{{current_year}} yılında VPN içeren (ve İşe Yarayan) En İyi 5 Antivirüs

{{current_year}} yılında VPN içeren (ve İşe Yarayan) En İyi 5 Antivirüs

Az zamanın mı var? 2020’de VPN içeren en iyi antivirüsü buradan görebilirsin:

  • 🥇 Norton: 2020 yılının en iyi antivirüs paketi ve internette gezinme, yayın izleme, indirmeye uygun bir VPN ile geliyor. En ucuz Norton 360 planında bile VPN (sınırsız veri ile) alıyorsunuz.

İyi bilinen pek çok antivirüs sağlayıcısı antivirüs paketlerinin içinde size bir VPN özelliği sağlar, fakat bu VPN’lerden pek çoğu antivirüs yazılımının can sıkıcı şekilde yavaş çalışmasına neden olurken %100 güven de vermez — yani yine de takip edilebilir ve ajan gözlere maruz kalabilirsiniz.

Yüksek kaliteli VPN’ler internet kullanımınızı takip etmezken sizi Wi-Fi dolandırıcılarına karşı korur ve farklı mekanlardan da coğrafi olarak sınırlandırılan içeriklere tam erişim fırsatı sağlar.

Hem güçlü bir antivirüs hem de güçlü bir VPN hizmeti veren bir şirket bulmak zor. Fakat piyasada top 50 antivirüs paketini inceledikten sonra, zararlı yazılımlara karşı %100 koruma sağlayan ve içinde yüksek kaliteli VPN hizmeti içeren en iyi 5 antivirüs programını bulabildim.

VPN içeren en iyi 5 antivirüs programı özeti:

VPN içeren En İyi 5 Antivirüsü Nasıl Seçtim:

İçerdiği VPN hizmetlerinin NordVPN veya ExpressVPN gibi piyasada yer etmiş VPN hizmetleri ile yarışa girebilecek çok az sayıda hizmet mevcut. Nerede olursam olayım, hangi sitelere girmek istersem isteyeyim ve ne tür bir bant genişliği kullanırsam kullanayım hem antivirüsün hem de VPN hizmetinin gizliliğimi ve cihazımı korumasını isterim. Mükemmel bir antivirüs ve VPN paketinde olmasını beklediğim özellikler:

  • VPN güvenliği. Bu listeye eklediğim VPN hizmetlerinin güvenli bir tarayıcı hizmeti sunabilmesi için mutlaka 128 veya 256-bit AES şifrelemesine sahip olması gerekiyor. Ayrıca güçlü no-logs yani giriş kaydı tutmaması da önemliydi — VPN hizmet sağlayıcının sizin etkinliklerinizi kaydetmemesi önemlidir. Son olarak kill switch yani ani kapama özelliklerine sahip VPN hizmetlerini aradım — yani VPN herhangi bir nedenden ötürü bağlantısı koparsa IP adresimi korumak için İnternet bağlantımı da otomatik olarak kesmesi gerekir — ve anonim bir şekilde online gezitinin tadını çıkarmak için tabii ki DNS sızıntılarına karşı koruma sağlaması gerekli.
  • Zararlı yazılımlara karşı güçlü koruma. Güçlü bir antivirüs korsan ataklarına, ajan yazılımlara, fidye yazılımlara ve diğer tehlikeli yazılımların da dahil olduğu en son tehlikelere karşı güncel koruma sağlamalıdır. Bu listede yer alan tüm antivirüsleri en son zararlı yazılımlara karşı test ettim, böylece kapsamlı koruma sağlayıp sağlamadıklarını görebildim.
  • VPN erişilebilirliği. Pek çok antivirüs şirketi sunduğu VPN özelliklerini yalnızca sınırlı bant genişliğinde kullandırır. Fakat bir oyun düşkünü, TV ya da film izleyicisi ve online bir profesyonel olduğum için sınırsız bant genişliğine sahip bir VPN’e ihtiyacım var. Yüksek performansı bulabilmek için bu VPN’leri farklı testlere soktum. Ek olarak pek çok VPN kullanıcısı için de coğrafi olarak sınırlandırılan içeriklere ulaşmak da oldukça önemli. Dünya genelinde çeşitli sunucular üzerinden beni istediğim alanlara sokup sokmadığını görmek için de VPN hizmetlerini zorlu testlerden geçirdim.
  • Kullanım kolaylığı. Yazılımın kolay bir şekilde kurulmasını ve kişiselleştirilebilmesini isterim. Teknoloji ile arası olmayan insanlar tarafından bile kolayca anlaşılabilir ve hızlı bir şekilde erişilebilir olması benim için çok önemlidir. Bu listede yer alan tüm antivirüs yazılımları herhangi bir problem yaşamanız ihtimaline karşı güçlü ve yüksek kaliteli destek ve müşteri hizmetleri sağlıyor.
  • Değer. Bu listede yer alan tüm antivirüs paketlerinin makul fiyatlara mükemmel bir dizi özelliğe sahip olmasını sağladım.

🥇1. Norton — VPN İle Birlikte En İyi Değeri Verir

🥇1. Norton — VPN İle Birlikte En İyi Değeri Verir

Norton’un kapsamlı 360 paketi, sınırsız veri ile mükemmel bir VPN dahil kaliteli bir antivirüsten istediğim her şeyi içeriyor.

Norton’un güvenli VPN’i kullanmak kolay, etkili ve 29 ülkede 73 sunucuya bağlantı imkanı sunuyor. Dünya genelinde bu kapsam ayrıca %100 no-logs yani kayıt tutmama garantisi ile zenginleştirilmiş, diğer bir ifadeyle Norton dahi hangi sitelere girdiğimi takip etmiyor. Kill switch — ani kapama — ve DNS sızıntılara karşı koruma ile net bir şekilde vasatın çok üstünde bir VPN. Zararlı yazılımlara karşı koruma konusunda ise Norton detaylı testlerimiz sonucunda mükemmel skorlar aldı. En iyi koruma için son derece önemli araçlara da sahip, bunların içinde şifre yöneticisi ve kapsamlı aile kontrolleri de dahil.

Yayın akışı hizmetleri genellikle VPN kullanıcılarını devre dışı bırakmak için kendi protokollerini sıklıkla günceller fakat Norton VPN son derece iyi iş çıkarıyor — Norton Secure VPN sayesinde Netflix gibi coğrafi sınırlamalar kullanan alanlara giriş yapmak benim için hiç sorun olmadı.

Diğer birçok antivirüs şirketinin aksine Norton en düşük seviyedeki paketi olan, sadece tek cihaz destekleyen Norton 360 Standart ile de sınırsız VPN veriyor. Ancak bunun en iyi teklif olduğunu söyleyemem. Bunun yerine 5 cihazı kapsayan ve 40 GB daha (toplamda 50 GB) bulut depolama veren Norton 360 Deluxe paketini almanızı öneririm.

Norton VPN güvenli internet gezintileri için mükemmel fakat bu listedeki en hızlı VPN değil — VPN çalışırken yükleme/indirme hızlarında dikkate değer bir düşüş deneyimledim. Pek çok kullanıcılar için bu bir sorun olmayacak — ben yüksek kalitede videoları izleyebildim — ama süper yüksek hızlara çıkan VPN istiyorsanız bunu göz önünde bulundurabilirsiniz. En iyi bilinen VPN’ler kadar hızlı olmasa da Norton Secure VPN size harika bir değer katıyor ve aklınıza gelebilecek VPN ihtiyaçlarınızın çok daha fazlasını size sağlıyor.

En Altı:

Norton 360 paketi sınırsız VPN ile zenginleştirilmiş güçlü bir antivirüs — hepsi birlikte mükemmel bir değer. Norton antivirüs testler sırasında zararlı yazılımlara karşı koruma anlamında %100’lük bir skora sahip oldu ve pek çok ekstra özelliğe de sahip. Norton Secure VPN sınıfının en iyisi gizlilik koruma sağlıyor ve günümüzde piyasadaki en iyiler ile rekabet ediyor. Hız konusunda en iyisi olmasa da VPN özelliği pek çok kullanıcı için oldukça hızlı gelecektir. Güvenli, yüksek kaliteli VPN içeren piyasadaki en iyi antivirüse sahip olmak istiyorsanız Norton 360 mükemmel bir tercih.

Norton’YA GİT

🥈2. Bitdefender — Güçlü Antivirüs Koruması ile Yüksek Performanslı VPN

🥈2. Bitdefender — Güçlü Antivirüs Koruması ile Yüksek Performanslı VPN

Bitdefender Total Security üstün performanslı bir VPN ile gelen, ödüllü bir antivirüstür. Performans testlerimde VPN en hızlılardan biriydi. Kullanımı kolay ve 27 ülkede suynucuları var. Netflix gibi yayın izleme hizmetlerinin engelini aşabiliyor.

No-logs, etkinlik kaydı tutmama, politikası, DNS sızıntılarına karşı korumaya sahip ve Bitdefender bir Romanya şirketi olduğu için gizlilik üzerine de herhangi bir şüpheniz olmasın — Romanya veri gizliliği kanunları Bitdefender’in herhangi bir şekilde ihlal yapmasının önüne geçiyor, üstelik bu kanunlar hükümet tarafından zorunlu tutulan incelemelerde dahi geçerli.

BitDefender performans, gizlilik ve siber güvenlik açısından açık açıkça liderdir ancak biraz pahalı olabilir. Total Security ile gelen VPN yalnızca günlük 200 MB veri kullanımına izin verir. Birçok kullanıcı bunun yerine premium VPN satın almayı tercih edecektir.

Bitdefender dünyanın en güvenli antivirüs programlarından birini sunuyor (derinlemesine incelemeyi buradan okuyabilirsiniz) – Total Security test amaçlı zararlı yazılımının tamamını tespit etti. Bitdefender arka planda sessizce çalışır ve sistemleri rahatsız edici uyarılar veya CPU’ya çok yüklenen taramalarla yavaşlatmaz.

Ancak bazı antivirüs özelliklerine panelden değil sadece çevrimiçi portal üzerinden erişilebiliyor. Bu da, teknolojiden iyi anlamıyorsanız kurulumu biraz zorlaştırıyor. Neyse ki Bitdefender sorumlu ve bilgili uzmanlarıyla 7/24 müşteri hizmetleri sunuyor.

En Altı:

Bitdefender birinci sınıf VPN’i harika bir antivirüs. Zararlı yazılım koruması, iyileştirilmiş CPU performansı ve yüksek VPN hızı için en iyi antivirüslerden biridir. Ücretsiz VPN yalnızca 200 MB bant genişliği sınırına sahip. Bu yüzden video izlemek gibi veri yoğunluklu işler yapacaksanız premium VPN’ler satın almanızı öneririm. BitDefender, gizlilik ve performans öncelikleriniz arasında yer alıyorsa mükemmel bir çözümdür.

Bitdefender’YA GİT

🥉3. Avira — Profesyonel Ayarları İle En İyisi

🥉3. Avira — Profesyonel Ayarları İle En İyisi

Avira’nın Prime paketi, Avira tarafından “tüm cihazlarınız için en gelişmiş güvenlik paketi” olarak tanımlanıyor. Gerçekten de öyle. 25 farklı cihaza kadar koruma geniş aileler ve küçük işletmeler için ideal. Avira Windows, macOS, Android ve iOS cihazlara kurulabilir. Aviro Phantom VPN Pro da sınırsız cihaza kurulabiliyor. Bu da verilerini korumak isteyen ofisler için diğer bir avantaj.

Avira’nın Phantom VPN’i bu listedeki en sevdiğim VPN’lerden biridir. 256 bit şifreleme, kayıt tutmama ilkesi, DNS kaçak koruması gibi bir VPN’den istediğim her şeye sahip ve 36 ülkede 50 konumdan oluşan ağ üzerinde çalışıyor. 500 MB günlük bant genişliği ile oldukça iyi. Tabii ki çoğu kullanıcı canlı müşteri hizmetleri desteği, kill switch ve sınırsız veri sunan Phantom VPN Pro’ya yükseltmek isteyecektir.

VPN hizmeti sınıfının en iyisi gizlilik koruması sunsa da testlerimiz sırasındaki performansı beni biraz düş kırıklığına uğrattı. Phantom VPN, Bitdefender ve Norton ile karşılaştırıldığında indirme hızını yavaşlattı. Bazı kullanıcılar için performans ön kriter olabilir fakat çeşitli yayın akışı hizmeti veren platformlarda coğrafi sınırlamalar içeren HD videoları izlerken herhangi bir sorun yaşamadım.

Avira’nın antivirüs yazılımından gerçekten etkilendim. Avira Prime %100 zararlı yazılım algılama oranı ile güvenlik testlerimizden mükemmel puanlar aldı. Avira Prime arka planda çalışmak üzere tasarlandığı için, program yüklemeye çalıştığım zararlı yazılımı silerken bile rahatsız edici uyarılar almadım.

Avira, kullanıcı arayüzünü tasarlarken de iyi iş çıkarmış — yazılım mükemmel görünüyor ve tüm siber güvenlik özelliklerinin erişilmesi kolay. Birkaç dakika içinde programı kurdum, istediğim şekilde özelleştirdim ve arka planda çalışmaya başladı.

En Altı:

Avira Phantom VPN Pro gizlilik korumasında lider konumda, sınırsız cihazda koruma sağlıyor. Ücretsiz VPN özelliği ise günlük 500 MB ile sınırlı, bu mükemmel bir sınır. Avira Prime zararlı yazılım testlerinde çok iyi skorlar aldı ve tüm antivirüs paketi güvenlik, kullanışlılık ve değer anlamında harika notlara sahip. Çok sayıda cihaz kullanıp verilerini güvende tutmak isteyenler için mükemmel bir ürün.

Avira’YA GİT

4. Panda — Aile Kontrolleri İle En İyisi

Panda — Aile Kontrolleri İle En İyisi


Panda Dome yıldırım hızında bir VPN ile birlikte gelen güvenilir bir antivirüs programıdır. Panda Dome ödüllü VPN sağlayıcı Hotspot Shield ile aynı VPN protokolünü kullandığını için performans testlerimdeki en hızlı VPN’lerden biriydi. Panda’nın VPN’inde aynı zamanda sıkı kayıt tutmama politikası ve küresel içeriklerin engelini aşma özellikleri bulunuyor.

Panda, çocukların çevrimiçi güvenliğini sağlamak için birçok akıllı özellik sunar. Gözatma geçmişini, veri kullanımını izleyebilir, belirli uygulamaları sınırlandırabilir ve tehlikeli internet etkinlikleri hakkında bildirimler alabilirsiniz. Hatta mobil cihaz kullandıklarında çocukların konumu takip edilebilir. Bu özelliklerin her biri eşsiz kullanıcı profilleri kullanılarak özelleştirilebiliyor. Bu sayede her çocuğun ihtiyacına göre koruma sistemleri oluşturulabiliyor.

Panda’nın ücretsiz VPN’i yalnızca günlük 150 MB veri kullanımı sunuyor. Ayrıca hangi sunucudan bağlanacağınızı kendisi otomatik olarak seçiyor. Eğer yayın izlemek için kullanmayı amaçlıyorsanız pek kullanışlı değil. Panda Dome ile premium VPN’e yükseltmek en iyi seçenektir. Sunucu seçimi, sınırsız veri kullanımı ve 7/24 müşteri desteği ile aynı performansı alacaksınız.

Panda Dome kapsamlı antivirüs koruması sağlıyor — kurmayı denediğim her türlü zararlı yazılımı yakaladı. Bulut tabanlı aktif tarayıcısı son derece hızlı ve neredeyse hiç yer kaplamıyor — tarama esnasında neredeyse hiç yavaşlamadı. Panda Dome görsel olarak da güzel ve kullanıcı dostu bir program ve aile kontrolleri, kimlik hırsızlığına karşı koruma, finansal koruma ve şifre yöneticisi gibi kullanışlı antivirüs koruma araçlarına da sahip.

En Altı:

Panda’nın VPN’i, ayrı satılan VPN’lerle kıyaslandığında bile en hızlılardan biridir. Ayrıca coğrafi engelleri aşmak için de en iyilerden biri (ama sadece ücretli versiyonda). Ayrıca kayıt tutmama politikasından da memnun kaldım. Antivirüs yazılımı olarak Panda Dome kapsamlı zararlı yazılım koruması, harika ebeveyn denetimleri ve mükemmel bir kullanıcı arayüzü sunuyor. Panda plan yükseltme ve düşürme konusunda çok esnek. Bu da onu düşük bütçeli kullanıcılar için ideal kılıyor. Tüm aileniz için esnek bir antivirüs/VPN paketi arıyorsanız Panda Dome’u değerlendirin.

Panda’YA GİT

5. TotalAV — Kullanım Kolaylığı İle En İyisi

TotalAV — Kullanım Kolaylığı İle En İyisi

TotalAV, antivirüs yazılımları dünyasında nispeten yeni bir şirket. Farklı özelliklere sahip yüksek kaliteli antivirüs ürünü sunuyor — VPN de dahil. VPN dahil kullanımı süper kolay bir antivirüs yazılımı istiyorsanız sizin için harika bir seçenek.

TotalAV VPN şimdiye kadar gördüğüm en iyi uluslararası erişime sahip. OpenVPN protokolü kullanıyor, yani piyasada yer etmiş yayın akışı şirketlerinden her zaman bir adım önde oluyor. Dünya genelinde 60’ın üzerinde sunucu konumuna sahip ve neredeyse her türlü coğrafi sınırlamayı atlatabilir. İngiltere’de evimdeyken dahi dünya genelinde sunucular kullanarak Netflix’e kolaylıkla eriştim.

TotalAV VPN hizmeti süper hızlı fakat gizlilik koruması konusunda eksi yanları mevcut. 256-bit şifreleme teknolojisi tarayıcı bilgilerimi koruyacak olsa da no-logs (kayıt tutmama) politikasına sahip değil ya da veri gizliliği garantisi vermiyor. Diğer bir ifadeyle tarayıcı geçmişiniz TotalAV tarafından takip edilebilir. Kullanıcı verilerini koruma konusunda iyi bir üne sahip olsalar da bu ürünün ileriki sürümlerinde no-logs (kayıt tutmama) politikası sunmasını isterdim.

TotalAV antivirüs yazılımı zararlı yazılımlara karşı yaptığım testlerde çok iyi sonuçlar elde etti. Yazılım, cihaza kurduğum her türlü zararlı yazılımı kaldırdı ve gerçek zamanlı tarama motoru sayesinde ise indirmeyi denediğim zararlı yazılımları saniyeler için sildi. Güvenlik duvarı ve fidye yazılımlara karşı koruması otomatik olarak güncelleniyor yani en son tehlikelere karşı her zaman güvende kalabilirsiniz. TotalAV’nin sahip olduğu geniş yelpazedeki sistem iyileştirme ve temizleme araçlarını çok sevdim — arka plandaki çöpleri sildim, yeni alan yarattım ve bilgisayarımın performansını bu sayede iyileştirdim, üstelik dakikalar içinde.

TotalAV, sahip olduğu duyarlı kullanıcı arayüzü sayesinde rakiplerini önüne geçiyor. Tüm özellikleri ve ayarları tek bir kullanıcı panelinde yer alıyor. Teknoloji ile arası olmayanlar ve kolaylıkla bir ürün kurup kişiselleştirmek isteyenler için harika.

En Altı:

TotalAV yaptığım testlerde iyi sonuçlar elde etti — hem antivirüs hem de VPN son derece etkili. Kullanıcı dostu arayüzünü gerçekten çok sevdim ve optimizasyon araçları ise sınıfının en iyisi. Fakat VPN hizmetlerinde gizlilik korumasında eksikliklerin olması TotalAV’yi bu listede daha yüksek sıralara koymamı engelledi. Fakat her şeyin dahil olduğu ve kullanımın süper kolay olduğu bir antivirüs yazılımı/VPN paketi istiyorsanız sizin için doğru tercih.

Total AV’YA GİT

En İyi VPN’li Antivirüsler Karşılaştırması

Antivirüs VPN Dahil Kapsanan Cihaz Sayısı Uluslararası Sunucu Sayısı %99 ve Üzeri Zararlı Yazılım Algılama Kayıt Tutmama Garantisi
1.🥇 Norton 360 Sınırsız veri Norton 360 Standard

ile 1 cihaz Norton 360 Deluxe ile 5 cihaz

29 ülke Evet Evet
2.🥈 Bitdefender Total Security 200 MB günlük limit

(yükseltme mevcut)

5 22 ülke Evet Evet
3.🥉 Avira Prime Sınırsız 5 36 ülke Evet Evet
4. Panda Dome 150 MB günlük limit (güncelleme mevcut) 5 23 ülke Evet Evet
5. TotalAV Internet Security Sınırsız 5 34 ülke Evet Hayır

Listeye Girmeyi Başaramayan Top Markalar:

  • Avast/AVG. AVG’yi ve ana şirketleri Avast’ı tavsiye eden hala birkaç inceleme sitesi bulunuyor, ancak SafetyDetectives bu siteler arasında yer almıyor. Avast ve AVG internet üzerinde varlığını yaygın şekilde sürdürse de 2019 yılında gizliliği hiçe sayan oldukça ciddi bir skandala şirketin adı karıştı. Kullanıcı verilerini gizlice nasıl sattıkları ile ilgili hikayenin tamamı öğrenmek için burayı ziyaret edebilirsiniz.
  • Kaspersky. Kaspersky ayrı bir ürün olarak VPN sunuyor. Hem VPN hem de antivirüs yazılımı yüksek kaliteye sahip, testlerimde yüksek puanlar aldı. Listemde yer almamasının sebebi maliyeti — bu listeye koyduğum diğer hepsi içinde antivirüs ve VPN paketleri benzer özellikleri daha iyi bir fiyata sunuyor.

VPN Dahil Antivirüsler— Sıkça Sorulan Sorular

🤔 VPN sahip olmak antivirüsü gereksiz mi yapıyor?

Hayır! VPN ile antivirüs aynı şeyler değildir. Antivirüs cihazınızı korur, potansiyel olarak zararlı verileri bulur, analiz eder ve yok eder, bu şekilde zararlı yazılımların bilgisayarınızda açılmalarını engeller ayrıca tanımadığınız kişilerin klavyenizi ve ekranınızı kullanmalarını engeller. VPN ise IP adresinizi gizleyerek özel tarayıcı kullanmanızı sağlar — fakat antivirüs programı kullanmazsanız yine de virüslere karşı açık olursunuz.

💻 Antivirüs VPN ile birlikte çalışır mı?

Evet! VPN özelliği antivirüs programınızın işlevlerini engellemez, ister antivirüs paketinde yer alan ister ayrı bir VPN ürünü olsun, fark etmez. Daha da ötesinde, cihazınız ve online kimliğiniz için ekstra koruma garantisi verir. Listede yer alan tüm antivirüsler size VPN hizmeti de verir.

🛡️ VPN sağlayıcılara güvenebilir miyim?

VPN, tarayıcı etkinliklerinizi üçüncü partilerden korusa da geçmişiniz bazı VPN sağlayıcıları tarafından kaydedilebilir. VPN kullanmadan internette gezdiğiniz zamanki tüm gizlilik riskleri geçmişinizi kayıt altında tutan VPN hizmetlerini kullanmakla aynıdır — kısacası veriniz satılabilir, kaybolabilir veya kötü amaçla kullanılabilir. Bu nedenle no-logs (kayıt tutmama) politikası herhangi bir VPN hizmeti için son derece önemlidir. Yalnızca iyi bilinen ve saygın şirketlerin ürünlerini kullanmalısınız — Norton 360 benim öncelikli tercihim ve %100 güvenilir.

📱 VPN birden fazla cihazda kullanılabilir mi?

Hangi antivirüs paketini kullandığınıza göre değişir. Avira Prime, eğer tek bir antivirüs/VPN paketi ile birden fazla cihazda güvenlik sağlamak istiyorsanız öncelikli tercihimdir. Fakat aileniz için online güvenlik sağlamak isterseniz Panda Dome tavsiye ederim, çünkü esnek üyelik seçenekleri ve aile kontrollerine sahip. Norton 360 ürünü de piyasadaki en iyi aile kontrollerinden bazılarını sunuyor.

Source of Article