De 5 bästa antivirusprogrammen som inkluderar en VPN (samt att båda inte suger) {{current_year}}

De 5 bästa antivirusprogrammen som inkluderar en VPN (samt att båda inte suger) {{current_year}}

Har du dåligt med tid? Här är de bästa antivirusprogrammen som inkluderar en VPN 2020:

  • Norton: Det bästa antivirusprogrammet 2020. Kommer tillsammans med ett högkvalitativt virusskydd och en säker VPN som passar för de flesta behov och budgetar. Du kan till och med få en VPN (med obegränsad data) med den billigaste planen för 360.

De flesta välkända antivirusprogrammen erbjuder en inkluderad VPN i sina antiviruspaket, men många VPN-tjänster som är inkluderade i dessa paket är ofta väldigt slöa, samt inte 100% säkra — vilket betyder att du fortfarande kan bli hackad och utsatt för spionage.

Högkvalitativa VPN:er spårar inte din internetanvändning, skyddar dig från hackare över Wi-Fi, samt ser till att du får tillgång till material som annars är blockerat tack vare geografiska restriktioner.

Att hitta ett företag som erbjuder både ett kraftfullt antivirusprogram och en kraftfull VPN är svårt. Men efter att ha testat de 50 bästa antiviruspaketen på marknaden, kunde jag hitta de 5 bästa antivirusprogrammen som erbjuder 100% skydd mot virus, samt som även inkluderar en högkvalitativ VPN.

Här är en summering av de 5 bästa antivirusprogrammen som inkluderar en VPN:

Hur jag valde ut de 5 bästa antivirusprogrammen som inkluderar en VPN:

Det finns endast ett fåtal antivirusföretag vars inkluderade VPN kan konkurrera med de bästa enskilda VPN-tjänsterna, exempelvis NordVPN och ExpressVPN. Jag vill både att mitt antivirusprogram och VPN ska skydda min integritet och enhet, oavsett vart jag befinner mig, vart jag surfar, eller hur mycket bandbredd jag använder. De saker jag letar efter i ett utmärkt antivirusprogram och VPN är exempelvis:

  • VPN-säkerhet. Jag kontrollerade att alla VPN-tjänster på den här listan använder antingen 128 eller 256-bitars AES-kryptering för säker surf. Jag letade även efter solida policys som inte sparar information — vilket garanterar att till och med VPN-tjänsten inte sparar min data. Slutligen letade jag efter VPN-tjänster som använder dödmansgrepp — vilket stänger av min internetanslutning för att skydda min IP om min VPN-tjänst slutar fungera — och DNS-skydd för att hjälpa mig att vara anonym online.
  • Starkt virusskydd. Ett starkt virusskydd erbjuder uppdaterat skydd mot de senaste säkerhetshoten, inklusive phishingattacker, spionprogram, utpressningsprogram, samt andra skadliga program. Jag testade alla antivirusprogram på den här listan mot de senaste virusen för att säkerställa att samtliga erbjuder ett omfattande skydd.
  • VPN-tillgänglighet. Många antivirusföretag erbjuder endast begränsad bandbredd med deras inkluderade VPN-tjänster. Eftersom att jag spelar, streamar, samt jobbar hemifrån, behövde jag en VPN med obegränsad bandbredd. Jag genomförde olika tester på samtliga dessa VPN-tjänster, för att säkerställa hög prestanda. Utöver detta är möjligheten att komma åt material som är begränsat till en viss plats, en viktig funktion för många användare av VPN-tjänster. Jag testade alla VPN-tjänster för att säkerställa att jag kunde logga in på streamingtjänster från alla möjliga platser i världen.
  • Användarvänlighet. Jag vill att min mjukvara ska vara enkel att installera och anpassa. Jag placerade ett högre värde vid de program som var enkla att förstå och använda, även för människor som inte är teknikkunniga. Alla antivirusprogram på den här listan inkluderar en högkvalitativ support om du stöter på problem.
  • Värde. Jag kontrollerade personligen att samtliga antiviruspaket på den här listan erbjuder ett imponerande utbud av funktioner, till ett bra pris.

1. Norton — Bäst värde för ett antivirusprogram med VPN

Norton — Bäst värde för ett antivirusprogram med VPN

Norton — Bäst värde för ett antivirusprogram med VPN

Nortons omfattande 360-paket inkluderar allting jag förväntar mig att ett högkvalitativt antivirusprogram ska göra — inklusive en obegränsad VPN.

Nortons Secure VPN är enkel att använda, effektiv, samt tillåter mig att ansluta till 73 servrar i 29 länder. Denna breda täckning är förenad med en 100% garanti att det inte sparas information, vilket betyder att till och med Norton inte sparar min data, eller spårar vad jag gör online. Med ett dödmansgrepp och DNS-skydd är det helt enkelt en utmärkt VPN. Vad gäller virusskydd levererar Norton perfekta resultat under vår djupgående recension. Det inkluderas även viktiga verktyg för att kunna säkerställa det bästa skyddet, inklusive en lösenordshanterare, samt omfattande föräldrakontroller.

Streamingtjänster uppdaterar konstant sina protokoll för att stänga ute användare av VPN-tjänster, men Nortons VPN presterade väldigt bra — att ge mig tillgång till begränsat material från kända sajter som Netflix var inget problem för Nortons Secure VPN.

Olikt de flesta antivirusföretag erbjuder Norton en obegränsad VPN i deras billigaste paket, Norton 360 Standard. Detta täcker dock endast 1 enhet, jag rekommenderar därför att uppgradera till Norton 360 Deluxe, ett paket som täcker 5 enheter och ger dig 40 GB av extra molnlagring (50 GB totalt).

Nortons VPN är en bra källa för säker surf, men är inte den snabbaste VPN-tjänsten på den här listan — jag såg en noterbar dipp i uppladdning/nedladdnings-hastigheterna när VPN-tjänsten var aktiv. Det här är förmodligen inte ett problem för de flesta användare — jag kunde fortfarande streama högkvalitativa videor — men det är värt att notera om du letar efter en snabb VPN. Även om den inte är lika snabb som vissa enskilda VPN-tjänster, kommer Nortons Secure VPN till ett utmärkt värde, samt är mer än nog för de flesta VPN-relaterade behov.

Slutsats:

Nortons 360-paket kombinerar ett starkt antivirusprogram med en obegränsad VPN — allt till ett utmärkt värde. Nortons antivirusprogram fick 100% vad gäller virusskydd under tester, samt inkluderar en imponerande mängd extra funktionalitet. Nortons Secure VPN erbjuder utmärkt integritetsskydd, samt konkurrerar med enskilda VPN-tjänster på dagens marknad. Även om den inte är den bästa vad gäller hastighet, är tjänsten fortfarande tillräckligt snabb för de flesta användare. Om du behöver det bästa antivirusprogrammet på marknaden, som även inkluderar en säker och högkvalitativ VPN-tjänst, är Norton 360 det perfekta valet.

BESÖK Norton

2. Bitdefender — Högpresterande VPN med ett starkt antivirusskydd

Bitdefender — Högpresterande VPN med ett starkt antivirusskydd

Bitdefender — Högpresterande VPN med ett starkt antivirusskydd

Bitdefender Total Security är ett prisbelönt antivirusprogram, samt kommer tillsammans med en högpresterande VPN. VPN-tjänsten rankade bland de snabbaste under mina prestandatester, är enkel att använda, har servrar på 27 olika platser — tar bort blockeringar på begränsade streamingtjänster som Netflix.

Den inkluderar en policy för att inte spara information, dödmansgrepp, DNS-skydd, samt att eftersom att Bitdefender är ett rumänskt företag, behöver du inte oroa dig för din integritet — Rumäniens integritetslagar säkerställer att Bitdefender inte ger ut din data, inte ens vid en utredning som utförs av regeringen.

Bitdefender är en tydlig ledare vad gäller prestanda, integritet och cybersäkerhet, men är lite för dyr. VPN-tjänsten som kommer med Total Security tillåter endast 200 MB data per dag, vilket betyder att de flesta användare kommer att behöva köpa Premium VPN för obegränsad data.

Bitdefender erbjuder ett av de säkraste antivirusprogrammen i världen, (du kan läsa vår djupgående recension här). Detta antivirusprogram körs tyst i bakgrunden, samt stör mig inte med påträngande notifikationer eller scanningar som tar upp mycket av min CPU. Virusskyddet imponerande verkligen på mig — Total Security fångade alla virus under mina tester.

Vissa antivirusfunktioner är dock endast tillgängliga genom onlineportalen istället för genom instrumentbrädan, vilket gör installationen lite mer komplicerad om du inte är teknikkunnig. Som tur är erbjuder Bitdefender en väldigt responsiv och kunnig kundtjänst 24/7.

Slutsats:

Bitdefender är ett grymt antivirusprogram med en högkvalitativ VPN. Det är ett av de bästa antivirusprogrammen vad gäller virusskydd, optimerad CPU-prestanda, samt VPN-hastighet. Den kostnadsfria VPN-tjänsten har endast en bandbredd på 200 MB, vilket är anledningen till att jag rekommenderar dig att köpa Premium VPN om du gör något som kräver mer data, exempelvis streamar. Bitdefender är den perfekta lösningen om integritet och prestanda är dina högsta prioriteringar.

BESÖK Bitdefender

3. Avira — Bäst för professionella miljöer

Avira — Bäst för professionella miljöer

Avira — Bäst för professionella miljöer

Aviras Prime-paket annonseras av Avira som “the ultimate security suite for all your devices” — vilket verkligen stämmer, samt erbjuder skydd upp till 25 olika enheter, något som är perfekt för stora familjer eller små företag. Avira kan installeras på Windows, macOS, Android, och iOS, samt att Avira Phantom VPN Pro kan installeras på ett obegränsat antal enheter — ytterligare en fördel för kontor som vill skydda sin data.

Aviras Phantom VPN är en av mina favoriter vad gäller tjänster på den här listan. Den innehåller allt som jag vill ha i en VPN — 256-bitars kryptering, sparar ingen information, DNS-skydd, samt ansluter till ett nätverk av 50 platser i 36 olika länder. Med 500 MB av daglig bandbredd är det ett utmärkt alternativ. De flesta användare kommer dock självklart att vilja uppgradera till Phantom VPN Pro, en version som inkluderar kundtjänst i form av livechatt, dödmansgrepp, samt obegränsat med data.

Även om deras VPN erbjuder utmärkt integritetsskydd, blev jag besviken på dess prestanda under mina tester. Phantom VPN saktade ner mina nedladdningshastigheter mer än Bitdefender och Norton. Prestandan kan vara ett problem för vissa användare, men jag hade inga problem med att streama HD-material som egentligen inte är tillgängligt, från flera streamingtjänster.

Jag blev väldigt imponerade av Aviras antivirusprogram. Avira Prime fick perfekta resultat på våra säkerhetstester — samt upptäckte 100% av våra virus. Avira Prime är designat för att köras i bakgrunden, jag fick därför inga irriterande notifikationer, inte ens när programmet tog bort alla virus jag försökte installera.

Avira har gjort ett bra jobb med att designa sitt användargränssnitt — mjukvaran ser fantastisk ut, samt att alla cybersäkerhetsfunktioner är enkla att tillgå. Jag installerade programmet, anpassade det till mina egna specifikationer, samt fick det att köras på ett smidigt sätt på bara några minuter.

Slutsats:

Avira’s Phantom VPN Pro är ledande inom integritetsskydd, samt täcker ett obegränsat antal enheter. Den kostnadsfria VPN-tjänsten erbjuder 500 GB av daglig surf, vilket är ett utmärkt värde. Avira Prime fick bra poäng vid våra virustester, samt att hela antivirusserien fick höga betyg för säkerhet, användarvänlighet, samt värde. Det här är en utmärkt produkt för alla som vill behålla sin data säker över ett stort nätverk av enheter.

BESÖK Avira

4. Panda — Bäst för föräldrakontroller

Panda — Bäst för föräldrakontroller

Panda — Bäst för föräldrakontroller


Panda är ett pålitligt antivirusprogram som kommer med en blixtsnabb VPN. Eftersom att Panda Dome använder samma VPN-protokoll som den prisbelönta VPN-leverantören Hotspot Shield, var det en av de snabbaste VPN-tjänsterna vid mina prestandatester. Pandas VPN erbjuder även en strikt policy mot att spara information, samt tar bort blockeringar hos streamingtjänster runt om i världen.

Panda Dome erbjuder många smarta funktioner för att se till att barn är säkra online. Jag kan övervaka webbläsarhistorik, dataanvändning, begränsa vissa appar, samt få notifikationer om farlig internetaktivitet — jag kan till och med spåra mitt barns plats om de befinner sig på en mobil enhet. Alla dessa funktioner kan anpassas genom att använda unika användarprofiler, jag kan därmed skapa specifika skydd beroende på varje barns enskilda behov.

Pandas kostnadsfria VPN inkluderar endast 150 MB av daglig användning, samt väljer automatiskt vilken server du ska anslutas till, vilket inte är bra om du vill avblockera begränsat material på streamingtjänster. En uppgradering till Premium VPN är absolut det bästa alternativet för Panda Dome. Du får samma höga prestanda, tillsammans med ditt val av serverplatser, obegränsad data, samt en kundtjänst som är tillgänglig 24/7.

Panda Dome levererar ett omfattande antivirusskydd — och fångade varje virus jag försökte installera. Den molnbaserade aktiva scanningen är snabb och lätt — min dator saktade knappt ner under scanningarna. Panda Dome är visuellt tilltalande och användarvänligt, samt inkluderar alla viktiga antivirusverktyg man behöver, exempelvis föräldrakontroller, identitetsskydd, finansiellt skydd, samt en lösenordshanterare.

Slutsats:

Pandas VPN är en av de snabbaste tjänsterna, även i jämförelse med vissa enskilda VPN-tjänster, samt är även en av de bästa vad gäller att få tillgång till begränsat streamingmaterial (men endast med Premium VPN). Jag uppskattar även säkerheten med deras policy om att inte spara någon information. Som antivirusprogram erbjuder Panda Dome ett omfattande virusskydd, utmärkta föräldrakontroller, samt ett underbart användargränssnitt. Panda är väldigt flexibelt vad gäller uppgraderingar och nedgraderingar, vilket är utmärkt för användare som har en tajt budget. Ta en titt på Panda Dome om du vill ha ett flexibelt antivirus/VPN-paket för hela din familj.

BESÖK Panda

5. TotalAV — Bäst vad gäller användarvänlighetTotalAV — Bäst vad gäller användarvänlighet

TotalAV är ett relativt nytt företag inom världen av antivirusprogram. De erbjuder ett högkvalitativt antivirusskydd som är laddat med funktioner — inklusive en VPN. Det är det bästa alternativ om du vill ha ett väldigt enkelt antivirusprogram som inkluderar en VPN.

TotalAVs VPN har den bästa internationella tillgången jag någonsin har sett. Den använder OpenVPNs protokoll, vilket konstant uppdateras för att ligga steget före streamingtjänsterna. Med över 60 olika serverplatser runt om i världen, kan den kringgå i princip alla geografiska restriktioner. Jag hade inga problem med att få tillgång till Netflix olika servrar, utan att lämna mitt hem i Storbritannien.

TotalAVs VPN är riktigt snabb, men jag hade dock ett problem med deras integritetsskydd. Även om den erbjuder 256-bitars kryptering som skyddar mitt surfande, erbjuder de inte en policy för att inte spara information, eller någon annan form av säkerhet mot detta. Det betyder att din webbläsarhistorik kan spåras av TotalAV. Även om de har ett bra rykte för att skydda sina användares data, skulle jag verkligen vilja se dem implementera en policy mot detta i deras framtida versioner av denna produkt.

TotalAVs antivirusprogram presterade extremt bra vid mina virustester. Mjukvaran tog bort alla virus som jag installerade på min enhet, samt att scanningen i realtid fångande alla de virus jag laddade ner, på bara några sekunder. Brandväggen och utpressningsskyddet uppdateras automatiskt, vilket gör att jag alltid är skyddad mot de senaste hoten. Jag blev även imponerad av TotalAVs breda samling av söknings- och rensningsverktyg — jag kunde ta bort skräp i bakgrunden, frigöra plats, samt optimera prestandan på min dator inom loppet av några minuter.

TotalAV står verkligen ut i mängden tack vare sitt intuitiva användargränssnitt. Alla funktioner och inställningar är inkluderad i en enkel instrumentbräda. Det här är perfekt för alla som inte är teknikkunniga, samt som vill ha en enkel produkt de kan installera och anpassa på ett enkelt sätt.

Slutsats:

TotalAV presterade bra vid mina tester — både antivirusprogrammet och VPN-tjänsten är riktigt effektiva. Jag gillar verkligen det användarvänliga gränssnittet, samt att optimeringsverktygen är utmärkta. Det är dock avsaknaden av integritetsskydd hos deras VPN som hindrar mig från att placera TotalAV högre upp på min lista. Det här är dock det rätta alternativet om du vill ha ett omfattande antivirusprogram/VPN som är väldigt enkelt att använda.

BESÖK Total AV

De bästa varumärkena som inte fick plats på listan:

  • Avast/AVG. Avast och AVG (samma företag) var båda inblandade i en stor skandal där de sålde användardata till annonsörer. Det här är uppenbarligen ett stort svek, jag kommer aldrig att rekommendera någon att använda ett antivirusprogram eller VPN från ett företag som stjäl användardata, samt sedan säljer det vidare för att dra in flera miljoner dollar i vinst. För att läsa mer om dessa anklagelser, klicka här.
  • McAfee. McAfees VPN kan vara värt en uppgradering om du redan använder en av McAfees planer. Utöver detta är VPN-tjänsten inte särskilt snabb, har problem med streamingtjänster, samt har ingen policy mot att spara data. Alla VPN-tjänster på den här listan är mycket bättre.
  • Kaspersky. Kaspersky erbjuder deras VPN som en separat prenumeration. Både deras VPN och antivirusprogram erbjuder ett högkvalitativt skydd som presterade bra vid mina tester. Den missade en plats på min lista tack vare dess pris — alla andra antivirusprogram med inkluderad VPN som jag valde till den här listan har liknande funktioner, men till ett bättre värde.

Antivirusprogram med en VPN — Vanliga frågor

🤔 Kan en VPN ersätta ett antivirusprogram?

Nej! En VPN och ett antivirusprogram är inte samma sak. Ett antivirusprogram skyddar din enhet genom att hitta, analysera och förstöra potentiell skadlig data, förhindrar virus att öppnas på din dator, samt blockerar utomstående användare från att ta över ditt tangentbord och skärm. En VPN döljer din IP-adress för att tillåta privat surfande — men du kan fortfarande vara exponerad för virus utan ett antivirusprogram.

💻 Fungerar ett antivirusprogram med en VPN?

Ja! En VPN kompromissar inte med funktionaliteten av ditt antivirusprogram, oavsett om de erbjuds som en del av paketet eller separat tjänst. Det garanterar snarare ett extra skydd för din enhet och identitet online. Alla antivirusprogram på den här listan erbjuder en inkluderad VPN.

🛡️ Kan man lita på VPN-leverantörer?

Medan en VPN skyddar din webbläsare från tredjepart, kan din historik sparas av vissa VPN-leverantörer. Alla integritetsrisker av att surfa utan en VPN kan även finnas med en VPN som sparar din historik — din data kan säljas, förloras, eller missbrukas på annat sätt. Det är av denna anledning en policy för att inte spara data är så användbar för en VPN-tjänst. Du borde endast använda produkter från välkända och respekterade företag — Norton 360 är mitt förstaval och kan litas på till 100%.

📱 Kan en VPN användas till flera enheter?

Det beror på vilket antiviruspaket du använder. Avira Prime är mitt förstaval för människor som vill skydda flera enheter med ett enda antivirus/VPN-paket. Men om du vill skydda din familj online, rekommenderar jag Panda Dome tack vare dess flexibla prenumerationsalternativ och föräldrakontroller. Norton 360 erbjuder även några av de bästa föräldrakontrollerna på marknaden.

Source of Article