5 nejlepších antivirů s VPN (a oboje použitelné) roku {{current_year}}

5 nejlepších antivirů s VPN (a oboje použitelné) roku {{current_year}}

Nestíháte? Nejlepší antivirus s VPN roku 2020:

  • Norton: Antivirus č. 1 roku 2020. Jeho součástí je velmi kvalitní ochrana proti malwaru a bezpečná VPN vhodná pro většinu potřeb i rozpočtů. VPN (s neomezenými daty) získáte dokonce i s nejlevnějším plánem Norton 360.

Většina známých poskytovatelů antivirů nabízí ve svých balíčcích s antivirem i VPN, ale mnoho takových VPN přidaných k antivirovému softwaru je velmi pomalých a nejsou 100% bezpečné – a to znamená, že by vás pořád mohli sledovat a špehovat.

Kvalitní VPN nesleduje, jak internet používáte, ochrání vás proti Wi-Fi hackerům a umožní vám přístup k obsahu s geografickým omezením z různých míst.

Nalézt společnost, která nabízí kvalitní antivirus i výkonnou VPN je složité. Ale potom, co jsem otestoval 50 nejlepších antivirových balíčků na trhu jsem schopen určit 5 nejlepších antivirů, které nabízejí 100% ochranu proti malwaru a obsahují také kvalitní VPN.

Zde je přehled 5 nejlepších antivirových programů s VPN:

Jak jsem vybíral 5 nejlepších antivirů s VPN:

Existuje jen pár antivirových společností, jejichž nabídka VPN může soupeřit s těmi nejlepšími specializovanými VPN programy, jako je NordVPN a ExpressVPN. Chci, aby jak můj antivirus, tak VPN ochránily moje soukromí a moje zařízení, ať už se nacházím kdekoliv. I když jen brouzdám po webu nebo šířku pásma využívám intenzivněji. Když tedy hledám skvělý antivirus a VPN, očekávám, že v balíčku bude:

  • VPN zabezpečení. Ověřil jsem, že každá VPN na tomto seznamu používá pro surfovaní po internetu buď 128, nebo 256bitové AES šifrování. Hledal jsem také zásady bez záznamů – abych zajistil, že ani poskytovatel VPN neukládá žádné záznamy mých dat. A ještě jsem hledal VPN, které používají kill switch – ten v případě odpojení VPN odřízne internetové připojení, aby ochránil moji IP adresu – a také ochranu proti úniku DNS záznamů, abych i online zůstal anonymní.
  • Silná ochrana proti malwaru. Silný antivirus poskytuje aktuální ochranu proti nejnovějším bezpečnostním hrozbám včetně phisingových útoků, spywaru, ransomwaru a nebezpečnému malwaru. Každý antivirový software v tomto seznamu jsem otestoval na nejnovější malware, abych se ujistil, že poskytuje komplexní ochranu.
  • VPN přístupnost. Mnoho antivirových společností nabízí u svých VPN pouze omezenou šířku pásma. Jelikož jsem hráč, streamer a online profesionál, potřebuji VPN s neomezenou šířkou pásma. Abych ověřil vysoký výkon, na všechny tyto VPN jsem spustil řadu různých testů. Kromě toho je pro řadu uživatelů VPN důležité, aby měli přístup ke geograficky omezenému streamovacímu obsahu. Proto jsem u všech těchto VPN ověřil, zda je s nimi možné přihlásit se do těchto streamovacích služeb z několika různých serverů po celém světě.
  • Snadnost použití. Chci, aby můj software bylo snadné nainstalovat a nastavit. Plusové body získaly ty programy, které bylo snadné pochopit a šly okamžitě použít i z pohledu technicky méně zdatných uživatelů. Každý antivirový software z tohoto seznamu nabízí v případě problémů kvalitní podporu a zákaznické služby.
  • Hodnota. Osobně jsem ověřil, že antivirové balíčky z tohoto seznamu nabízejí opravdu zajímavou sadu funkcí za dostupnou cenu.

1. Norton – Antivirus s VPN s nejlepším poměrem cena/výkon

Norton – Antivirus s VPN s nejlepším poměrem cena/výkon

Norton – Antivirus s VPN s nejlepším poměrem cena/výkon

Komplexní balíček 360 od firmy Norton obsahuje vše, co bych od dobrého antiviru čekal – včetně neomezené VPN.

Norton Secure VPN je snadno použitelná, efektivní a umožňuje připojit se k 73 serverům ve 29 zemích. Toto celosvětové pokrytí jde ruku v ruce se 100% garancí bez záznamů, což znamená, že Norton moje data nikde neuchovává a nesleduje, co dělám online. Nabízí kill switch i ochranu proti úniku DNS záznamů, takže na poli VPN jednoduše patří ke špičce. Co se týká ochrany proti malwaru, v naší detailní recenzi získal Norton perfektní hodnocení. Obsahuje též důležité nástroje pro tu nejlepší ochranu, včetně správce hesel a komplexní rodičovské kontroly.

Aby odřízli VPN uživatele, streamovací služby své protokoly pravidelně aktualizují, nicméně Norton VPN si vede velmi dobře – Secure VPN nemá problém ani s přístupem k geograficky omezenému obsahu s velmi dobrou obranou, jakou má například Netflix nebo podobné weby.

Na rozdíl od většiny antivirových společností nabízí Norton neomezenou VPN i v balíčku nejnižší úrovně, kterým je Norton 360 Standard. Ten je nicméně možné použit jen s 1 zařízením, takže doporučuji vylepšení na balíček Norton 360 Deluxe, se kterým můžete používat až 5 zařízení a navíc získáte dalších 40 GB cloudového úložiště (celkem tedy 50 GB).

Norton VPN je skvělá pro bezpečné surfování, ale na našem seznamu nepatří k nejrychlejším. Při zapnuté VPN jsem zaznamenal výrazný pokles rychlosti nahrávání i stahování. Pro většinu uživatelů tohle zřejmě nebude problém – i tak jsem byl schopen streamovat video ve vysoké kvalitě – ale pokud hledáte super rychlou VPN, rozhodně to stojí za zmínku. I když není tak rychlá jako ty nejlepší samostatné VPN, určitě se Norton Secure VPN vyplatí a pro většinu bude bohatě stačit.

Závěr:

Balíčky Norton 360 kombinují silný antivirus s neomezenou VPN a to vše za skvělou cenu. Antivirus Norton získal během testování 100 % na ochranu proti malwaru a nabízí řadu dalších působivých funkcí. Norton Secure VPN nabízí nejmodernější ochranu soukromí a dokáže konkurovat těm nejlepším samostatným VPN aplikacím na současném trhu. I když nepatří k nejrychlejším, je její rychlost pro většinu uživatelů pořád dostačující. Hledáte-li nejlepší antivirus na trhu, který nabízí bezpečnou a kvalitní VPN, je pro vás Norton 360 perfektní volbou.

PŘEJÍT NA Norton

2. Bitdefender – Vysoce výkonná VPN se silnou antivirovou ochranou

Bitdefender – Vysoce výkonná VPN se silnou antivirovou ochranou

Bitdefender – Vysoce výkonná VPN se silnou antivirovou ochranou

Bitdefender Total Security je oceňovaný antivirový software, který nabízí i vysoce výkonnou VPN. VPN patří podle mých výkonnostních testů k těm nejrychlejším, je snadno použitelná a má servery v 27 lokacích – dokáže tedy odblokovat geograficky omezené streamovací služby, jako je např. Netflix.

Nabízí zásady bez záznamů, kill switch, ochranu proti úniku DNS záznamů, a protože je Bitdefender rumunská společnost, nemusíte se bát o své soukromí – rumunské zákony na ochranu soukromí zajišťují, že Bitdefender nemůže vaše data nijak použít, a to ani v případě vládního vyšetřování.

Bitdefender je na špici co se týká výkonu, soukromí i kyberbezpečnosti, je ale poněkud dražší. V balíčku Total Security nabízená VPN umožňuje pouze 200 MB dat denně, což znamená, že většina uživatelů si bude chtít pořídit spíše Premium VPN, kde jsou data neomezená.

Bitdefender nabízí jeden z nejbezpečnějších antivirových programů na světě (naši podrobnou recenzi si můžete přečíst zde). Antivirus pracuje potichu na pozadí, takže mě nezpomaluje při práci obtěžujícími varováními ani nezatěžuje CPU intenzivním skenováním. Detekce virů mě opravdu ohromila – Total Security zachytil úplně všechen můj testovací malware.

Některé funkce antiviru jsou ale dostupné pouze přes online portál a ne z uživatelské pracovní plochy, což, pokud nejste zrovna technicky zruční, trochu ztěžuje instalaci. Naštěstí ale Bitdefender nabízí rychle reagující a velmi schopnou nonstop zákaznickou podporu.

Závěr:

Bitdefender je skvělý antivirus s kvalitní VPN. Patří k těm nejlepším antivirovým programům z pohledu ochrany proti malwaru, optimalizace CPU výkonu i rychlosti VPN. VPN zdarma je omezena pouze na 200 MB, takže pokud pracujete s intenzivnějším objemem dat (např. streamujete), doporučuju zakoupit Premium VPN. Bitdefender je dokonalým řešením pro ty, pro které je prioritou soukromí a výkon.

PŘEJÍT NA Bitdefender

3. Avira — Nejlepší pro profesionální nastavení

Avira — Nejlepší pro profesionální nastavení

Avira — Nejlepší pro profesionální nastavení

Balíček Avira Prime je samotnou firmou inzerován jako „definitivní bezpečnostní sada pro všechna vaše zařízení“. A tím opravdu je. Nabízí ochranu až pro 25 zařízení, což je ideální pro velké rodiny nebo malé podniky. Aviru lze nainstalovat na Windows, macOS, Android i iOS zařízení a Avira Phantom VPN Pro můžete nainstalovat na neomezený počet zařízení – další výhoda pro kanceláře, kde chtějí ochránit svá data.

Avira Phantom VPN patří na tomto seznamu k mým nejoblíbenějším. Má vše, co od VPN očekávám – 256bitové šifrování, zásady bez záznamů, ochranu proti úniku DNS záznamů a dokáže se do sítě připojit přes 50 lokací v 36 zemích. S denním limitem 500 MB je to skvělá koupě. Většina uživatelů bude samozřejmě chtít vylepšení na Phantom VPN Pro, která navíc nabízí zákaznickou podporu přes live chat, kill switch a neomezená data.

I když jejich VPN nabízí špičkové vlastnosti, co se týká zabezpečení soukromí, testování výkonu mě trošičku zklamalo. Phantom VPN zpomalilo moji rychlost stahování ještě víc než Bitdefender a Norton. Výkon tedy pro některé uživatele může být problémem, ale se streamováním HD videa s geografickým omezením jsem žádné potíže neměl.

Co mě skutečně ohromilo, byl antivirový program od Aviry. Avira Prime dokázal v našich bezpečnostních testech dosáhnout na perfektní hodnocení – zachytil 100 % malwaru. Avira Prime je navržen tak, aby běžel na pozadí, takže neobtěžuje s otravnými varováními, a to ani v případě, když likvidoval všechny druhy malwaru, které jsem se snažil nainstalovat.

Skvělou práci odvedl tým Avira i při návrhu uživatelského rozhraní – program vypadá úžasně a všechny kyberbezpečnostní funkce jsou snadno dostupné. K instalaci programu, nastavení k mé spokojenosti a spuštění na pozadí bylo potřeba jen pár minut.

Závěr:

Avira Phantom VPN Pro je špička v ochraně soukromí a dokáže pokrýt neomezený počet zařízení. VPN zdarma nabízí 500 MB denně, což je skvělá nabídka. Avira Prime si v našem testu malwaru vedl velmi dobře a celý antivirus získal vysoké známky za bezpečnost, použitelnost a hodnotu. Je to skvělý produkt pro všechny ty, kteří hledají řešení pro zabezpečení svých dat ve velkých sítích s vysokým počtem zařízení.

PŘEJÍT NA Avira

4. Panda – Nejlepší pro rodičovskou kontrolu

Panda – Nejlepší pro rodičovskou kontrolu

Panda – Nejlepší pro rodičovskou kontrolu


Panda je spolehlivý antivirus, který nabízí bleskově rychlou VPN. Protože Panda Dome používá ten samý VPN protokol jako oceňovaný poskytovatel VPN Hotspot Shield, patřila v mém výkonnostním testu k nejrychlejším. Panda VPN nabízí také striktní zásady bez záznamů a dokáže odblokovat streamovaný obsah z celého světa.

Panda Dome nabízí spoustu chytrých funkcí pro online bezpečnost vašich dětí. Můžu monitorovat historii prohlížeče, využití dat, omezit jednotlivé aplikace a dostávat upozornění v případě nebezpečné internetové aktivity. A pokud používá mobilní zařízení, můžu u svého dítěte sledovat dokonce i polohu. Každou z těchto funkcí lze upravit pomocí unikátních uživatelských profilů, takže si můžu vytvořit konkrétní ochranu přesně podle potřeb každého dítěte.

VPN u Pandy nabízí zdarma jen 150 MB denně a sama si automaticky vybírá, ke kterému serveru se připojí, což není zrovna skvělé v případě, že potřebujete odblokovat geograficky omezený obsah streamovacích služeb. Upgrade na Premium VPN je u Panda Dome rozhodně to nejlepší řešení. Získáte stejně kvalitní výkon, neomezená data, můžete si vybrat server k připojení a k dispozici bude nonstop zákaznická podpora.

Panda Dome je komplexní antivirová ochrana – zachytila veškerý malware, který jsem zkusil nainstalovat. Cloudový aktivní skener je rychlý a nenáročný – můj počítač se během skenování prakticky nezpomalil. Panda Dome je vizuálně přitažlivý a uživatelsky přívětivý, obsahuje všechny důležité nástroje antivirové ochrany jako je rodičovská kontrola, ochrana identity, finanční ochrana i správce hesel.

Závěr:

Pand VPN je jednou z nejrychlejších, a to i ve srovnání se specializovanými VPN aplikacemi. Patří k nejlepším i pro sledování geograficky omezeného streamovaného obsahu (to ale pouze v případě Premium VPN). Také oceňuji bezpečnost a zásady bez záznamů. Z pohledu antiviru nabízí Panda Dome komplexní malwarovou ochranu, výbornou rodičovskou kontrolu a skvělé uživatelské rozhraní. Panda je také hodně flexibilní, co se týká lepších a horších balíčků, což je opravdu skvělé hlavně pro uživatele s napjatým rozpočtem. Chcete-li flexibilní antivirus/VPN balíček pro celou rodinu, určitě Panda Dome vyzkoušejte.

PŘEJÍT NA Panda

5. TotalAV – Nejlepší z pohledu snadnosti použitíTotalAV – Nejlepší z pohledu snadnosti použití

TotalAV je ve světě antivirových programů relativně mladá společnost. Nabízí kvalitní antivirový produkt, který je nabitý funkcemi – včetně VPN. Je nejlepší volbou, pokud chcete opravdu snadno použitelný antivirový program s VPN.

VPN od TotalAV má ten nejlepší mezinárodní přístup, jaký jsem kdy viděl. Používá OpenVPN protokol, který je neustále aktualizován, aby měl náskok před velkými streamovacími společnostmi.Po celém světě má přes 60 serverů, takže jsem se dostal prakticky přes všechna geografická omezení. Neměl jsem problém s přístupem k Netflixu z celého světa a to jsem ani nevytáhl paty z Velké Británie.

TotalAV VPN je super rychlá, mám u ní ale jeden problém s ochranou soukromí. Sice nabízí 256bitové šifrování, které ochrání moje surfování, nemá ale zásady bez záznamů ani garanci soukromí dat. To znamená, že vaše historie prohlížení může být ze strany TotalAV sledována. Ačkoliv mají z hlediska ochrany uživatelských dat dobrou pověst, byl bych opravdu rád, aby v budoucích verzích produktu zásady bez záznamů zavedli.

Antivirus TotalAV si v testu ochrany proti malwaru vedl extrémně dobře. Program odstranil všechen malware, který jsem na zařízení nainstaloval a veškerý stahovaný malware zachytilo skenování v reálném čase během několika sekund. Firewall a ochrana proti ransomwaru se aktualizují automaticky, takže jsem vždy chráněn i proti nejnovějším hrozbám. Působivá je u TotalAV i široká nabídka nástrojů na zrychlení a čištění – umožnily mi vyčistit nepořádek běžící na pozadí, uvolnit volné místo a zlepšily výkon mého počítače. To vše jen během pár minut.

TotalAV opravdu vyčnívá i díky svému uživatelskému rozhraní. Všechny funkce a nastavení najdete na jedné jednoduché pracovní ploše. To je skvělé hlavně pro méně technicky zdatné, kteří chtějí jednoduchý produkt, jenž lze snadno nainstalovat i nastavit.

Závěr:

TotalAV se v mém testu vedl dobře – antivirus i VPN jsou velmi účinné. Moc se mi líbilo přátelské uživatelské rozhraní a optimalizační nástroje patří k tomu nejlepšímu. Nicméně chybějící ochrana soukromí u VPN mi bohužel nedovoluje umístit TotalAV na seznamu výš. Pokud ale hledáte velmi snadno použitelný balíček vše-v-jednom obsahující antivirus s VPN, je pro vás tou pravou volbou právě tento.

PŘEJÍT NA Total AV

Srovnání nejlepších antivirů s VPN

Antivirus VPN součástí Počet pokrytých zařízení Počet mezinárodních serverů Ochrana proti malwaru 99 % nebo vyšší Garance bez záznamů
1. Norton 360 Neomezená data 1 zařízení pro Norton 360 Standard

5 zařízení pro Norton 360 Deluxe

29 zemí Ano Ano
2. Bitdefender Total Security 200 MB denní limit

(možnost vylepšení)

5 22 zemí Ano Ano
3. Avira Prime Neomezená 5 36 zemí Ano Ano
4. Panda Dome 150 MB denní limit (možnost vylepšení) 5 23 zemí Ano Ano
5. TotalAV Internet Security Neomezená 5 34 zemí Ano Ne

Špičkové značky, které se na vrchol nedostaly:

  • Avast/AVG. Avast a AVG (stejná společnost) byly součástí obrovského skandálu, ve kterém uživatelská data prodávaly reklamním společnostem. To je samozřejmě velké porušení důvěry a já sám nikdy nedoporučím používat antivirus nebo VPN od společnosti, která krade uživatelská data a pak je přeprodává s milionovými zisky. Chcete-li si o obvinění přečíst více, přejděte sem.
  • McAfee. vylepšení na McAfee VPN se může vyplatit, pokud už nějaký McAfee plán vlastníte. Jinak ale jejich VPN není tak rychlá, má problémy se streamovacími službami a nemá striktní zásady bez záznamů. Všechny VPN z tohoto seznamu jsou mnohem lepší.
  • Kaspersky. Kaspersky nabízí VPN jako samostatné předplatné. Jak VPN tak antivirový program poskytují kvalitní ochranu, což se ukázalo i během mého testu. Na seznam se ale nedostal kvůli ceně – všechny ostatní balíčky antiviru s VPN, které jsem do seznamu zařadil, nabízí podobné funkce za lepší cenu.

Antiviry s VPN – často kladené otázky

🤔 Nahrazuje VPN antivirový program?

Ne! VPN a antivirus nejsou to samé. Antivirus chrání vaše zařízení tím, že na vašem počítači vyhledává, analyzuje a ničí potenciálně škodlivá data a blokuje vnější uživatele, aby ovládali vaši klávesnici a obrazovku. VPN skrývá vaši IP adresu a umožňuje prohlížení internetu v soukromí – bez antivirového programu ale pořád můžete být vystaveni virovému nebezpečí.

💻 Funguje antivirus zároveň s VPN?

Ano! VPN nijak nenarušuje funkcionalitu antivirového programu, ať už je nabízena jako součást v balíčku nebo se zakoupena samostatně. Pokud něco, garantuje spíše další vrstvu ochrany pro vaše zařízení a online identitu. Všechny antiviry na seznamu nabízejí i VPN jako součást balíčku.

🛡️ Můžu poskytovatelům VPN věřit?

Zatímco VPN chrání vaše prohlížení internetu před třetími stranami, někteří poskytovatelé VPN mohou zaznamenávat vaši historii prohlížení. To je v podstatě stejné riziko, jako když surfujete bez VPN – vaše data se mohou ztratit, prodat či jinak zneužít. Právě proto jsou důležitou součástí každé VPN služby zásady bez záznamů. Měli byste používat pouze produkty od známých a renomovaných společností – Norton 360 je pro mě nejlepší volba a můžete jim věřit na 100 %.

📱 Lze VPN použít na více zařízeních?

To záleží na konkrétním antivirovém balíčku, který si pořídíte. Avira Prime je pro mě nejlepší volbou, pokud hledáte jeden balíček antiviru s VPN pro ochranu více zařízení. Chcete-li ale online chránit svou rodinu, doporučuju Panda Dome, protože nabízí opravdu flexibilní možnosti předplatného a rodičovskou ochranu. Norton 360 také nabízí jednu z nejlepších rodičovských ochran na trhu.

Source of Article