{{current_year}} legjobb 5, VPN-nel is rendelkező vírusvédelmi megoldása

{{current_year}} legjobb 5, VPN-nel is rendelkező vírusvédelmi megoldása

Kevés az ideje? 2020 legjobb vírusirtó+VPN megoldása:

  • Norton: 2020 legjobb vírusirtója. Kiemelkedően hatékony kártevő-ellenes védelmi megoldást, valamint szinte minden igényt kielégítő, biztonságos VPN-t nyújt. A (korlátlan adatforgalmat nyújtó) VPN-t még a legolcsóbb Norton 360 csomagban is megtaláljuk.

A legismertebb vírusirtó-gyártók jó része beépített VPN-t is kínál csomagjaikban, viszont az ilyen VPN-ek jó része használhatatlanul lassú és nem is 100%-ban biztonságos. Ezeknél pont a lényeg nincs meg, könnyen kémkedhetnek utánunk vagy lehallgathatnak minket, hiába használjuk az ilyen VPN-eket.

A jó minőségű VPN-ek nem naplózzák internethasználati szokásainkat, emellett védelmet nyújtanak a nyilvános wifi-hálózatokon keresztüli támadások ellen, sőt segítségükkel hozzáférhetünk a geolokáció alapján korlátolt tartalmakhoz is.

Nehéz olyan céget találni, amely egyben nyújt hatékony vírusirtót és VPN-t. Több mint 50 vírusvédelmi csomagot teszteltem le, így megtaláltam az 5 legjobb vírusirtót. Ezek 100%-os kártevő-ellenes védelmet nyújtanak, továbbá jó minőségű beépített VPN-t is kínálnak.

Gyorsan felsoroljuk a legjobb 5, beépített VPN-t is kínáló vírusirtót:

Hogyan választottam ki az 5 legjobb, VPN-nel is rendelkező vírusirtót?

Nagyon kevés az olyan vírusirtó, amelynek beépített VPN-je versenyre kelhet a NordVPN-nel, az ExpressVPN-nel és hasonló önálló társaikkal. Számomra nagyon fontos, hogy vírusirtóm és VPN-em az éppen használt eszköztől, böngészőtől vagy sávszélességtől függetlenül nyújtson védelmet az adataimra pályázó hackerek ellen. Ezért az alábbi szempontokat tartottam fontosnak a vírusirtó + VPN csomagok vizsgálata közben:

  • VPN biztonsága. Meggyőződtem róla, hogy az itt bemutatott VPN-ek mindegyike legalább 128 vagy 256 bites AES titkosítással védi böngészésünket. Továbbá fontos volt az is, hogy a VPN-szolgáltató cégek ne naplózhassák tevékenységemet. Végül azt is figyelembe vettem, hogy a VPN-ek rendelkeznek-e killswitch funkcióval és DNS-szivárgás elleni védelemmel. Előbbinek az a szerepe, hogy a VPN-kapcsolat elvesztése esetén azonnal megszakítja az internetkapcsolatot is, hogy IP-címem rejtett maradjon.
  • Hatékony kártevő-ellenes védelem. Egy hatékony vírusirtó folyamatos, naprakész védelmet nyújt a legújabb biztonsági fenyegetések ellen. Ide értendők az adathalász támadások, a kémprogramok, zsarolóvírusok és egyéb veszélyes kártevők is. Az itt szereplő vírusirtók mindegyikét alaposan leteszteltem a legújabb kártevőkkel, hogy meggyőződhessek védelmük hatékonyságáról.
  • VPN használhatósága. Sok vírusirtóhoz csak korlátolt sávszélességű vagy adatforgalmú VPN-t adnak. Én viszont nagy igényeket támasztok feléjük: játékos, online filmnéző és webes szakember vagyok, ezért korlátlan adatforgalmú VPN-re van szükségem. Különféle teszteket futtattam le a VPN-eken, így meggyőződve azok jó teljesítményéről. Sokaknak fontos szempont a VPN-ekkel kapcsolatban, hogy segítségükkel feloldhassák a földrajzi hely szerint korlátolt tartalmakat. Ezt is leteszteltem mindegyiknél: különböző streaming-platformok kínálatát vettem szemügyre a VPN-ek által nyújtott szerverek jelentős részéről.
  • Kezelhetőség. Fontos szempont, hogy az általam használt programok könnyen telepíthetők és kezelhetők legyenek. Nagy előnnyel indultak nálam azok az egyszerűen áttekinthető és kezelhető termékek, amelyeket még a hétköznapi emberek is kapásból megérthetnek. A cikkünkben ismertetett vírusirtók mindegyike minőségi ügyféltámogatást nyújt problémák esetére.
  • Ár-érték arány. Személyesen győződtem meg arról, hogy az itt felsorolt termékek mindegyike nagyszerű funkciókat és tudást nyújt megfizethető árakon.

1. Norton — Legjobb ár-érték arányú vírusirtó VPN-nel

Norton — Legjobb ár-érték arányú vírusirtó VPN-nel

Norton — Legjobb ár-érték arányú vírusirtó VPN-nel

A Norton átfogó 360-as csomagjában mindent megtaláltam, amit egy kiváló vírusirtótól elvárok — még korlátlan beépített VPN-t is nyújtanak!

A Norton Secure VPN megoldása egyszerű, könnyen kezelhető és 29 országban 73 szervert biztosít számunkra. A világ egészét magában foglaló lefedettség mellé 100%-ban naplózásmentes ígéretet nyújt a cég, vagyis a Norton nem naplózza és követi online tevékenységünket. Ezeken túl killswitch-et és DNS-szivárgás elleni védelmet is nyújt a VPN, így az valóban minden téren csúcsminőséget képvisel. Vírusvédelem terén a Norton tökéletes teljesítménnyel zárta mindenre kiterjedő tesztünket. Ráadásul olyan hasznos védelmi extrákat is kínál, mint például jelszókezelőt vagy átfogó szülői felügyeleti megoldásokat.

A streaming-szolgáltatók folyamatosan küzdenek a VPN-felhasználók ellen, de a Norton VPN-je remekül teljesített: még a Netflix korlátozott tartalmaihoz is könnyen hozzáférhettem a Norton Secure VPN-nek köszönhetően.

Más vírusirtókkal ellentétben a Norton még a legolcsóbb csomagjaiban is korlátlan VPN-t kínál. Tehát a Norton 360 Standard is megkapja ezt. Viszont ez csak 1 eszközön használható, ezért érdemes bővíteni a Norton 360 Deluxe csomagjára, amely 5 eszközön vehető igénybe, továbbá plusz 40 GB felhő-alapú tárhelyet is kínál (ezzel összesen 50 GB-ot kapunk).

A Norton VPN-je nagyszerűen használható biztonságos böngészéshez, viszont nem ez a leggyorsabb VPN: a fel- és letöltési sebességem elég nagyot csökkent használata közben. Legtöbbünknek azonban ez nem gond, mert így is tudtam HD minőségű online videókat nézni. Viszont ha szupergyors VPN-re lenne szükségünk, érdemes észben tartani a lassulást. Annak ellenére, hogy bizonyos különálló VPN-szolgáltatók jóval nagyobb sebességet tudnak, a Norton Secure VPN remek ár-érték arányt kínál, teljesítménye pedig a legtöbb célra teljesen megfelel.

Összegzés:

A Norton 360 csomagjaiban kiváló ár-érték aránnyal kapunk vírusirtót és korlátlan VPN-t. A Norton vírusvédelme 100%-os eredményt ért el tesztem során, ráadásul számos hasznos extrát is kínál. A Norton Secure VPN csúcsminőségű magánszféra-védelmet biztosít, és sok szempontból felveszi a versenyt napjaink legjobb különálló VPN-jeivel. Habár sebességben nem a legjobb, legtöbbünknek bőven elegendő a sávszélessége. Ha a lehető legjobb vírusvédelmet keressük, amely biztonságos és minőségi VPN-szolgáltatást is tartalmaz, a Norton 360 tökéletes választás.

Norton felkeresése

2. Bitdefender — Nagyteljesítményű VPN hatékony vírusvédelemmel

Bitdefender — Nagyteljesítményű VPN hatékony vírusvédelemmel

Bitdefender — Nagyteljesítményű VPN hatékony vírusvédelemmel

A díjnyertes Bitdefender Total Security termékhez igen jó VPN is jár. Tesztem során ez a VPN volt a leggyorsabb, emellett könnyen kezelhető és 27 helyről biztosít szervereket. Utóbbi okán kiválóan használható például a Netflix korlátolt elérhetőségű tartalmainak feloldására.

A cég ígérete szerint nem naplózza tevékenységeinket, emellett killswitch-et és DNS-szivárgás elleni védelmet is nyújtanak, Mivel a Bitdefender román cég, nem kell adataink miatt aggódnunk: a román adatvédelmi törvényeknek köszönhetően a Bitdefender nem adhatja ki adatainkat még kormányzati szerveknek sem.

A Bitdefender egyértelműen élen jár teljesítmény, adatvédelem és kiberbiztonság terén, azonban elég drága is. A Total Security csomaghoz járó VPN csak napi 200 MB adatforgalmat ad, ezért legtöbbünknek a korlátlan adatforgalmat nyújtó Premium VPN-re lesz szükségünk.

A Bitdefender vírusirtója a világ egyik legbiztonságosabb terméke (részletes tesztünket itt találja). A vírusirtó a háttérben dolgozik, így nem zavar minket processzor-terheléssel vagy tolakodó riasztásokkal. Nagyon meggyőző vírus-észlelési képességei vannak: a Total Security minden tesztcélra bevetett kártevőmet elfogta.

Viszont a program hátránya az, hogy bizonyos funkciókat csak a webes felületen érhetünk el, ezeket nem is találjuk meg a program fő felületén. Emiatt a telepítés kicsit nehézkes lehet. Szerencsére a Bitdefender 24/7-ben elérhető ügyféltámogatása gyors és hatékony segítséget tud nyújtani, ha bármiben elakadnánk.

Összegzés:

A Bitdefender egy remek vírusirtó és nagyszerű VPN egyben. Kártevő-észlelés, erőforrásigény és VPN gyorsaság szempontjaiból az élvonalban áll. Az ingyenes VPN mindössze 200 MB-os napi adatforgalmat ad, ezért például videónézéshez már a Premium VPN csomagra lesz szükségünk. Ha számunkra a kiváló teljesítmény és a hatékony magánszféra-védelem kiemelten fontosak, a Bitdefender ideális választás.

Bitdefender felkeresése

3. Avira — Részletekbe menő beállítási lehetőségekkel

Avira — Részletekbe menő beállítási lehetőségekkel

Avira — Részletekbe menő beállítási lehetőségekkel

Az Avira Prime csomagot úgy hirdeti az Avira, hogy ”a minden eszközt lefedő biztonsági programcsomagok legjobbja”. És ez valóban így van: akár 25 különböző eszköz védelmét is elláthatjuk vele, így nagycsaládosok vagy kisvállalatok számára tökéletes választás. Az Avira Windows, macOS, Android, valamint iOS eszközökre telepíthető, az Avira Phantom VPN Pro pedig tetszőleges számú eszközön használható. Utóbbit akár teljes vállalatok is használhatják adataik védelmére.

Az Avira Phantom VPN az egyik kedvencem ebből a listából. Minden megvan benne, amit egy VPN-től elvárok: 256 bites titkosítás, DNS-szivárgás elleni védelem, nem naplózza tevékenységünket, és 36 országban 50 kapcsolódási helyet nyújt. Napi 500 MB adatforgalommal remekül használható a program. Persze sokunknak ez nem elég, így érdemes bővíteni a Phantom VPN Pro-ra, amelyben élő chates ügyféltámogatást, killswitch-et és korlátlan adatforgalmat kapunk.

Hiába nyújt csúcsminőségű teljesítményt a VPN-jük, tesztem során kicsit csalódást keltő volt a teljesítménye. A Phantom VPN sokkal jobban lassította letöltési sebességemet, mint a Bitdefender vagy a Norton. Ennek ellenére is problémamentesen tudtam nézni a földrajzilag korlátolt HD-minőségű streameket, így sokunknak nem fog gondot okozni a teljesítménycsökkenés.

Nagyon meggyőzőnek találtam az Avira vírusvédelmi programját. Az Avira Prime tökéletes eredménnyel zárta biztonsági tesztemet: 100%-os kártevő-észlelést nyújtott. Az Avira Prime zavartalanul fut a háttérben, így még akkor se bombázott idegesítő értesítésekkel, amikor megakadályozta, hogy megpróbáljam kártevőkkel telenyomni gépemet.

Az Avira nagyszerű kezelőfelülettel látta el programját. Remek és átlátható a kinézete, emellett minden kiberbiztonsági funkció könnyen elérhető. Mindössze pár percig tartott, hogy feltelepítsem a programot és beállítsam saját igényeim szerint.

Összegzés:

Az Avira Phantom VPN Pro megoldásával tetszőleges számú eszközt láthatunk el remek adatvédelemmel. Az ingyenes VPN napi 500 MB forgalmat enged, ezzel remekül használható. Az Avira Prime jól teljesített vírusvédelmi tesztemen. A vírusvédelmi csomag egésze jelesre vizsgázott biztonság, kezelhetőség és ár-érték arány terén. Ha számos eszközt szeretnénk ellátni olcsó és hatékony, komoly adatvédelmet biztosító védelemmel, az Avira remek választás.

Avira felkeresése

4. Panda — Legjobb szülői felügyelet

Panda — Legjobb szülői felügyelet

Panda — Legjobb szülői felügyelet


A Panda megbízható vírusvédelmet és villámgyors VPN-t kínál. Mivel a Panda Dome a díjnyertes Hotspot Shield VPN-szolgáltató megoldását használja, teljesítménytesztjeim során ez volt az egyik leggyorsabb VPN. A sebességen felül naplózásmentes működést, valamint korlátolt streaming-tartalmak feloldását is ígéri a cég.

A Panda Dome sok hasznos funkciót nyújt gyermekeink védelméhez. A program segítségével nyomon követhetem böngészési előzményeiket, adathasználatukat, korlátolhatok bizonyos alkalmazásokat, valamint értesítéseket kaphatok a veszélyesnek tűnő internetes tevékenységeikről. Ráadásul még tartózkodási helyüket is láthatom, ha mobileszközt használnak. Egyedi felhasználói profilok létrehozásával és finomhangolásával gyermekenként más-más típusú megfigyelési és védelmi módszereket használhatok.

A Panda ingyenes VPN-je csak napi 150 MB-ot biztosít, ráadásul automatikusan választ nekünk szervert. Ezért nem túl jó választás földrajzilag korlátolt streaming-tartalmak feloldásához. A legjobb megoldás erre az, hogy megvásároljuk a Premium VPN szolgáltatást. Itt ugyanezt a nagy teljesítményt kapjuk meg korlátlan adatforgalommal, ráadásul mi választhatjuk ki a szervert is. Ha valamiben elakadnánk, a folyamatosan működő ügyféltámogatói csapat tud segíteni.

A Panda Dome átfogó vírusvédelmet kínál, minden egyes kártevőmet rögtön elfogta. A felhőalapú aktív kereső gyorsan, alacsony erőforrásigénnyel dolgozik. Gépem szinte semmit nem lassult a víruskeresések közben. A Panda Dome szemrevaló és felhasználóbarát kezelőfelületet nyújt, amelyen minden fontos vírusvédelmi eszközt egy helyen találunk meg. Itt vannak a szülői felügyeleti eszközök, az identitásvédelem, a pénzügyi adatok védelmére szolgáló eszközök, valamint a jelszókezelő is.

Összegzés:

A Panda VPN-je olyan gyors, hogy még számos különálló VPN-t is leköröz, emellett (csak a Premium VPN csomagban) könnyen használható blokkolt streaming-tartalmak elérésére is. Örömmel vettem, hogy nem naplózzák tevékenységemet. Vírusirtóként is remekel a Panda Dome: átfogó kártevő-ellenes védelmet, remek szülői felügyeleti megoldásokat, valamint szép kezelőfelületet kínál. A Panda csomagjai között rugalmasan válthatunk mindkét irányban, így mindenkori igényeinkhez és pénztárcánkhoz igazítható. Ha rugalmas vírusirtó+VPN csomagot szeretne családjának, tegyen egy próbát a Panda Dome-mal.

Panda felkeresése

5. TotalAV — Legkönnyebben kezelhetőTotalAV — Legkönnyebben kezelhető

A TotalAV viszonylag újoncnak számít a vírusvédelmi világban. Kiváló, rengeteg extrával felvértezett vírusirtót kínálnak, melyek között VPN-t is találunk. Ez a legjobb választás, ha egyszerű, könnyen kezelhető és VPN-nel is ellátott vírusirtót keresünk.

A TotalAV VPN-je rendelkezik az általam látott legjobb lefedettséggel. A streaming-szolgáltatók VPN-ellenes lépéseihez igazodva folyamatosan frissített OpenVPN protokollt használja. Világszerte több mint 60 helyen szolgáltat szervereket, így szinte bármilyen Netflix-tartalmat el tudtam érni anélkül, hogy elhagynám az Egyesült Királyságban lévő lakásomat.

A TotalAV VPN-je villámgyors, azonban egy adatvédelmi problémát találtam benne. Habár 256 bites titkosítást használnak, nem ígérnek naplózásmentes használatot vagy biztosítanak adatvédelmi garanciát. Ez annyit tesz a gyakorlatban, hogy a TotalAV tárolhatja böngészési előzményeinket. Habár adatvédelmi szempontból jó hírneve van a TotalAV-nak, nagyon örülnék annak, ha a jövőben garantálnák a naplózás mellőzését.

A TotalAV vírusvédelme kiemelkedően teljesített kártevő-ellenes tesztem során. A gépemre telepített kártevők mindegyikét eltávolította, a valós idejű védelmi motor pedig már letöltés közben elfogta az internetről származó kártevőket is. A program automatikusan frissülő tűzfalának és vírus-adatbázisának köszönhetően folyamatos védelmet nyújt a legújabb kártevők ellen is. Meggyőzőnek találtam a TotalAV rendszergyorsító és -karbantartó eszközeit is. Ezekkel percek alatt felszabadíthatunk némi tárhelyet és fokozhatjuk a gép teljesítményét.

A TotalAV intuitív kezelőfelületével emelkedik ki a mezőnyből. Egyetlen központi panelen található meg minden funkciója és beállítási lehetősége. Ezzel a program még kezdőknek is áttekinthető lett, ezért számukra ideális választás.

Összegzés:

A TotalAV vírusvédelme és VPN-je egyaránt jól teljesítettek tesztemen. Pozitívumai az egyszerű kezelhetősége és a remek karbantartó eszközei. Hátránya azonban, hogy VPN-je nem rendelkezik adatvédelmi garanciával, így nem foglalhatott el előkelőbb helyet listámon. Ennek ellenére is jó választás a program, ha könnyen kezelhető vírusirtó+VPN kombót keresünk.

Total AV felkeresése

Listánkról kimaradt csúcsmárkák:

  • Avast/AVG. Az Avast és az AVG (a két cég egyesült nemrégiben) súlyos adatvédelmi botrányba keveredtek, mert felhasználói adatokat értékesítettek hirdetőknek. Ezzel nagyon súlyosan megsértették a felhasználók vírusvédelmi termékekbe vetett bizalmát. Soha nem fogok ajánlani vírusirtót vagy VPN-t olyan cégtől, amely ellopja felhasználóinak böngészési adatait, majd azokat pár millió dollárért továbbadja. Ha többet szeretne erről olvasni, olvassa el ezt a cikket.
  • McAfee. A McAfee VPN-jét megéri megvenni, ha már rendelkezik McAfee csomaggal. Azonban észben tartandó, hogy a VPN nem túl gyors, streaming-szolgáltatókkal nehezen bír el, és a cég nem garantálja a naplózás mellőzését. A listánkon felsorolt VPN-ek mindegyike jobb nála.
  • Kaspersky. A Kaspersky VPN-je külön előfizetéssel érhető el. A vírusirtó és a VPN egyaránt remekül teljesített tesztem során. Árképzése miatt maradt le a listámról: a korábban ismertetett vírusirtó+VPN kombók mindegyike sokkal kedvezőbb árazást mutat fel.

Gyakran Ismételt Kérdések a VPN-nel rendelkező vírusirtókról

🤔 A VPN helyettesít egy vírusirtót?

Nem! A VPN és a vírusirtó két külön dolog. A vírusirtók úgy nyújtanak védelmet, hogy a potenciálisan káros programok futását meggátolják, továbbá a gép távolról történő illetéktelen vezérlését is blokkolják. A VPN pedig anonim böngészést tesz lehetővé IP-címünk elrejtésével, viszont vírusoktól nem véd meg minket. Ehhez mindenképpen vírusirtó programra van szükség.

💻 VPN használata közben működnek a vírusirtók?

Igen! A VPN-ek semmiben sem befolyásolják a vírusirtók működését attól függetlenül, hogy azok a csomag részeként vagy különálló szoftverként működnek – sőt, inkább csak elősegítik magánszféránk és identitásunk védelmét. Az itt ismertetett vírusirtók mindegyike beépített VPN-t tartalmaz.

🛡️ Megbízhatók-e a VPN-szolgáltatók?

Habár a VPN-ek külső szemlélők elől elrejtik az internetes tevékenységünket, attól még maguk a VPN-szolgáltatók naplózhatják azt. Pontosan ugyanazokat a kockázatokat vállaljuk naplózó VPN használata közben, mint amiket VPN nélkül: adatainkat eladhatják, ellophatják vagy visszaélhetnek velük. Ezért fontos szempont, hogy a naplózás mellőzését garantáló VPN-szolgáltatót válasszunk. Kizárólag ismert, megbízható cégek termékeit használjuk! Nekem a Norton 360 jött be, ez 100%-ban megbízható termék.

📱 A VPN-ek több eszközön is használhatók?

Függ az általunk megvásárolt vírusvédelmi csomagtól. Én az Avira Prime terméket tudom ajánlani mindenkinek, akinek fontos szempont a minél több eszköz vírusvédelemmel és VPN-nel történő ellátása. Ha családunk számára szeretnénk vírusvédelmet biztosítani, akkor rugalmas árképzésének és szülői felügyeleti megoldásainak köszönhetően a Panda Dome-ot tudom javasolni. Ezen felül még a Norton 360 kínál nagyszerűen használható szülői felügyeleti megoldásokat.

Source of Article