De 5 bedste (RIGTIG GRATIS) password managers i {{current_year}}

De 5 bedste (RIGTIG GRATIS) password managers i {{current_year}}

Tidspresset? Her er den bedste gratis password manager i 2020:

 • 🥇 LastPass: Ubegrænset opbevaring af adgangskoder på et ubegrænset antal enheder – og tonsvis af ekstra funktioner, som de fleste andre udbydere tager penge for.

Nu, hvor jeg har testet 23 forskellige gratis adgangskodeadministratorer, står jeg kun tilbage med et par stykker, som jeg faktisk synes er anstændige.

Mange gratis password managers er sindssigt ringe – nogle af dem er fyldt med bugs, nogle er komplet ineffektive, og andre er faktisk direkte spyware designet til at stjæle dine adgangskoder. De indbyggede adgangskodeadministratorer fra Apple og Chrome kan selvfølgelig være praktiske, men de har omvendt ikke særligt høje sikkerhedsniveauer, og de understøtter ikke flere forskellige platforme.

Mange af de bedste premium-adgangskodetjenester tilbyder gratis versioner, men med de fleste af disse rammer du så mange betalingsmure, at de stort set bliver ubrugelige. Det forholder sig desværre sådan, at hvis du både vil have de bedste funktioner, den stærkeste sikkerhed og den mest nyttige kundesupport, er du nødt til at smide et par kroner efter det.

Personligt ville jeg aldrig overlade mine følsomme oplysninger til en gratis adgangskodeadministrator. Hvis du også har det sådan, og i øvrigt ikke gider alt besværet og begrænsninger ved en gratis password manager, så er en lavomkostningstjeneste såsom Dashlane uden tvivl en bedre løsning for dig.

Der findes dog alligevel nogle rigtig fine gratis password managers, der tilbyder kraftig adgangskodesikkerhed, gode brugergrænseflader og nogle smarte ekstrafunktioner. Jeg har tilbragt den sidste måned med at teste sådanne gratis adgangskodeadministratorer på pc, iPhone, MacBook og Android for at finde de bedste gratis password managers i 2020.

Her er et overblik over de bedste gratis password managers

 • 🥇1. LastPass — #1 gratis password manager alt i alt. Ubegrænset adgangskodelagring på adskillige enheder samt flere ekstrafunktioner end nogen anden konkurrent. LastPass er den eneste gratis password manager, der tilbyder adgangskodeovervågning, 2FA-kompatibilitet, kodedeling og en indbygget autentifikator.
 • 🥈2. NordPass — Ubegrænset lagerplads på flere enheder og en intuitiv grænseflade. Inkluderer biometrisk login, slagkraftig beskyttelse og strømlinet automatisk udfyldning. Begrænser dog brugere til kun at logge på én enhed ad gangen.
 • 🥉3. RememBear — Super brugervenlig software, der giver ubegrænset adgangskodelagring på én enhed. Du får nuttede, animerede bjørne, et smart belønningssystem til yderligere funktioner samt biometriske logins til gratis brugere.
 • 4. Bitwarden — Ubegrænset lagring af passwords + synkronisering med flere enheder, dog med en lidt kluntet grænseflade. Det er af de bedste gratis passwordsystemer, men problemerne med automatisk udfyldning og automatisk lagring af koderne gør Bitwarden mest optimal til mere teknisk erfarne brugere.
 • 5. Sticky Password — S Gemmer et ubegrænset antal adgangskoder og fungerer med mange browsere. Tilbyder USB-lagring og biometrisk login, men du skal dog opgradere for at få synkronisering af flere enheder.
 • Bonus: Dashlane — Fantastiske ekstrafunktioner, men begrænset lagerplads på den gratis plan. Helt fantastisk med adgangskodeskift med et enkelt klik samt overvågning af kompromittering, men du får dog kun 50 adgangskoder på en enkelt enhed.

Sådan har jeg kåret de bedste password managers i 2020

Jeg har for det første testet samtlige gratis adgangskodeadministratorer på flere forskellige platforme, så jeg kunne sikre, at de alle fungerer efter hensigten. Her er derudover, hvad jeg har fokuseret på i mine tests:

 • Sikkerhed. Jeg undersøgte krypteringen fra ende til ende for hver enkelt password manager for at sikre, at de bruger 256-bit AES eller tilsvarende til at beskytte dine adgangskoder. Jeg testede også funktioner såsom to-faktor-autentificering (2FA) og adgangskodeovervågning for at tjekke, at der ikke skulle være nogle sikkerhedssårbarheder.
 • Funktioner. Udbydere af adgangskodesoftware gemmer naturligvis deres bedste funktioner væk bag en betalingsmur, så jeg tjekkede, at hver af disse gratis password managers havde alle de nødvendige funktioner på den gratis plan – herunder sikker adgangskodegenerering og automatisk udfyldning. Nogle har endda yderligere ekstrafunktioner som adgangskodeovervågning, kodedeling, biometrisk login, kreditkortudfyldning med mere.
 • Brugervenlighed. Hvis en adgangskodeadministrator er sindssygt svær at bruge, dur den ikke til noget. Tjenesterne på min liste gør det allesammen let at gemme nye adgangskoder, udfylde gemte logins automatisk, generere nye adgangskoder og redigere indstillinger for adgangskodeboksen.
 • Kundeservice. De fleste adgangskodeadministratorer yder support over e-mail, mens andre tilbyder live chat. Jeg sendte en række tekniske spørgsmål til hvert enkelt kundesupportteam – selvfølgelig på udkig efter hurtige reaktionstider og brugbare svar.

🥇1. LastPass — Ubegrænset passwordlagring + ubegrænsede enheder

🥇1. LastPass — Ubegrænset passwordlagring + ubegrænsede enheder

LastPass Free er min foretrukne gratis password manager i 2020. Den giver dig ubegrænset adgangskodelagring på et ubegrænset antal enheder og giver dig en masse gode ekstrafunktioner med oveni hatten. Her kommer de vigtigste sikkerhedsfunktioner, der er inkluderet i LastPass Free:

 • Passwordovervågning. Den såkaldte Security Challenge tjekker adgangskoderne i din boks og markerer svage og gentagne passwords. Funktionen inkluderer også en adgangskodeskifter, der automatisk kan ændre dine passwords til næsten 80 populære websteder.
 • 2FA-kompatabilitet. Fungerer med one-time passwords apps såsom Google Authenticator, hvilket giver endnu et lag sikkerhed, når du logger ind i din passwordboks.
 • Indbygget autentifikator. Genererer sikre engangskoder til alle dine online 2FA-aktiverede logins. Dette sparer tid ved at opbevare dine adgangskoder og 2FA på samme sted i stedet for at skulle logge på en separat godkendelsesapp, hver gang du skal bruge et 2FA-aktiveret login.
 • En-til-en deling. Tillader brugere at dele koder, noter og kreditkortoplysninger med en anden LastPass-bruger.

LastPass er den eneste gratis password manager på min liste, der tilbyder både adgangskodeovervågning, synkronisering med flere enheder, 2FA-kompatibilitet og kodedeling.

LastPass Free giver dig næsten alt, hvad du kunne ønske dig af en adgangskodeadministrator, men ved at opgradere til LastPass Premium får du nogle ret fede funktioner oveni – herunder biometriske logins, nødadgang og deling fra en til mange – hvilket gør LastPass Premium til et betydeligt mere praktisk produkt.

Opsummering:

LastPass giver ubegrænset kodelagring på et ubegrænset antal enheder, og tjenesten inkluderer en masse smarte funktioner. Det kan tjekke alle dine adgangskoder og opdatere mange af dem med ét enkelt klik, og den indbyggede autentifikator gør det desuden nemt at sikre 2FA-kompatible logins online. LastPass Free er alt i alt et fantastisk produkt – de giver dig en attraktiv brugergrænseflade, kraftfuld sikkerhed, understøttelse af flere enheder og mange ekstrafunktioner – fuldstændig gratis.

Download LastPass Free

Læs vores komplette anmeldelse af LastPass>

🥈2. NordPass — Simpel grænseflade og synkronisering mellem enheder

🥈2. NordPass — Simpel grænseflade og synkronisering mellem enheder

NordPass giver dig sikker, ubegrænset adgangskodelagring på adskillige enheder med en grænseflade, der er både strømlinet og nem at bruge. Jeg var på ingen måde overrasket over NordPass’ høje kvalitet – tjenesten er nemlig lavet af det samme team som NordVPN, som er min yndlings-VPN i verden.

NordPass beskytter dine passwords med XChaCha20-algoritmen, hvilket er den samme kryptering, som Google bruger til at beskytte deres data. NordPass inkluderer også biometrisk login, så du kun kan logge ind på din passwordboks med dit fingeraftryk.

NordPass er super nemt at bruge. Når det handler om kompatabilitet på tværs af enheder, var NordPas den mest enkle adgangskodeadministrator. Den har en simpel, strømlinet grænseflade, som det kun tog mig et par sekunder at forstå.

Men alle gratis password managers har nogle frustrerende begrænsninger, og NordPass er ingen undtagelse.

Mens NordPass Free tillader ubegrænset adgangskodelagring på flere enheder, hvilket er bedre end de fleste konkurrenter, kan du dog kun logge på NordPass Free på én enhed ad gangen. Det er ret så frustrerende, eftersom jeg ofte multitasker på både min telefon og computer. Ubegrænset antal samtidige enheder får du kun med NordPass Premium.

Opsummering:

NordPass er en af ​​de bedste gratis password managers på markedet. Du kan synkronisere et ubegrænset antal adgangskoder på flere enheder og bruge en intuitiv grænseflade, der inkluderer biometrisk login på kompatible enheder. Jeg var en smule frustreret over, at jeg kun kunne logge ind på NordPass Free på én enhed ad gangen, men der er stadig rigeligt med funktionalitet i den gratis version sammenlignet med de fleste konkurrenter.

Download NordPass Free

Læs vores komplette anmeldelse af NordPass > 

🥉3. RememBear — Sjov og brugervenlig grænseflade (én enhed)

🥉3. RememBear — Sjov og brugervenlig grænseflade (én enhed)

RememBear har en ekstremt legesyg, simpel og intuitiv grænseflade – prikken over i’et er de søde, håndtegnede bjørne! RememBear har også et godt team bag sig – tjenesten er nemlig udviklet af det samme firma som den velrenommerede VPN-udbyder (TunnelBear).

Efter den 30-dages gratis prøveperiode på Premium-planen får du RememBear Free, som giver dig ubegrænset adgangskodelagring og biometriske logins samt en indbygget autentifikator, som genererer engangsadgangskoder til 2FA-kompatible websteder. På den anden side kan du kun bruge RememBear Free på en enkelt enhed, så det er ikke ideelt, hvis du har brug for mere end én enhed eller synkronisering mellem flere enheder.

RememBear byder på et sjovt belønningssystem, hvor brugerne optjener point for at bruge RememBears funktioner, for eksempel når man importerer en tidligere adgangskodeboks eller installerer RememBear-browserudvidelsen. For hver funktion, du låser op, bliver du belønnet med en sød bjørnetegneserie, og optjener rabat på RememBear Premium når du har løst 6 opgaver . Det er en hyggelig måde at hjælpe nye brugere med at finde ud af, hvordan de får mest muligt ud af deres adgangskodeadministrator.

Opsummering:

RememBear er super let at bruge med sin nyttige og hyggelige grænseflade fyldt med animerede bjørne. De tilbyder også slagkraftig privatlivsbeskyttelse, biometriske logins og ubegrænset lagring af adgangskoder – dog kun på én enkelt enhed. Det er et godt valg for helt grønne brugere, der bare gerne vil have dækket en telefon eller en bærbar, men jeg kunne nu godt tænke mig, at RememBear ville tilbyde synkronisering mellem flere enheder i deres gratis version, ligesom LastPass og NordPass eksempelvis gør.

Download RememBear Free

Læs vores komplette anmeldelse af RememBear >

4. Bitwarden — Open-source tjeneste med ubegrænset kodelagring

Bitwarden — Open-source tjeneste med ubegrænset kodelagring

Bitwarden er en open source password manager i høj vægtklasse og med en generøs gratis plan – den giver dig både ubegrænset adgangskodelagring og dækker et ubegrænset antal enheder. LastPass er den eneste anden adgangskodeadministrator på denne liste, der også kan prale af dette. Bitwarden er desuden “open source”, hvilket betyder, at Bitwardens kildekode er frit tilgængelig online, hvorved et enormt fælleskab af udviklere konstant arbejder på at gøre softwaren så sikker og uigennemtrængelig som muligt.

Desværre betyder open source også, at Bitwarden ikke er specielt brugervenlig. Teknisk kyndige brugere vil elske alle Bitwardens tilpasningsmuligheder med den avancerede kommandocentral og endeløse undermenuer, men hverdagsbrugere vil nok opleve Bitwarden som en del sværere at bruge end konkurrenter som RememBear og NordPass.

Bitwardens funktioner til automatiske udfyldning og adgangskodehentning er ret så inkonsekvente. Jeg brugte virkelig lang tid på at redigere min adgangskodeboks og manuelt indtaste alle de nye logins, fordi Bitwarden ikke kunne finde ud af at gemme og automatisk udfylde mine adgangskoder korrekt.

hvis du dog ikke har noget imod at investere lidt ekstra tid i det, er Bitwarden en virkelig sikker password manager med ubegrænset lagerplads. Deres premium-version er også en virkelig fin mulighed – den inlkuderer biometrisk 2FA, værktøjer til adgangskontrol og krypteret lagerplads til en lav pris.

Opsummering:

Bitwarden Free er en sikker open source-adgangskodeadministrator, der giver ubegrænset passwordlagring på ubegrænsede enheder. Det er dog uden tvivl den ultimativt mindst brugervenlige password manager på min liste, og funktionerne automatiske udfyldning og adgangskodehentning kan være ret upålidelige. Hvis du dog gerne vil have mulighed for at komme helt om bag kulissen på din password manager og pille ved detaljerne, er Bitwarden et godt valg.

Download Bitwarden Free

Læs vores komplette anmeldelse af Bitwarden >

5. Sticky Password — God browserkompatibilitet

Sticky Password — God browserkompatibilitet

Sticky Password Free tilbyder ubegrænset adgangskodelagring på et ubegrænset antal enheder, men man kan desværre ikke synkronisere mellem enheder, som man kan med LastPass og NordPass, hvilket er en kæmpe ulempe. Sticky Password tilbyder omvendt et par unikke funktioner, der gør dem værd at overveje, herunder:

 • Biometrisk login. Brug fingeraftryk eller ansigtsscanning til at få adgang til din password-boks på enhver enhed, der understøtter biometrisk scanning..
 • Browserkompatibilitet. Sticky Password er kompatibel med de 5 mest populære browsere – Chrome, Firefox, Edge, Opera og Safari – og seks andre specialiserede browsere såsom Seamonkey og Pale Moon.
 • USB-bærbarhed. Download din password-boks direkte til et USB-drev for at få adgang til Sticky Password på en hvilken som helst Windows-pc. Det er især smart for studerende og rejsende, der har brug for at få adgang til deres online-konti fra mange forskellige computere.

Sticky Password tilbyder rigtig mange godter med deres gratis version, men jeg nu alligevel vil anbefale opgraderingen til Sticky Password Premium — det er nemlig en af de billigere alternativer på min liste, og med denne plan får du både synkronisering mellem enheder og adgangskodedeling. Og så doneres en andel af hvert køb endda til Save The Manatee Club!

Opsummering:

Sticky Password Free tilbyder ubegrænset adgangskodelagring på ubegrænsede enheder. Det tilbyder dog ikke synkronisering mellem enheder, hvilket er virkelig begrænsende. Omvendt er det kompatibelt med en hel masse niche-browsere, og USB-bærbarheden er en smart funktion for studerende eller rejsende. Når det er sagt, gør det en verden til forskel at opgradere til Sticky Password Premium – her får du synkronisering mellem flere enheder samt deling af adgangskoder til en lav pris.

Download Sticky Password Free

Læs vores komplette anmeldelse af Sticky Password >

Bonus: Dashlane — Geniale ekstrafunktioner men begrænset lagerplads

Bonus: Dashlane — Geniale ekstrafunktioner men begrænset lagerplads

Dashlane har vi kåret til den bedste password manager i 2020 overordnet set, og deres gratis version tilbyder mange af de samme fantastiske funktioner. Desværre kan du kun gemme 50 adgangskoder på en enkelt enhed med Dashlane Free, hvilket jo nok er en deal-breaker for de fleste. Omvendt har Dashlane nogle af de bedste funktioner blandt alle de gratis password managers:

One-click password changer. Dashlane automatically replaces passwords for over 500 popular websites.

 • Password-skift med ét klik. Dashlane kan indstilles til automatisk at forny adgangskoder til over 500 populære hjemmesider.
 • Kodedeling. Giver dig mulighed for at dele op til 5 adgangskoder med andre Dashlane-brugere.
 • Nødadgang. Giv en betroet bruger adgang til din konto, hvis du skulle miste din hovedadgangskode eller ikke kan logge ind af en eller anden grund.
 • Brudovervågning. Notificerer dig øjeblikkelige, hvis nogen af ​​dine gemte logins fremgår i et databrud.

Dashlane Free er dybest set en prøveversion af Dashlane Premium. Selvom den gratis version i sig selv er fin, vil jeg nok anbefale de fleste brugere at kaste et par kroner om måneden efter den betalte version og dermed låse op for alle Dashlanes avancerede funktioner (herunder også en VPN).

Opsummering:

Dashlane Free dig giver nogle super nyttige funktioner, som de fleste adgangskodeadministratorer kun inkluderer med deres betalte versioner – herunder one-click adgangskodeskift, nødadgang og brudmeddelelser. Begrænsningen på 50 adgangskoder på én enkelt enhed gør dog tjenesten alt for begrænset for de fleste. Alligevel er det værd at kigge nærmere på, især hvis du vil prøvekøre nogle af de funktioner, der gør Dashlane Premium til vores foretrukne adgangskodeadministrator i 2020.

Download Dashlane Free

Læs vores komplette anmeldelse af Dashlane >

Ofte stilled spørgsmål — De bedste gratis password managers

🤔 Har min browser/enhed ikke allerede en indbygget password manager?

Browsere som Chrome og Firefox og mobiloperativsystemer som Android og iOS har teknisk set gratis indbyggede adgangskodeadministratorer, men de er bare slet ikke så funktionelle som password managers fra tredjeparter. Samtlige password managers fra uafhængige tredjeparter giver bedre funktioner og sikkerhed end dem, der allerede er indbygget i Chrome, iOS og Android.

Gratis tredjepartsadgangskodeadministratorer inkluderer desuden en række særfunktioner, der slet ikke findes i indbyggede password managers, herunder:

 • Kodeovervågning. Hvis dine passwords er for simple eller bruges flere forskellige steder, er det super nemt for en hacker til at knække dine koder. Adgangskodeovervågning scanner hele din boks for forsimplede eller gentagne adgangskoder, og LastPass og Dashlane tilbyder endda automatisk udskiftning af nogle af dem oveni hatten. 
 • To-faktor autentificering (2FA). Mange adgangskodeadministratorer, herunder NordPass og Bitwarden, er kompatible med tredjepartsautentifikatorer, der anvender en engangskode til at bekræfte din identitet. Det betyder, at din password-boks forbliver sikker, selv hvis din hovedadgangskode skjulle blive stjålet.
 • Sikker kryptering. Password managers bruger 256-bit AES-kryptering, som er den samme kryptering, der bruges af banker og militærinstanser over hele verden. Mange af de indbyggede adgangskodeadministratorer har slet ikke så god kryptering.
 • Indbygget autentifikator. Produkter som RememBear inkluderer en indbygget autentificator, der sparer dig tid, når du logger ind på 2FA-aktiverede websteder.

🤔 Er de gratis password managers gode nok?

Gratis adgangskodeadministratorer byder på mange fantastiske funktioner – LastPass og Bitwarden dækker eksempelvis begge et ubegrænset antal adgangskoder på et ubegrænset antal enheder. Alle gratis adgangskodeadministrator har dog visse begrænsninger, der på den ene eller anden måde kan påvirke din brugeroplevelse eller sikkerhed.

For eksempel inkluderer LastPass Free ikke nødadgang, hvilket betyder, at ingen kan få adgang til din konto, hvis du skulle glemme hovedadgangskoden, eller der skulle ske dig noget. Omvendt inkluderer Bitwardens gratis version ikke adgangskodetjek eller krypteret datalagring.

Betalte adgangskodeadministratorer koster virkelig ikke særlig meget, og de bedste inkluderer vilde funktioner som overvågning af the dark web, krypteret chat og lagring, ubegrænset deling af koder samt nødadgang, hvis du ikke kan få adgang til din konto. Dashlane Premium giver dig endda en overraskende hurtig VPN med i købet!

Gratis password managers kan være tilstrækkeligt for nogle, men jeg anbefaler alligevel, at man betaler et par kroner om måneden for en premium-adgangskodeadministrator af højeste kaliber.

🤔 Er password managers fra tredjeparter sikre?

Password managers er designet til at beskytte dine adgangskoder, kreditkortoplysninger og private noter. Det kan uden tvivl være skræmmende at tiltro alle disse følsomme oplysninger til en eller anden software, men de bedste adgangskodeadministratorer øger faktisk din online sikkerhed betydeligt. Det fungerer således:

 • Sikker kryptering. De fleste password managers gemmer oplysningerne i din boks på deres servere, hvilket gør det let at synkronisere mellem enheder. Inden dine data forlader din enhed, krypteres de dog ved hjælp af 256-bit AES-kryptering fra ende til ende, hvorved dine data krypteres så grundigt, at det er komplet umuligt at dechifrere.
 • Arkitektur der sikrer nul-viden. Ovennævnte kryptering fra ende til ende betyder, at det udelukkende er den enhed, der genererede krypteringen, kan læse de krypterede data – der er altså ingen andre end dig, der kan se din faktiske kode. Selv hvis der skulle ske databrud eller myndighederne skulle anmode om adgang, er der ingen måde, hvorpå nogen ville kunne dekryptere dine data på adgangskodeadministratorens servere.
 • Auto-udfyldning. Hackere stjæler ofte brugeradgangskoder med skærmoptagelser og keylogging-spyware – denne type farlige malware kan registrere, hvad der sker på din skærm, og hvad du trykker på dit tastatur. Ved helt automatisk at udfylde dine adgangskoder forhindrer adgangskodeadministratorer dermed, at dine login-data vises på din skærm eller indtastes på dit tastatur.
 • Password-generatorer. Hvis du ikke bruger nogen form for password manager, er dine adgangskoder sandsynligvis forholdsvis nemme at huske og dermed også lette for en hacker at knække. Adgangskodegeneratorer er indbygget i enhver password manager, og disse er lavet til at generere helt tilfældige og komplekse adgangskoder med masser af symboler, tal og bogstaver, som din adgangskodeadministrator nemt kan huske, men som er super vanskelige at knække.

Password managers øger altså din sikkerhed ved at beskytte dig mod skærmoptagelse, generere ultra-komplekse adgangskoder og beskytte dine data med sikker kryptering. Det er langt sikrere at bruge en af 🤔disse password managers end at prøve at jonglere alle dine adgangskoder på egen hånd.

🤔 Hvordan kan en konto blive kompromitteret?

Adgangsbrud sker i de fleste tilfælde på grund af brugerfejl. Passwords kan eksempelvis blive stjålet ved hjælp af keylogging-malware eller knækkes med brute force-angreb – som simpelthen kaster tusindvis af adgangskoder i loginfeltet, indtil en af 🤔dem låser op.

LastPass giver dig mulighed for at beskytte din adgangskode-boks med et ekstra lag ved hjælp af godkendelsesapps som Authy. Denne genererer en midlertidig engangsadgangskode, og du har så brug for både engangskoden og din hovedadgangskode for at logge ind på LastPass. Det betyder, at enhver, der skulle få fingre i din hovedadgangskode til at hacke din boks eksternt, ikke kan gøre det uden også at have din fysiske enhed med godkendelsesappen installeret.

Store hjemmesider kan også bukke under for databrud – hackere kan eksempelvis bryde ind på en virksomheds servere og lække alle deres brugeres loginoplysninger til the dark web. Hackere kan derefter få adgang til din konto på det kompromitterede websted og bruge oplysningerne fra din konto til at bryde flere og flere af dine konti. Derfor er det sindssygt vigtigt at bruge en adgangskodeadministrator der giver meddelelser om brud – for eksempel Dashlane og LastPass

Source of Article