN-om, pogodan je za većinu potreba, a cijena je pristupačna. Možete čak dobiti VPN (sa neograničenim protokom podataka) na najjeftinijem Norton 360 planu.

Većina poznatih proizvođača antivirusa nudi uključen VPN u svojim antivirusnim paketima, ali zapravo mnogi VPN-ovi koji dolaze uz antivirusni softver bolno su spori i nisu 100% sigurni — što znači da vas mogu pratiti i špijunirati.

Visokokvalitetni VPN-ovi neće pratiti vašu upotrebu interneta, zaštitit će vas od Wi-Fi hakera i omogućit će vam pristup geografski ograničenom sadržaju sa različitih lokacija.

Teško je pronaći tvrtku koja ujedno nudi i snažan antivirus i snažan VPN. Ali nakon što sam testirala 50 vrhunskih antivirusnih paketa na tržištu, uspjela sam pronaći 5 najboljih antivirusa koji nude 100%-tnu zaštitu od zlonamjernog softvera i također uključuju visokokvalitetni VPN.

Slijedi sažetak 5 najboljih antivirusnih programa sa VPN-om:

Kako sam izabrala 5 najboljih antivirusa sa VPN-om:

Samo je nekoliko antivirusnih tvrtki čiji se VPN može uspoređivati sa najboljim samostalnim VPN-ovima kao što su NordVPN i ExpressVPN. Želim da moj antivirus i VPN zaštite moju privatnost i moje uređaje bez obzira gdje se nalazim, koje stranice posjećujem ili koliko trošim podataka. Ono što tražim kod dobrog antivirusnog i VPN paketa jeste:

  • Sigurnost VPN-a. Pobrinula sam se da svaki VPN na ovom popisu koristi 128 ili 256-bitno AES šifriranje za sigurno surfanje. Također, tražila sam one koji imaju i solidnu no-log politiku — što znači da čak ni pružatelj VPN usluge ne bilježi moje podatke. Na kraju, tražila sam VPN-ove koji koriste kill switch — koji će prekinuti internet vezu kako bi zaštitili moju IP adresu u slučaju da se moj VPN prekine — i zaštitu od curenja DNS-a kako bi se sačuvala moja anonimnost na internetu.
  • Snažna zaštita od zlonamjernog softvera. Snažan antivirus pruža zaštitu od najnovijih sigurnosnih prijetnji, uključujući phishing napade, špijunski softver, ransomware i drugi opasni zlonamjerni softver. Svaki antivirusni softver na ovom popisu testiran je sa najnovijim zlonamjernim softverom kako bih osigurala da svaki od njih nudi sveobuhvatnu zaštitu.
  • Pristupačnost VPN-a. Mnoge antivirusne tvrtke nude samo ograničenu propusnost sa svojim uključenim VPN-om. Ali zato što ja igram igrice, koristim streaming usluge i koristim internet u profesionalne svrhe, potreban mi je VPN sa neograničenom propusnošću. Uradila sam razne testove na svim ovim VPN-ovima kako bih osigurala da imaju visoke performanse. Dodatno, mogućnost pristupa geografski ograničenom streaming sadržaju veoma je važna značajka za mnoge korisnike VPN-a. Testirala sam svaki od ovih VPN-ova kako bih se uvjerila da imaju mogućnost prijave na streaming usluge sa različitih poslužitelja diljem svijeta.
  • Jednostavnost upotrebe. Želim da je moj softver jednostavan za instalirati i postaviti. Veliku važnost sam stavila na programe koje je lako razumjeti i koji su odmah pristupačni, čak i za korisnike početnike. Svaki antivirusni softver na ovom popisu uključuje visokokvalitetnu podršku za korisnike u slučaju bilo kakvih problema.
  • Cijena. Osobno sam se uvjerila da svaki antivirusni paket na ovom popisu nudi impresivan set značajki uz pristupačnu cijenu.

1. Norton — Najisplativiji antivirus sa VPN-om

Norton — Najisplativiji antivirus sa VPN-om

Norton — Najisplativiji antivirus sa VPN-om

Nortonov sveobuhvatni 360 paket uključuje sve ono što očekujem od kvalitetnog antivirusa — uključujući i neograničeni VPN.

Nortonov Secure VPN je jednostavan za upotrebu, učinkovit je i omogućava mi povezivanje na 73 poslužitelja u 29 zemalja. Ova pokrivenost diljem svijeta ide u paru sa 100%-tnim no-logs jamstvom, što znači da čak ni Norton ne bilježi moje podatke i ne prati ono što radim online. Sa kill prekidačem i zaštitom od curenja DNS-a, to je jednostavno najbolji VPN. Kada je riječ o zaštiti od zlonamjernog softvera, Norton je pokazao savršene rezultate tijekom naše detaljne recenzije. Također uključuje i osnovne alate za najbolju zaštitu, uključujući i upravitelj lozinki i sveobuhvatne roditeljske kontrole.

Streaming servisi stalno ažuriraju svoje protokole kako bi zabranili pristup VPN korisnicima, ali Nortonov VPN je doista dobar — uz pomoć Nortonovog Secure VPN-a uopće nisam imala problem u pristupu geografski ograničenom sadržaju sa dobro branjenih web stranica kao što je Netflix.

Za razliku od većine drugih antivirusnih tvrtki, Norton nudi neograničeni VPN u najjeftinijem paketu, Norton 360 Standard. Međutim, ovaj paket pokriva samo 1 uređaj, te zato preporučujem da nadogradite na Norton 360 Deluxe paket koji pokriva 5 uređaja i daje vam dodatnih 40 GB prostora za pohranu u oblaku (ukupno 50 GB).

Nortonov VPN je odličan za sigurno pregledavanje interneta, ali nije najbrži VPN na ovom popisu — tijekom rada VPN-a primijetila sam osjetan pad u upload/download brzini. To većini korisnika vjerojatno neće predstavljati problem — i dalje sam bila u stanju koristiti streaming uslugu visoke kvalitete — ali vrijedi napomenuti ako tražite super brzi VPN. Iako nije brz poput najboljih samostalnih VPN-ova, Nortonov Secure VPN ima veoma pristupačnu cijenu i više je nego dovoljan za većinu VPN potreba.

Zaključak:

Nortonovi 360 paketi kombiniraju snažan antivirus sa neograničenim VPN-om — sve to po veoma dobroj cijeni. Nortonov antivirus je ostvario 100%-tne rezultate tijekom testiranja zaštite od zlonamjernog softvera, te uključuje impresivan broj dodatnih značajki. Nortonov Secure VPN nudi vrhunsku zaštitu privatnosti, i može se nositi sa najboljim samostalnim VPN-ovima na današnjem tržištu. Iako nije najbolji kada je riječ o brzini, VPN je prilično brz za većinu korisnika. Ako vam je potreban najbolji antivirus na tržištu koji uključuje siguran, visokokvalitetan VPN, tada je Norton 360 savršen izbor.

POSJETITE Norton

2. Bitdefender — VPN visokih performansi sa snažnom antivirusnom zaštitom

Bitdefender — VPN visokih performansi sa snažnom antivirusnom zaštitom

Bitdefender — VPN visokih performansi sa snažnom antivirusnom zaštitom

Bitdefender Total Security je nagrađivani antivirusni softver, a dolazi s VPN-om visokih performansi. Njegov VPN je rangiran među najbržim prilikom testiranja performansi, jednostavan je za upotrebu i ima poslužitelje na 27 lokacija — deblokira geografski ograničene usluge streaminga kao što je Netflix.

Uključuje no-log politiku, kill switch, zaštitu od curenja DNS-a i budući da je Bitdefender rumunska tvrtka, ne morate se brinuti o svojoj privatnosti — Rumunjski zakon o privatnosti podataka osigurava da Bitdefender ne može ugroziti vaše podatke, čak i tijekom vladine istrage.

Bitdefender je jasan vodič u pogledu performansi, privatnosti i cyber sigurnosti, ali je i skup. VPN koji dolazi u paketu sa Total Security omogućava samo 200 MB dnevno, što znači [email protected] će većina korisnika htjeti kupiti neograničeni Premium VPN.

Bitdefender nudi jedan od najsigurnijih antivirusnih programa u svijetu (možete pročitati više u našoj detaljnoj recenziji ovdje). Antivirus radi tiho u pozadini tako da ne usporava moj rad sa dosadnim skočnim upozorenjima ili skeniranjem koje opterećuje procesor. Doista me je impresionirala detekcija virusa — Total Security je tijekom testiranja uhvatio sve uzorke zlonamjernog softvera.

Međutim, neke značajke antivirusa su dostupne samo kroz online portal a ne kroz korisničku nadzornu ploču, što instalaciju čini kompliciranom ako ste početnik. Srećom, Bitdefender nudi vrlo brzu i stručnu korisničku podršku koja je stalno dostupna.

Zaključak:

Bitdefender je odličan antivirus s vrhunskim VPN-om. To je jedan od najboljih antivirusnih softvera za zaštitu od zlonamjernog softvera, sa optimiziranim performansama procesora i brzim VPN-om. Besplatni VPN ima ograničenje od 200 MB, tako da preporučujem kupovinu Premium VPN-a ako vam je potreban streaming videozapisa. Bitdefender je savršeno rješenje ako su vam glavni prioriteti privatnost i performanse.

POSJETITE Bitdefender

3. Avira — Najbolji za profesionalna okruženja

Avira — Najbolji za profesionalna okruženja

Avira — Najbolji za profesionalna okruženja

Tvrtka Avira oglašava svoj Prime paket kao “vrhunski sigurnosni paket za sve vaše uređaje” — što doista i jeste, nudi zaštitu do 25 različitih uređaja, što je savršeno za velike obitelji ili male tvrtke. Avira se može instalirati na Windows, macOS, Android i iOS uređaje, a Avira Phantom VPN Pro se može instalirati na neograničen broj uređaja — što je još jedna prednost za tvrtke koje žele da zaštite svoje podatke.

Avira Phantom VPN je jedan od mojih omiljenih VPN-ova na ovom popisu. Ima sve što želim od jednog VPN-a — 256-bitno šifriranje, no-logs politiku, zaštitu od DNS curenja i povezuje se sa mrežom od lokacija u 36 zemalja. Sa 500 MB dnevnog limita, to je dobra ponuda. Naravno, većina korisnika će htjeti nadograditi na Phantom VPN Pro koji uključuje korisničku podršku putem chata uživo, kill switch i neograničenu količinu podataka.

Iako njihov VPN nudi vrhunsku zaštitu privatnosti, malo sam razočarana njegovim performansama tijekom testiranja. Phantom VPN je usporio moju download brzinu više od Bitdefendera i Nortona. Performanse bi mogle biti problem za neke korisnike, ali nisam imala problema tijekom gledanja geografski ograničenog streaming sadržaja u HD rezoluciji.

Doista sam impresionirana sa Avira antivirusnim softverom. Avira Prime je postigao savršene rezultate u našim testovima sigurnosti — sa 100%-tnom stopom detekcije zlonamjernog softvera. Avira Prime je dizajnirana da radi u pozadini, tako da se nisu pojavili nikakvi dosadni skočni prozori, čak i dok je program brisao svaki zlonamjerni softver koji sam pokušala instalirati.

Avira je uradio dobar posao u dizajnu korisničkog sučelja — softver izgleda odlično i veoma je lako pristupiti svim značajkama cyber sigurnosti. Instalirala sam program, prilagodila ga mojim specifikacijama i odmah je počeo sa tihim radom u pozadini.

Zaključak:

Avira Phantom VPN Pro je vodeći antivirus kada je riječ o zaštiti privatnosti i pokriva neograničen broj uređaja. Besplatni VPN nudi 500 MB po danu, što je super. Avira Prime je ostvario dobre rezultate u testiranju zlonamjernog softvera, a čitav antivirusni paket ostvaruje visoke rezultate u sigurnosti, iskoristivosti i vrijednosti. Ovo je odličan proizvod za bilo koga tko želi da zaštiti svoje podatke u velikim mrežama.

POSJETITE Avira

4. Panda — Najbolji zbog roditeljskih kontrola

Panda — Najbolji zbog roditeljskih kontrola

Panda — Najbolji zbog roditeljskih kontrola


Panda je pouzdani antivirus koji dolazi sa veoma brzim VPN-om. Panda Dome koristi isti VPN protokol kao i nagrađivani pružatelj VPN usluga, Hotspot Shield, te se iz tog razloga pokazao kao jedan od najbržih VPN-ova u testovima performansi. Panda VPN također uključuje strogu no-logs politiku i deblokira streaming sadržaj diljem svijeta.

Panda Dome nudi mnogo pametnih značajki za sigurnost djece online. Mogu nadzirati povijest pregledavanja, potrošnju podataka, ograničiti određene aplikacije, te primati notifikacije o opasnim aktivnostima na internetu — mogu čak pratiti lokaciju mog djeteta ako koriste mobilni uređaj. Svaka od ovih značajki može biti prilagođena korištenjem jedinstvenih korisničkih profila, tako mogu kreirati određenu zaštitu ovisno o potrebama svakog djeteta.

Panda besplatni VPN uključuje samo 150 MB po danu i automatski bira poslužitelja za vas, što nije dobro ako želite deblokirati geografski ograničeni streaming sadržaj. Definitivno je najbolja opcija nadograditi na Premium VPN uz Panda Dome. Dobijate iste visoke performanse zajedno sa mogućnosti izbora lokacije poslužitelja, neograničenim podacima i stalnom korisničkom podrškom.

Panda Dome pruža sveobuhvatnu antivirusnu zaštitu — detektirao je svaki zlonamjerni softver koji sam pokušala instalirati. Aktivni skener temeljen na oblaku je brz i lagan — moje računalo nije usporilo tijekom skeniranja. Panda Dome je vizuelno privlačan i jednostavan za upotrebu, te uključuje sve važne alate za zaštitu od virusa, kao što su roditeljske kontrole, zaštita identiteta, zaštita finansija i upravitelj lozinki.

Zaključak:

Panda VPN je jedan od najbržih, čak i kada se uspoređuje sa samostalnim VPN-ovima, i najbolji je za pristupanje geografski ograničenom streaming sadržaju (ali samo na Premium VPN paketu). Također mi se sviđa sigurnost njihove no-logs politike. Kao antivirusni softver, Panda Dome nudi sveobuhvatnu zaštitu od zlonamjernog softvera, odlične roditeljske kontrole i prelijepo korisničko sučelje. Panda je doista fleksibilan kada je riječ o nadogradnjama, što je odlično za korisnike sa ograničenim proračunom. Isprobajte Panda Dome ako želite fleksibilan antivirusni i VPN paket za cijelu obitelj.

POSJETITE Panda

5. TotalAV — Najbolji zbog jednostavnosti upotrebeTotalAV — Najbolji zbog jednostavnosti upotrebe

TotalAV je relativno mlada tvrtka u svijetu antivirusnog softvera. Oni nude antivirusni proizvod visokog kvaliteta koji obiluje značajkama — uključujući i VPN. Ovo je najbolja opcija ako želite super jednostavan antivirusni softver sa VPN-om.

TotalAV VPN ima najbolji međunarodni pristup koji sam vidjela. Koristi OpenVPN protokol, koji se stalno ažurira kako bi bio ispred velikih streaming tvrtki. Sa preko 60 lokacija poslužitelja diljem svijeta, mogu zaobići bilo koju geografsku restrikciju. Nisam imala problema u pristupu Netflix servisu sa različitih poslužitelja diljem svijeta, sve to bez napuštanja mog doma u Velikoj Britaniji.

TotalAV VPN je veoma brz, ali imam problem sa njihovom zaštitom privatnosti. Iako pružaju 256-bitno šifriranje koje me štiti tijekom pregledavanja, ne nude no-logs politiku niti jamstvo privatnosti podataka. Ovo znači da vaša povijest pregledavanja može biti praćena od strane TotalAVa. Iako imaju dobru reputaciju kada je riječ o zaštiti korisničkih podataka, doista bih voljela vidjeti da implementiraju no-logs politiku u budućim inačicama svog proizvoda.

TotalAV antivirusni softver je radio iznimno dobro tijekom testiranja sa zlonamjernim softverom. Uklonio je sav zlonamjerni softver koji sam instalirala na uređaj, a motor za skeniranje u stvarnom vremenu je odmah detektirao sav zlonamjerni softver koji sam skidala. Vatrozid i zaštita od ransomwarea ažuriraju se automatski, tako da sam uvijek zaštićena od najnovijih prijetnji. Također me impresionirao TotalAVov široki raspon alata za ubrzanje i čišćenje sustava — u veoma kratkom vremenu mogla sam očistiti pozadinsko smeće, osloboditi prostor i ubrzati rad mog računala.

TotalAV se doista ističe zbog svog intuitivnog korisničkog sučelja. Sve značajke i postavke se nalaze na jednoj jednostavnoj upravljačkoj ploči. Ovo je savršeno za korisnike početnike koji žele jednostavan proizvod koji mogu lako instalirati i postaviti.

Zaključak:

TotalAV je pokazao dobre rezultate tijekom testiranja — antivirus i VPN su doista učinkoviti. Sviđa mi se jednostavno korisničko sučelje, a alati za optimizaciju su vrhunski. Međutim, zbog nedostatka zaštite privatnosti u njihovom VPN-u ne mogu smjestiti TotalAV na višu poziciju na ovom popisu. Ali ovo je dobar izbor ako želite sve-u-jednom, antivirusni softver i VPN paket koji je super jednostavan za upotrebu.

POSJETITE Total AV

Ostali vrhunski brendovi koji se nisu našli na ovom popisu:

  • Avast/AVG. Avast i AVG (ista tvrtka) našli su se u centru velikog skandala zbog prodaje korisničkih podataka oglašivačima. Očigledno, ovo je veliko narušavanje povjerenja i nikad ne bih preporučila nekome korištenje antivirusa ili VPN-a od tvrtke koja krade korisničke podatke pregledavanja i zatim ih prodaje za milijune dolara profita. Za više o ovim optužbama, posjetite ovdje.
  • McAfee. McAfee VPN može biti korisna nadogradnja ako već koristite McAfee plan. Osim toga, VPN nije tako brz, ima probleme u radu sa streaming servisima i nema strogu no-logs politiku. Svaki VPN na ovom popisu je mnogo bolji.
  • Kaspersky. Kaspersky nudi svoj VPN kao odvojenu pretplatu. VPN i antivirusni softver nude visokokvalitetnu zaštitu koja je dobro prošla u mojim testiranjima. Međutim, nije se našao na ovom popisu zbog cijene — drugi sveobuhvatni antivirus i VPN paketi na ovom popisu nude slične značajke po mnogo boljim cijenama.

Antivirusi sa VPN-om — Često postavljana pitanja

🤔 Može li VPN biti zamjena za antivirus?

Ne! VPN i antivirus nisu isto. Antivirus štiti vaš uređaj tako što pronalazi, analizira i uništava potencijalno opasne datoteke, sprječava pokretanje zlonamjernog softvera na vašem računalu i vanjskim korisnicima blokira pristup vašoj tipkovnici i zaslonu. VPN skriva vašu IP adresu u cilju omogućavanja privatnog pregledanja interneta — ali bez antivirusnog programa, i dalje ste izloženi virusima.

💻 Radi li antivirus sa VPN-om?

Da! VPN ne ugrožava funkcionalnost vašeg antivirusnog programa, bilo da je došao kao dio paketa ili je kupljen kao posebna usluga. On jamči dodatnu zaštitu vašeg uređaja i identiteta online. Svi antivirusi na ovom popisu dolaze sa uključenim VPN-om.

🛡️ Može li se vjerovati pružateljima VPN usluga?

Iako VPN štiti vaše pregledavanje od trećih strana, neki pružatelji VPN usluga zapisuju povijest vašeg pregledavanja. Svi rizici privatnosti pregledavanja bez VPN-a su isti kao i kod VPN-a koji bilježi vašu povijest — vaši podaci mogu biti prodati, izgubljeni ili zloupotrebljeni na neki drugi način. Zbog ovoga je no-logs politika važan dio svake VPN usluge. Koristite samo proizvode poznatih i uglednih tvrtki — Norton 360 je moj najbolji izbor i 100% je pouzdan.

📱 Može li se VPN koristiti na više uređaja?

Ovisi o tome koji antivirusni paket imate. Avira Prime je moj najbolji izbor za većinu ljudi koji žele zaštitu više uređaja sa jednim antivirusnim/VPN paketom. Ali ako želite zaštititi svoju obitelj online, preporučujem Panda Dome zbog njegovih fleksibilnih opcija pretplate i roditeljske kontrole. Norton 360 također nudi jednu od najboljih roditeljskih kontrola na tržištu.

Source of Article